1398/12/2 1297

تغییر روش‌های کشاورزی اعم از بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری، استفاده از سایبان در باغات و سوق دادن کشاورزی به کشت‌های گلخانه‌ای توصیه می‌شود.

مدیر جهادکشاورزی میبد:

کشاورزی سنتی دیگر مقرون به صرفه نیست

«صدر پورکوثری» مدیر جهاد کشاورزی شهرستان میبد با اشاره به شرایط کم‌آبی و افزایش هزینه‌های کشاورزی به ویژه در این شهرستان، کشاورزی سنتی را دیگر مقرون به صرفه ندانست و تغییر روش‌های کشاورزی اعم از بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری، استفاده از سایبان در باغات و سوق دادن کشاورزی به کشت‌های گلخانه‌ای را به توصیه کرد.

«صدر پورکوثری» در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اشاره به تاثیر کم آبی و خشکسالی‌های پیاپی سال‌های اخیر بر استان یزد و شهرستان میبد، گفت: کاهش نزولات جوی و تاثیرات مستقیم آن بر منابع آب‌های زیرزمینی باعث افت سطح آب سفره‌ها و خشک شدن قنوات و چشمه‌ها شده که این امر باعث شده است با حساسیت بیشتری تا همین مقدار آب موجود به صورت بهینه مصرف و شیوه‌های کشاورزی به سمت روش‌های نوین سوق داده شود.

وی اصلاح الگوی مصرف را تنها راه گذر از بحران کم آبی در حوزه کشاورزی خواند و افزود: اصلاح الگوی مصرف و استفاده از شیوه‌های نوین در آبیاری کشاورزی، سهم بسیاری در کاهش مصرف آب در این شهرستان کویری خواهد داشت. پورکوثری یکی از روش‌های اعمال شده در کشاورزی شهرستان میبد را استفاده از روش‌های آبیاری کم‌فشار نام برد و بیان کرد: این سیستم به نحوی طراحی شده تا تلفات آبیاری شامل تبخیر از سطح زمین و نفوذ به داخل زمین به حداقل ممکن کاهش یابد.

به گفته وی، البته در گذشته برای این منظور معمولاً از روش‌هایی مانند ایجاد راه آب‌های سیمانی و جدول گذاری آنها بهره گرفته می‌شد اما در روش جدید و سیستم آبیاری کم‌فشار، آب از محل چاه تا خود مزرعه به وسیله لوله‌ انتقال می‌یابد و به پای درخت‌ یا گیاه هدایت می‌شود تا تلفات در مسیر آبیاری به صفر کاهش یابد.

مدیر جهاد کشاورزی میبد با بیان این که راندمان آبیاری در روش‌های گذشته ۴۰ تا ۵۰ درصد بوده است، راندمان آبیاری در سیستم کم‌فشار را بیش از 85 درصد خواند و تصریح کرد: از سال ۹۴ تاکنون تعداد هشت حلقه چاه کشاورزی در شهرستان از این روش برای آبیاری اراضی زراعی و باغی به وسعت ۸۳۰ هکتار بهره گرفته‌اند که ۸۵ درصد از سرمایه‌گذاری انجام شده در این رابطه از طریق کمک‌های بلاعوض دولتی تامین شده و ۱۵ درصد مابقی خودیاری کشاورزان بوده است.

پور کوثری استفاده از سایبان در سطح باغات را یکی دیگر از روش‌های نوین کشاورزی ذکر و در این رابطه بیان کرد: سایبان، پوششی برای محافظت درختان و محصولات از سرما و شدت تابش نور خورشید است و با توجه به این که میبد یک شهرستان گرم و خشک به حساب می‌آید، بسیاری از باغات انار در این شهرستان با دو معضل گرمای شدید و تبخیر بالا مواجه هستند و همین موضوع با توجه به اختلاف دمای روز و شب در شهرستان منجر به ترکیدگی یا سوختگی محصول و کاهش کیفیت و کمیت آن می‌شود.

وی با بیان این که استفاده از سایه‌بان در باغ‌ها علاوه بر افزایش راندمان و کیفیت محصولات، صرفه‌جویی در مصرف آب را نیز به دنبال خواهد داشت، گفت: استفاده از سایه بان در تمام باغات و برای تمام محصولات امکان‌پذیر است و در همنی ارستا نیز تاکنون ۱۵۰۰ مترمربع از باغات شهرستان از این امکان بهره گرفته‌اند که جهادکشاورزی نیز در این رابطه از کشاورزان حمایت می‌کند.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان میبد در پایان نیز مهم‌ترین شیوه مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی را سوق دادن آن به سمت کشت محصولات خارج از فصل دانست و در این باره تصریح کرد: کشت‌های گلخانه‌ای یا کشت محصولات خارج از فصل می‌تواند شرایط مناسبی برای گذر از بحران کم‌آبی و اقلیم خشک شهرستان باشد چرا که کشاورزی به روش‌های گذشته با توجه به مصرف بالای آب و بهره‌وری کم و هزینه زیاد نیروی کار و تامین نهاده‌های کشاورزی دیگر مقرون به صرفه نیست و کشت گلخانه‌ای بهترین جایگزین در این رابطه است.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی