1401/5/15 972

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان از تولید بیش از ۷۰ هزار تن خشکبار در این استان در سال گذشته خبر داد.

تولید بیش از ۷۰ هزار تن خشکبار در استان همدان


رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان از تولید بیش از ۷۰ هزار تن خشکبار در این استان در سال گذشته خبر داد.

رضا بهراملو در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه گردو، بادام آبی، بادام دیم، پسته و سنجد از مهمترین تولیدات خشکبار استان همدان به شمار می رود، گفت: در رابطه با تولید گردو به دلیل سرمازدگی و خشکسالی که امسال با آن مواجه شدیم کاهش تولید این محصول در سال جاری محتمل خواهد بود که البته برخی از ارقام جدید گردو که در استان محقق شده و این نوع از ارقام دیر گل هستند محصول بهتری داشته‌اند و موجب آن بود که در سرمازدگی امسال دچار خسارت نشوند.

وی افزود: سطح زیر کشت باغات گردو استان ۱۹ هزار و ۶۰۰  هکتار بوده که در سال گذشته از این میزان سطح  بیش از ۶۱ تن به طور متوسط هر هکتار ۳.۳ تن محصول گردو برداشت شد.

  بهراملو در ادامه تصریح کرد:از سطح باغات ۳ هزار و ۴۰۰  هکتاری بادام آبی استان در سال گذشته ۶۸۰۰ تن،از سطح باغات ۳۹۰۰ هکتاری  بادام دیم ۲۰۰۰ تن ،از سطح باغات ۲۱۰ هکتاری پسته ۴۳ تن و از سطح باغات ۷۲ هکتاری سنجد استان ۵۷ تن محصول در سال گذشته برداشت شد.

وی ادامه داد:انواع خشکبارهای مختلفی نیز چون بادام زمینی در سطح استان همدان کشت می‌شود اما سطح زیر کشت این محصولات چندان قالب و سطح کشت بالایی نیست.

بهراملو  با بیان اینکه کشت پسته به عنوان کشت‌های جدید استان همدان  در چند سال اخیر بوده و موضوع خشکسالی و کم آبی  ما  را به سمت کشت این محصول کم آب بر سوق داد و گمان آن نبود که این محصول در استان به ثمر برسد، تصریح کرد: در سال جاری سطح زیر کشت پسته استان به ۳۰۰ هکتار افزایش داشته است.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط خشکسالی باید به سمت کشت‌های کم آب بر مختلف  چون گیاهان دارویی، کشت پسته، زعفران ،گلمحمدی و تولید هر گونه محصولاتی که با شرایط خشکسالی سازگار هستند پیش رفت و با شرایط موجود و (راهکار طبیعت محور)  بهره برداران کشاورزی خود را وفق  دهند،ادامه داد: اهمیت ویژه به آب و افزایش تولید از اولویت های مدیریت جدید در سازمان جهاد کشاورزی استان بوده و برنامه‌های مفصلی در این رابطه خواهیم داشت.

این مقام مسئول با اشاره به  سطح زیر کشت ۱۶۰ هکتاری زعفران امسال استان همدان افزود: بر اساس پیش بینی از این میزان سطح زیر کشت در سال جاری زعفران کاران همدانی ۷۰۰ تن زعفران برداشت خواهند کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه اظهار کرد: با توجه به محدودیت آب باید سطح گلخانه‌های استان برای افزایش تولید توسعه یابد و به همین منظور از هر نوع فعالیت‌های گلخانه‌ای در سطح استان حمایت می‌ کنیم.

بهراملو با اشاره به اینکه با توسعه کشت‌های گلخانه‌ای میزان تولید محصول در هر هکتار افزایش یافته و  توسعه گلخانه‌ها از نقش موثری در مصرف بهینه آب و مدیریت مصرف آب برخوردار است، بیان کرد: افزایش تولید و مدیریت مصرف آب در کشاورزی با توسعه گلخانه‌ها عملیاتی تر خواهد بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه از تغییر کاربری ها جلوگیری می‌شود اما تغییر کاربری‌ها در گلخانه‌ها حمایت مورد حمایت قرار می‌گیرد، آورشد: باید به سمتی برویم که برای امنیت غذایی با آب کمتر تولید بیشتر داشته باشیم چرا که امنیت غذایی پایه امنیت ملی است .

وی تاکید کرد: اینکه گمان کنیم در بحث امنیت غذایی تنها  برای ماه‌ آینده مشکل نداشته باشیم اشتباه بوده و باید برای ۵۰ سال آینده و برای نسل آینده در این موضوع مهم امنیت غذایی برنامه ریزی داشته باشیم و از منابع طبیعی به نحوی استفاده کنیم که برای زمان برنامه ریزی شده ۵۰ سال آینده حفظ شود و به همین منظور توسعه احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی ،گلخانه‌ها،کارخانجات مختلف چون کارخانه چیپس،سردخانه ‌های صنعتی ...ضرورت دو چندانی خواهد داشت. 

بهراملو در ادامه با اشاره به نخستین واحد گلخانه پرورش و تولید  پاپایا و  محصولات استوایی و گرمسیری استان همدان در شهرک گلخانه‌ای شهرستان کبودراهنگ اظهار کرد: ظرفیت سالیانه تولید این گلخانه در محصولات استوایی و گرمسیری ۶۰ تن خواهد بود ضمن اینکه پاپایا، بلوبری، رزبری، آناناس و موز از عمده محصولات زیرکشت این گلخانه به شمار می‌رود.

وی تصریح کرد:این گونه محصولات خاص در استان همدان از صرفه اقتصادی بالایی برخوردار بوده و برای بهره‌برداران استان به دلیل خاص بودن از جذابیت برخوردار است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی