چاپ سوم کتاب هیدروپونیک توسط انتشارات جهاددانشگاهی خراسان رضوی منتشر شد. در بخشی از این کتاب آمده است که با قرار داشتن بخش قابل ملاحظهای از کشور در ناحیه خشک و نیمهخشک و تغییرات اقلیمی که به خشکسالیهای مکرر در اقصی نقاط کشور منجر شده، چالش کمآبی به یکی از معضلات جدی در بخش کشاورزی بدل شده است. بخشی از راه حل در مواجهه با چنین پدیدهای روی آوردن به روشهای نوین کشت محصولات کشاورزی از جمله کشت گلخانهای بهصورت هیدروپونیک است که به دلیل کارآیی بالای مصرف آب میتواند قسمتی از مشکل را برطرف نماید.
کتاب حاضر ترجمه ویرایش سوم از سلسله کتابهای جی. بنتون جونز در زمینه هیدروپونیک است. این نوشتار را میتوان مجموعه جامعی از تجربیات و آنچه وی در زمینه هیدروپونیک به رشته تحریر درآورده، در نظر گرفت.
در این کتاب علاوه بر بیان مبانی اصلی هیدروپونیک، بهصورت عمیق به تغذیه گیاهی و نقش و کارکرد عناصر غذایی با ارائه فرمولاسیون محلولهای غذایی برای محصولات مختلف در سیستمهای متفاوت هیدروپونیک پرداخته شده که در نوع خود کمنظیر است.
ارائه جدولهای مرجع برای بررسی کیفیت آب و محدوده مجاز عناصر غذایی و سایر شاخصهای مرتبط و همچنین ارائه پیوستهای متعدد برای انجام محاسبات و تبدیل واحدهای اندازهگیری از مزایای دیگر این کتاب است.
فهرستی از نکات کلیدی و ملاحظات مهم هیدروپونیک در انتهای کتاب بهطور خلاصه ارائه شده که برای موفقیت در این نوع کشت بسیار مهم است. تولیدکنندگان تجاری محصولات هیدروپونیک، محققان، دانشجویان علاقهمند به انجام آزمایشات هیدروپونیک برای مطالعات فیزیولوژیکی و سایر افراد علاقهمند کتاب حاضر را بهعنوان مرجع بسیار راهگشا و مفید خواهند یافت.
کتاب حاضر توسط جی، بنتون جونز تالیف و توسط سعیدرضا وصال با همکاری فریبرز علیزاده و مهدی قائمی ترجمه شده است.