1398/12/17 1159

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: دو عامل مهم حیات تالاب کجی نهبندان را تهدید می‌کند که یکی از آن‌ها برداشت بیش از حد آب از سفره‌های زیرزمینی و دیگری چرای دام و به خصوص شتر از تاغزارها است.

مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی در گفتگو با ایسنا؛

چه عواملی حیات تالاب کجی نمکزار را تهدید می‌کند؟


حسن اکبری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: کنوانسیون مربوط به تالاب‌های مهم بین‌المللی، به ویژه تالاب‌های زیستگاه پرندگان آبزی معروف به کنوانسیون رامسر پیمانی بین‌المللی برای حفاظت از تالاب‌ها و حیوانان و گیاهان وابسته به آن‌ها (به ویژه پرندگان آبزی) است که در سال ۱۹۷۱ میلادی در شهر رامسر به تصویب رسید. وی با بیان اینکه هرجا که آب به صورت طبیعی وجود داشته باشد به آن تالاب می‌گویند، افزود: تالاب‌ها ممکن است همواره دارای آب باشند یا اینکه گاه خشک و گاه آب‌دار باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه مشخصه اصلی تالاب‌ها ماندگاری نسبی آب در آن‌ها است، تصریح کرد: مهم‌ترین کانون تالابی استان، تالاب کجی نمکزار نهبندان است که به شکل کاسه‌ای بوده و آب حوضه آبریز اطراف وارد آن می‌شود. اکبری با بیان اینکه در اطراف این تالاب، پوشش گیاهی درختی و درختچه‌ای شکل گرفته است، اظهار کرد: این تالاب کارکردهای مختلفی می‌تواند ایفا کند که کارکردهای بیولوژیکی، حفاظت خاک و تلطیف هوای اطراف و کارکردهای گردشگری از جمله مهم‌ترین آن‌هاست.

وی افزود: نکته مهم در مورد این تالاب این است که دشت سهل‌آباد کانون‌های فرسایش متعدددی دارد و در صورت کم‌توجهی و عدم تامین حق آبه ‌می‌تواند بخش هایی را با پدیده کرد و غبار مواجه کند. مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: در سال گدشته و امسال بارندگی‌های زیادی داشتیم و حدود ۵۹ درصد تالاب آبگیری شد. اکبری بیان کرد: در حوزه تامین حق‌آبه تالاب، مطالعاتی با کمک دانشگاه بیرجند انجام دادیم و تمام تلاش‌ها این است که زندگی در تالاب‌ها شکوفا شود. مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه باید دشت سهل‌آباد را درست مدیریت کنیم تا تالاب حفاظت شود، تصریح کرد: چرای دام نیز باید در حد توان طبیعت باشد.

اکبری با بیان اینکه فعالیت‌های منابع طبیعی در مورد احیای تاعزارها موثر بوده است، اظهار کرد: مطابق سند سازگاری با کم‌آبی که به تصویب رسیده، کاهش برداشت از سفره‌های آب زیرزمینی را دنبال می‌کنیم. وی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی در معرض کانون‌های فرسایش بادی است، خاطرنشان کرد: شرایط طبیعی برای این امر کاملا مهیا است و متولیان توسعه معدنی، ایجاد جاده‌ها و مدیریت عرصه‌های طبیعی و تغییر کاربری و چرای دام در این حوزه نقش دارند. مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مردم نیز نقش اساسی دارند، تصریح کرد: هر فعالیت کوچک می‌تواند در صورت عدم رعایت اصول منجر به تخریب عرصه‌های طبیعی شود.

اکبری با اشاره به ضرورت حفظ پوشش گیاهی، اظهار کرد: مورد اول صرفه‌جویی و رعایت در این حوزه است و مردم باید بدانند به ازای مصرف کاغذ، شیشه، سوخت، نان و مواد غذایی انرژی مصرف می‌شود و به محیط زیست ضربه می‌زند. وی با بیان اینکه زمانی می‌توانم آینده پاکی را رقم بزنیم که در مصرف خود تجدیدنظر کنیم، افزود: برای تولید بیشتر محصولات کشاورزی، سم و کود استفاده می‌شود و تمام این موارد، زنحیره‌وار به یکدیگر متصل هستند. مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه باید کمتر از خودروی شخصی بهره ببریم و این امر را نهادینه کنیم، خاطرنشان کرد: اگر مردم همگی خود را موظف به رعایت بدانند، محیط زیست سالم خواهد بود.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برداشت ۷ کیلو زعفران در هکتار

با نهال بادام پول‌ساز و پرسود آشنا شوید

آغاز کشت بهاره «گلرنگ» در کبودراهنگ

ثبت ۲۴۲۵ شغل ایجاد شده در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سامانه رصد

اگروتوریسم در خراسان رضوی فراگیر خواهد شد

لرستان پیشرو در ایجاد خانه‌های محیط زیست

تعویق رشد رویشی محصولات کشاورزی گلستان

تجهیز ۶۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به روش‌های نوین آبیاری

صرفه جویی ۵ میلیون مترمکعب آب در راستای سازگاری با کم آبی در چهارمحال و بختیاری

پیش‌بینی تولید ۳۵۰ هزار تن گندم سال جاری در لرستان

برداشت گلچه های گلرنگ مزارع سیستان وبلوچستان از شهرستان دشتیاری

کاشت ۳۰۰ هزار اصله نهال در کرمانشاه در هفته منابع طبیعی

آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار تن کودشیمیایی بهاره در بروجرد

راه مواجهه با بحران کمبود آب استفاده از فناوری در کشاورزی

اراضی کشاورزی قزوین مجهز به سامانه نوین آبیاری می‌شود

توسعه نخلستان ها راهی مطمئن برای تجارت خرما در سیستان وبلوچستان

کشت ۵۰۰۰ بوته آناناس برای اولین بار در شهرستان زرآباد

ضدعفونی بیش از 88 هزار تن بذور غلات در همدان

صادرات بیش از ۲۳۸ هزار گلدان گل از نوشهر

کشت سیب زمینی در شهرستان خاش آغاز شد

۱۸۰ هزار تن گوجه فرنگی در بوشهر برداشت می‌شود

آزمایشگاه کشت بافت گیاهی مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان زنجان افتتاح شد

آغاز طرح ایجاد مزارع نوآوری در استان بوشهر

احداث ۳۰ هکتار باغ گل محمدی در شهرستان تفتان

لرستان قطب محصولات گلخانه‌ای خواهد شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی