مسئول بخش مرکزی جهادکشاورزی کبودراهنگ از صادرات گلرنگ فرآوری شده این شهرستان به چهار کشور دنیا خبر داد.
حمزه خانجانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: هر ساله مباشرین با خریداری گل گلرنگ مزارع شهرستان کبودراهنگ فرآوری شده این محصول را به چهار کشور کرهجنوبی، آلمان، اسپانیا و هند صادر میکنند.
وی با بیان اینکه گل گلرنگ برای مصارف صنایع آرایشی، بهداشتی و غذایی، بذر آن برای صنایع روغنکشی و کاه آن برای تعلیف دام استفاده میشود، افزود: در سالجاری ۲۰۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی شهرستان به کشت گلرنگ اختصاص داشته که در حال حاضر برداشت این دانه روغنی در مراحل پایانی خود قرار دارد.
خانجانی از برداشت ۳۰۰ تن گلرنگ از مزارع این شهرستان خبر داد و تصریح کرد: در بحث اصلاح الگوی کشت گیاه گلرنگ جزء گیاهان دیم بوده که سازگاری این گیاه نسبت به کمآبی بهعلت طول دوره رشد کوتاه نیاز آبی پایین بوده و با توجه به میانگین پایین بارندگی ۱۷۰ تا ۱۸۰ میلیمتری امسال شهرستان با این وجود این محصول با عملکرد و تولید خوبی همراه بوده است.
وی متوسط عملکرد هر هکتار از کشت گلرنگ امسال این شهرستان از مزارع را ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم برشمرد و یادآور شد: شهرستان کبودراهنگ در زمینه توسعه سطح زیرکشت گلرنگ رتبه نخست کشور را داراست و در حال حاضر ۱۲۰ بهرهبردار در این شهرستان در بحث کشت گلرنگ فعالیت دارند.
خانجانی در ادامه با اشاره به اینکه هر هکتار گلرنگ دیم ۲۵ کیلو گل، ۲۰۰ کیلو بذر و ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلو نیز عملکرد کاه آن خواهد بود، گفت: در حال حاضر هر کیلو بذر گلرنگ ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان و گل گلرنگ هر کیلو ۷۰۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
وی با بیان اینکه کشت این محصول از نظر اقتصادی برای کشاورزان کاملاً به صرفه بوده و از ارزش افزوده بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: از جمله مزیتهای کاشت گلرنگ در زمینهای زراعی میتوان به اصلاح بافت خاک، مبارزه با آفات و بیماری ها، سازگاری بالا به نوع خاک منطقه اشاره کرد و از همه مهمتر پایین بودن نیاز آبی از عوامل مهم کشت این گیاه به شمار میرود.