1398/5/15 1683

مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور، گفت: سطح باغ‌های گردوی کشور نزدیک به ۱۳۰ هزار هکتار است که بیش از ۵۰ هزار هکتار آن (۳۸ درصد) به آفت کرم خراط آلوده‌ شده‌اند.

آلودگی ۳۸ درصد باغ‌های گردو به آفت کرم خراط

«اکبر آهنگران » روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار کرد: اکنون بخش عمده‌ای از باغ‌های گردو در استان‌های همدان، اصفهان، تهران، کرمان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، البرز، خراسان رضوی به آفت کرم خراط آلوده هستند. وی وجود باغ‌های قدیمی گردو را کانون اصلی آلودگی آفت کرم خراط برشمرد و گفت: رعایت مسائل بهداشتی، اقدامات به‌باغی همچون هرس، سرشاخه بری، آبیاری منظم و تغذیه مناسب می‌تواند به کنترل این آفت کمک کند.

وی تصریح کرد: ۷۴ گونه گیاهی میزبان کرم خراط هستند که ترجیح این آفت درخت گردو است؛ این پروانه جفت‌گیری و در تنه درخت تخم‌ریزی می‌کند که لارو این آفت به مدت دو سال از تنه درخت تغذیه می‌کند؛ بنابر این، ادامه این روند موجب شیوع آفت مذکور شده است. مدیر کل دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات با بیان این که هر کجا باغ گردو باشد این آفت نیز وجود دارد، اظهار داشت: کانون آفت کرم خراط باغ‌های قدیمی گردو و عامل آن رعایت نکردن اصول به‌باغی است؛ این آفت به راحتی می‌تواند به باغ‌های آسیب‌پذیر منتقل شود؛ زیرا برخی باغداران قدیمی نمی‌خواهند باور کنند که درخت گردو نیز مانند سایر گیاهان نیازمند آبیاری منظم، تغذیه مناسب و ریزمغزی‌ها و هرس است.

آهنگران براین باور است که باغ‌های مدرن که مسائل بهداشتی و به‌باغی اصولی در آنها بیشتر رعایت می‌شود، کمتر به چنین مشکلاتی دچار می‌شوند، زیرا حتی در صورت ورود آفت به این باغ‌ها، خسارت چندانی به باغ وارد نمی‌شود. وی روش کنترل کرم خراط را در باغهای گردو استفاده از مواد شیمیایی و بیولوژیک ذکر کرد و گفت: باغداران می‌توانند طبق دستورالعمل سازمان حفظ نباتات کشور برای از بین بردن پروانه از نصب تله‌های فرومونی و نوری، برای از بین بردن لارو در تنه درختان از عملیات سیم مفتول زنی، بکارگیری سم در انسداد مدخل دالان لارو در تنه و شاخه ها، هرس شاخه‌های آلوده استفاده کنند. به گفته وی، سمپاشی در باغهای گردو به دلیل وجود لارو کرم خراط در تنه درختان غیرکاربردی است و هیچ تاثیری در مقابله با این آفت ندارد.

آهنگران با بیان این که تاکنون کرم خراط در کاهش تولید میوه گردو تاثیر نداشته است افزود: ادامه این روند زنگ خطری برای تولید گردوی کشور است زیرا کرم خراط با تغذیه از بدنه درخت به مرور زمان موجب خشکیدگی  باغها می شود که در دو تا سه سال آینده تولید این محصول می‌تواند با مشکل جدی مواجه شود. وی  ادامه داد: البته معاونت امور باغبانی کشور اکنون برای جلوگیری از این معضل طرح جوان‌سازی باغ‌های گردو را در دست دارد. به گفته مدیر کل دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات، اکنون چهار گروه آفت شامل آفت‌های قرنطینه‌ای، عمومی، همگانی و خصوصی داریم که متولی مبارزه با آفت‌های قرنطینه‌ای مثل گرینینگ مرکبات و آفات عمومی مانند ملخ دولت است و برای مبارزه با آفات همگانی مانند مگس زیتون و  مدیترانه‌ای متولی مشارکت دولت و مردم را می‌طلبد.
منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی