1398/12/2 757

نخستین راهبرد جدید برای شناسایی منابع ژنتیکی مهمی د که می‌توانند به مقابله با پاتوژن‌های گیاهی مانند باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها کمک کنند.

با تلاش پژوهشگران کانادایی صورت گرفت

ارائه یک راهبرد جدید برای مقابله با عفونت‌های گیاهی


پژوهشگران کانادایی با بررسی منابع ژنتیکی، راهبرد جدیدی را ارائه داده‌اند که می‌تواند به مقابله با عفونت‌های گیاهی کمک کند. به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، گروهی از پژوهشگران "دانشگاه تورنتو" (U of T) با موفقیت، نخستین راهبرد جدید را برای شناسایی منابع ژنتیکی مهمی آزمایش کرده‌اند که می‌توانند به مقابله با پاتوژن‌های گیاهی مانند باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها کمک کنند. این پاتوژن‌ها می‌توانند به عفونت مواد غذایی منجر شوند و به آنها آسیب برسانند.

"دیوید گاتمن" (David Guttman)، استاد زیست‌شناسی سلولی دانشگاه تورنتو و از نویسندگان این پژوهش گفت: سالانه حدود 40 درصد از محصولات کشاورزی به خاطر وجود آفت‌ها و پاتوژن‌هایی مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها و ریزارگانیسم‌های بیماری‌زا از بین می‌روند.

پژوهشگران با تمرکز بر ژن‌های مرتبط با بیماری این پاتوژن‌ها و گزینه‌های دفاعی در دسترس، نه تنها بینش‌های جدیدی را برای نجات گیاهان از حملات بی‌رحمانه نشان دادند، بلکه روشی ابداع کردند که شاید روزی بتوان از آن برای محافظت از همه انواع محصولات غذایی استفاده کرد.

گاتمن ادامه داد: ما می‌خواستیم بدانیم چگونه گیاهانی که طول عمر نسبتا بالایی دارند، از خود در برابر پاتوژن‌های بیماری‌زا که به سرعت تکامل می‌یابند، دفاع می‌کنند، چرا هنگامی که گیاهان تحت حمله دائمی پاتوژن‌های متفاوت هستند، بیماری بسیار غیرمعمول است و چرا محصولات خانگی، بیشتر از محصولات وحشی مستعد حملات پاتوژن‌ها هستند.

گاتمن به همراه پروفسور "دارل دسووکس" (Darrell Desveaux)، از نویسندگان این پژوهش تلاش کردند تا با بررسی این موضوع که چگونه یک گیاه می‌تواند با حملات باکتریایی مقابله کند، به چنین سوالاتی پاسخ دهند. آنها ابتدا تنوع جهانی گروهی از پروتئین‌های پاتوژن را مشخص کردند.

دسووکس گفت: این پروتئین‌ها، نقش مهمی در بروز بیماری دارند زیرا با تکامل خود، توانایی پاتوژن‌ها را در حمله به میزبان خود و عفونی کردن آن افزایش می‌کنند. گیاهان، گزینه‌های دفاعی خود را در قالب گیرنده‌های ایمنی به کار می‌گیرند که می‌توانند این پروتئین‌های خاص را تشخیص دهند. اگر گیاه به گیرنده ایمنی خاصی مجهز باشد که پروتئین‌های پاتوژن را تشخیص می‌دهد، می‌تواند عفونت را متوقف کند. این پژوهش، در مجله "Science" به چاپ رسید.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

پیش بینی تولید ۲۰ تن نگین زعفران در خراسان شمالی

اجرای ۱۱۳۰ هکتار سیستم آبیاری نوین در اراضی حوضه دریاچه ارومیه

زالزالک میوه‌ای به رنگ پاییز

تاثیر کشت مکانیزه کشاورزی در دوران خشکسالی

افزایش سطح گلخانه‌ها در چهارمحال و بختیاری به ۳۷ هکتار

پهپادها به کمک کشاورزان طارمی می‌آید

صادرات گردو با نفت برابری می‌کند

لزوم بهره‌گیری کشاورزان از تسهیلات آبیاری نوین

عوامل تأثیرگذار در کاهش کارایی سموم کشاورزی

احداث باغ میوه چگونه صورت می گیرد

فعالیت ۴۲ واحد گلخانه گل و گیاه زینتی در سطح استان همدان

برداشت بیش از ۶۵ هزار تن موز در سیستان و بلوچستان

نقش تکنیک‌های جدید در صنعت کشاورزی

مقابله با تغییرات آب‌وهوایی به کمک درختان پروبیوتیک‌دار

تولید بیش از ۱۱ میلیون تُن محصولات کشاورزی در فارس

بررسی نکات طلایی سربرداری شاخه های درختان میوه

برداشت بیش از ۸۰۰۰ تن لیمو ترش در سیستان و بلوچستان

مناسب ترین درخت گردو جهت پرورش در اردبیل

بهره‌برداری ۲۷ هزار طرح روستایی تا پایان امسال

آغاز برداشت انار از باغات کردستان

توسعه گلخانه‌ها با احداث روستا گلخانه در فارس

برداشت فلفل قرمز از سطح مزارع داورزن

برداشت بیش از ۵۰ هزار تن موز در سیستان و بلوچستان

عدم وجود محدودیت برای فروش خرما با قیمت بالاتر

آیا آب سبز راهگشای کمبود آب در بخش کشاورزی است؟

اگرونیک در شبکه های اجتماعی