1396/2/22 1737

وزیر جهاد کشاورزی بخشودگی سود و جرائم بانکی کشاورزان بدهکاری که تا سقف یک میلیارد ریال وام داشتند را از حمایت‌های دولت یازدهم از کشاورزان اعلام کرد و گفت: تکلیف وام‌های بیش از این مبلغ نیز باید با همکاری و رایزنی با بانک‌ها مشخص شود.

وزیر کشاورزی اعلام کرد

بخشودگی سود و جرائم بانکی کشاورزان تا سقف یک میلیارد ریال

محمود حجتی در گردهمایی کشاورزان، بهره‌برداران، اعضای اتحادیه‌ها، تشکل‌ها و تعاونی‌های کشاورزی استان ایلام اظهار کرد: دولت یازدهم در قالب طرح‌های مختلف با حمایت‌های بی‌دریغ رهبری، پیگیری‌های ریاست جمهوری و تلاش مسئولان کشوری و استان‌ها اقدام‌های ارزنده و تحول زایی در حوزه کشاورزی کشور انجام داد که چهره کشاورزی ایران اسلامی به مدد این تحولات دست خوش تحول، تغییر و رشد شده است. وی با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۲ تراز غله کشور منفی هشت میلیارد دلار بود که با توسعه و رونق در کشت غلات در سال‌های اخیر این تراز به منفی سه میلیارد دلار کاهش یافت، افزود: دولت یازدهم در حوزه آب و خاک در سراسر کشور طرح‌های قابل توجهی انجام داده که از جمله اینها می‌توان به احیای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان‌های ایلام و خوزستان از دیم به آبی، اجرای سامانه گرمسیری مهار آب‌های مرزی و نیز طرح‌های نوین آبیاری در اراضی با هدف کنترل و حلوگیری از هدر رفت آب و فرسایش خاک اشاره کرد .
 
حجتی عنوان کرد: در استان ایلام نیز شرایط برای توسعه کشاورزی در چهار سال اخیر با حمایت دولت یازدهم فراهم شد؛ به گونه‌ای که تا سال ۱۳۹۲ اراضی آبی این استان تنها ۷۰ هزار هکتار بود ولی اکنون به ۹۰ هزار هکتار افزایش یافته و این روند توسعه‌ای همچنان ادامه دارد. وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه می‌توان با استفاده از زیربخش‌های کشاورزی اشتغال زایی کرد، یادآور شد: با توجه به شرایط مستعد استان ایلام در زمینه آب و خاک و اراضی جنگلی، توسعه زراعت چوب، کشت گیاهان دارویی، گل‌های زینتی چون نرگس توسط بهره‌برداران در اراضی جنگلی و مرتعی می‌تواند برای آنها منبع درآمد باشد و اشتغال پایدار ایجاد کند.
 
وی به ایجاد زنجیره تولید در استان ایلام و سایر نقاط کشور هم اشاره کرد و گفت: باید با ایجاد صنایع تبدیلی، تکمیلی، بسته‌بندی و سردخانه‌ایی زنجیره تولید و ارزش افزوده کشاورزی را افزایش داد چرا که تولید تک محصولی پایدار نیست و محکوم به نابودی و فنا است . وزیر جهاد کشاورزی به ظرفیت بین‌المللی مرز مهران هم در استان ایلام اشاره کرد و افزود: عراق یک بازار مناسب و مساعد برای محصولات کشاورزی ما است که این بازار سودآور، نیازمند عرضه محصولات کشاورزی است؛ ظرفیتی که از سوی ما مغفول مانده است. محمود حجتی در نشست اقتصاد مقاومتی استان ایلام نیز با تاکید بر اینکه نباید آنقدر واژه محرومیت را درباره‌ی برخی استان‌ها به کار برد که سرمایه‌گذار و نیروی انسانی متخصص مورد نیاز جرات ورود به این مناطق را نداشته باشد، اظهار کرد: امروز شرایط استان‌هایی مانند ایلام به هیچ‌وجه با شرایط ۲۰ سال پیش قابل مقایسه نیست.
 
وی با بیان اینکه همسایگی ایلام با کشور عراق مزیت کمی نیست و باید از آن نهایت بهره را برد، تصریح کرد: امروز گلوگاه مشکلات اقتصادی ما تقاضای محصول است و این مشکل در ایلام بواسطه موقعیت جغرافیایی آن حل شده است. وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: گاهی در مسیر ایجاد زیرساخت‌های تولید مشکلاتی بین سازمان‌ها وجود دارد که با انعطاف دو طرفه به خوبی قابل حل است و باید در این زمینه به هزینه – فایده توجه کرد.
 
حجتی با بیان اینکه در مسیر تولید باید به ظرفیت‌ها بیش از نارسایی‌ها توجه کرد، ادامه داد: اگر فرهنگ بهره‌وری نهادینه شود مطمئنا بسیاری از مشکلات رنگ می‌بازند و دولت تدبیر  وامید در طول این چند سال در این جهت گام‌های خوبی برداشت و در بحث ارتقاء مکانیزاسیون به بهترین وجه از تولید کارخانجات اراک و تبریز بهره گرفت و موجبات سود این صنایع را هم فراهم آورد. وزیر جهاد کشاوری تاکید کرد: نباید اجازه داد در استان‌هایی مانند ایلام روستاییان به شهرها که عمدتا حاشیه‌نشین می‌شوند، مهاجرت کنند، چرا که این موضوع در بلندمدت هزینه‌های زیادی برای مردم و دولت‌ها دارد که امروز می‌توان با صرف بخشی از آن هزینه‌ها در روستاها از مشکلات آینده جلوگیری کرد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی