1401/6/22 725

مصرف استان همدان از مصرف استاندارد جهانی هم کمتر است که کارشناسان در تلاش هستند با مدیریت قیمت و توصیه مصرف بهینه به استانداردهای جهانی نزدیک شویم.

افزایش ۸ برابری مصرف کود فسفاته در استان همدان


مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با بیان اینکه مصرف کود در همدان بالا نیست، گفت: مصرف استان همدان از مصرف استاندارد جهانی هم کمتر است که کارشناسان در تلاش هستند با مدیریت قیمت و توصیه مصرف بهینه به استانداردهای جهانی نزدیک شویم.

بهروز الیاسی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان وظیفه تهیه و تدارک، توزیع، حمل و نقل و فروش انواع نهاده های مورد نیاز کشاورزی به ویژه کود شیمیایی را بر عهده دارند.

وی ادامه داد: در استان همدان ۸۰ کارگزار فعال در ۱۰ شهرستان، کود شیمیایی بخش کشاورزی را براساس سهمیه بندی سازمان جهادکشاورزی و از طریق سامانه پهنه بندی در اختیار کشاورزان قرار می دهند.

الیاسی با بیان اینکه مهمترین اقداماتی که در دولت سیزدهم اتفاق افتاد، کاهش ۴۵ درصدی قیمت کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه است، افزود: این کاهش قیمت موجب افزایش مصرف در جهت رسیدن به استانداردهای جهانی شده است که در کمیت و کیفیت تولیدات کشاورزی تأثیر بسزایی دارد.

وی بیان کرد: مصرف کودهای شیمیایی همچون فسفاته و پتاسه در استان همدان نسبت به سال گذشته به ترتیب هشت و هفت برابر افزایش یافته که به استانداردهای جهانی نزدیک بوده و تأثیر خود را نیز بر عملکرد تولید نشان داده است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان مطرح کرد: با توجه به افزایش قیمت این دو نوع کود در سال های گذشته مصرف آنها به صفر رسیده بود که خسارت بزرگی در زمینه کمیت و کیفیت تولیدات زراعی و امنیت غذایی متوجه کشور بود.

وی در ادامه گفت: کودهای پایه ازته، فسفاته و پتاسه یارانه ای است و در باغبانی، زراعت و گلخانه استفاده می شود، بیشترین مصرف را کود شیمیایی ازته دارد که برای رشد محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد به طوریکه تمام محصولات نیازمند تغذیه با این نوع کود هستند.

الیاسی با بیان اینکه مصرف کود در همدان بالا نیست، ادامه داد: مصرف استان همدان از مصرف استاندارد جهانی هم کمتر است که کارشناسان در تلاش هستند با مدیریت قیمت و توصیه مصرف بهینه به استانداردهای جهانی نزدیک شویم.

وی ادامه داد: کودهای شیمیایی براساس سهمیه بندی سازمان جهادکشاورزی استان از طریق سامانه پهنه بندی و صدور حواله الکترونیکی توزیع می شود و در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد و خارج از این چرخه به هیچ عنوان کودی اجازه و امکان توزیع ندارد.

الیاسی در پایان گفت: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تمامی کودهای شیمیایی را یکبار در مبدأ و یکبار در مقصد نمونه گیری و برای آنالیز به آزمایشگاه مجهز خود در استان البرز ارسال می‌کند و در صورت تأیید سلامت کود از لحاظ کمی و کیفی در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد که این مهم از ورود کودهای تقلبی و بی کیفیت به چرخه کشاورزی کشور جلوگیری به عمل می آورد و در صورت ورود کود تقلبی و بی کیفیت به صورت سیستماتیک از چرخه خارج خواهد شد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی