رئیس سازمان جهادکشاورزی استان ایلام راهکار این سازمان را برای جلوگیری از سرمازدگی باغات گردو اعلام کرد.
«آذرنوش عموزاده»، در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: گردو یکی از محصولات خشکباری است که دومین سطح زیر کشت باغات استان را به خود اختصاص داده و از مجموع ۱۳۳۷ هکتار باغ گردو در استان ایلام که بیشتر از پایههای بذری و گونههای بومی تشکیل شده، ۱۲۸۶ هکتار باغات بارور تشکیل میدهند.
وی افزود: این باغات بارور گردو به دلیل وجود سرمای بهاره در استان در اکثر سالها خوشههای میوه ده درختان سرما زده شده و عملاً در آن سال ها، باغ تولیدی را به دنبال ندارد، همچنین بیشتر این ارقام بذری به دلیل کیفیت پایین مغز میوه و پوست کلفت میوه و نیز عملکرد خیلی پایین و اقتصادی نبودن محصول تولیدی، پس از ۳۰ تا ۴۰ سال از سن درختان توسط باغداران بریده و حذف میشدند.
عموزاده گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان با برنامههای مدون در چند سال متوالی ۱۳۹۹تا ۱۴۰۱ به دنبال اصلاح باغات و انجام عملیات سرشاخه کاری بر روی درختانی است که بازدهی اقتصادی ندارند.
وی ادامه داد: ابتدا در پایان سال ۱۳۹۹تا سال ۱۴۰۰ متقاضیان باغدار گردو در شهرستان های ایوان ملکشاهی و سیروان شناسایی و با استفاده از دانش بومی و بهروز کارشناسان سازمان به صورت کاملا رایگان، با استفاده ازیکی از تجاری ترین رقم گردوی دنیا یعنی رقم چندلر که قبلاً سازگاری اقلیمی آن با آب و هوای مناطق مستعد پرورش گردو در استان مورد بررسی واز نتیجه ی بسیار مطلوبی برخوردار بود، عملیات انجام گرفت و نتایج آن بصورت ۱۰۰درصد گیرایی ورشد برخوردار بود.
عموزاده گفت: این رقم دیرگل و در اواخر فروردین خوشه درخت باز میشود و از خطر سرمازدگی مصون بوده و همچنین میوهی آن دارای مغز سفید و پوست نازک و از عملکرد بالا و از میوه تجاری و یک اندازه برخوردار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام ادامه داد: امسال به صورت مشارکتی در پنج شهرستان گردوخیز استان یعنی ایلام، ملکشاهی، سیروان و چرداول این عملیات که مورد استقبال فراوان باغداران گردوکار استان قرار گرفته بود برای ۶۷ گردو کار با بهره گیری از سه گروه پیوند زن بومی و یک گروه پیوند زن غیر بومی به انجام رسید.