فرماندار تویسرکان به همراه رئيس جهادکشاورزی استان همدان در بازدید از مرکز تحقیقات روستای کرزان گفت: در تویسرکان 14هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی داریم و این بخش اهمیت ویژهای در اقتصاد ما دارد.حبیب مومیوند با تأکید بر اینکه مشکلات کمآبی در شهرستان و ترویج کشتهای گلخانهای در دستور کار قرار گرفته گفت: که در سال 95 تحول چشمگیری در این زمینه ایجاد و برابر آنچه قبلاً بوده در یکسال جاری گلخانه در تویسرکان ایجادشده است.
مومیوند افزود: همه نقاط مختلف شهرستان ظرفیت ایجاد گلخانه را دارد و توسعه گلخانه مدنظر مدیریت شهرستان است. مومیوند بابیان اینکه قطب تولید مرغ و تخممرغ در تویسرکان است، بیان کرد: با فعالیت 110 واحد مرغداری یکی دیگر از ظرفیتهای تویسرکان است که امیدداریم با پشتیبانی شرکت امور دام بیشتر در راستای حمایت از مرغداران قدم برداریم به دلیل اینکه این شرکت تا کنون آنگونه که باید به وظیفه ذاتی خود عمل نکرده و مرغداران در هفتههای گذشته با مشکلات عدیدهای مواجه شدند. فرماندار تویسرکان با ابراز تأسف از کشت 2 برابری چغندرقند در شهرستان تویسرکان نسبت به سال گذشته تأکید داشت: چغندرقند یک محصول پرآببر است و آسیب جدی به منابع آبی ما میزند و امسال متأسفانه هزار و 100 هکتار کشت شده و از میزان ظرفیت مورد قرارداد با کارخانه بسیار بیشتر است و در سال آینده با برنامهریزی جهاد شهرستان باید از کشت این محصولات جلوگیری شود.
تویسرکان قطب گردوی کشور
مومیوند به وجود 5 هزار و 500 هکتار باغ گردو با تولید سالیانه بیش از ۱۷ هزار تن گردو در تویسرکان اشاره کرد و با تأکید بر اینکه تویسرکان قطب تولید گردوی کشور است و در دنیا نیز صاحب برند است همچنین ثبت جغرافیایی گردوی تویسرکان انجام شده است. فرماندار تویسرکان افزود: تویسرکان خاستگاه گردو است و اکنون نیز به عنوان پایلوت اصلاح باغات در زمینههای سرشاخهکاری و آبیاری باغات قرار گرفته است وی توجه به ایجاد صنایع تبدیلی گردو را حايز اهمیت دانست. مومیوند با اشاره به اینکه تنها یک کارخانه فرآوری گردو در این شهرستان وجود دارد که پاسخگوی نیاز این محصول نیست، اهمیت این مهم را دوچندان دانست و بیان کرد: آمادگی لازم برای حضور سرمایهگذاران در این بخش را دارد و انتظار میرود جهادکشاورزی نیز با سرمایهگذاران همکاری لازم را داشته باشد.
واگذاری اراضی شیبدار به سرمایهگذاران
مومیوند خواستار واگذاری به موقع اراضی شیبدار به سرمایهگذاران برای کشت گل محمدی و گیاهان دارویی و کشتهای کمآببر شد و افزود: کارشناسان باید دقت بیشتری برای جذب سرمایهگذاران داشته باشند و مایه دلسردی سرمایهگذاران نشوند. فرماندار تویسرکان با تأکید بر اینکه ایستگاه تحقیقات گردوی شهرستان در روستای کرزان ایجاد شده است و باید فعالیت و تلاش خود را بیشتر نمایند، افزود: در سنوات گذشته این ایستگاه نقش مهمی در شهرستان نداشته است که امیدواریم با تغییر مدیریتی که انجام شده شاهد عملکرد مطلوبتر این ایستگاه باشیم. مومیوند بیان کرد: در روستای وردآورد علیا طرح آبیاری کمفشار با اعتبار بیش از یک میلیارد تومان انجام شده و همچنین در باغات سرکان و سرابی و دیگر نقاط شهرستان نیز ظرفیت اجرای طرح وجود دارد که در دستور کار قرار خواهد گرفت.
مسئول مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان در ادامه افزود: در بررسی روند توسعه کیفی باغهای گردو شهرستان تویسرکان هماکـــنون ۲۷۰ ژرم پلاســـم، 7 رقم خارجی و 8 رقم داخلی در این مرکز وجود دارد. همچنین ژنوتیپهای برتر در این مرکز تحقیقاتی شامل رقمهای جمال، دماوند و چندلر است. قاسم اسدیان مهمترین هدف از فعالیت این مرکز را جمعآوری ژرمپلاسم و ارقام مناســب گردو، تحقیق بر روی ارتفاع استاندارد درخت گردو، بررسی مقاومت درخت گردو در مقابل تنشهای دمایی همچون ســرمازدگی، خشکی دانست و گفت: گونههایی که تیپوفــرم مناسبی نسبت به فضای سبز داشــته باشند خواهد بود. اسدیان افزود: در کنار تولید ارقام مناسب، این مرکز اقدام به برگزاری دورههای آموزشی در زمینه اصلاح باغها، سیستمهای آبیاری و مبارزه با آفات و بیماریها کرده است.