1396/2/10 2815

ملخ ها شب گذشته به این شهرستان هجوم آوردند و هرکجا که نور و روشنایی بوده جمع شدند.

هجوم ملخ ها به منازل مردم جنوب شرق کشور

رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان خاش با بیان اینکه شرایط هجوم ملخ ها به این شهرستان تحت کنترل است، گفت: ملخ ها شب گذشته به این شهرستان هجوم آوردند و هرکجا که نور و روشنایی بوده جمع شدند.پایگاه تحلیلی خبری هم اندیشی:ملخ ها فصل گرما و تابستان از خطرناکترین آفات محصولات زراعی از جمله گندم محسوب می شوند که هر ساله سبب بروز خسارات بسیار زیادی در شهرستان خاش و استان سیستان و بلوچستان  می شود و از شب گذشته این ملخ ها به شهر خاش هجوم آورند و برخی از مزارع را نیز تحت تاثیر قرار دادند.
 
هرساله همزمان با اردیبهشت ماه و موسم بهار و سرسبز شدن طبیعت، خطر هجوم ملخ ها به مزارع و مراتع کشاورزی شهرستان خاش شدت بیشتری پیدا می کند که امسال نیز حمله این ملخ ها به مزارع کشاورزی استان سیستان و بلوچستان در اولین روزهای این ماه گزارش شده و این ملخ ها در سطح شهر نیز بسیار زیاد شده اند. بسیاری از کارشناسان و صاحبان نظر بر این عقیده هستند که این یک ملخ می تواند روزانه به اندازه وزن خود تغذیه داشته باشد و اگر هر ملخ دو گرم وزن داشته باشد و با احتساب حدود 4 میلیون مبخ در هر هکتار، روزانه هزاران تن علوفه آذوقه ملخ خواهد شد.
 
ملخ های که به شهرستان خاش هجوم آورده اند در هنگام غروب آفتاب و با تاریک شدن هوا در روشنایی ها اتراق می کنند و به محض باز بودن در و پنجره ها به داخل منازل هجوم آورده و بر روی ظروف، رختخواب، مواد غذایی و کف و سقف خانه ها جای می گیرند و برای ساکنان این مناطق مزاحمت ایجاد کرده است. علی ای حال این ملخ ها و ازدیاد آن ها ممکن است سبب از بین رفتن بسیاری از محصولات کشاورزی این استان شود و پرندگان از جمله سار تنها دشمنان طبیعی ملخ ها هستند که با افزایش شکارها، تعداد آن ها کاهش یافته است و باید ارگان ها و ادارات متولی این امر برای این مسئله مهم چاره ای جدید بیاندیشند.
 
بعضی از شهروندان خاشی با کشتن این ملخ ها از آن ها در تامین خوراک مورد نیاز پرندگان استفاده می کنند و این ملخ ها در حال حاضر خاش را محاصره کردند و آرامش را از مردم و شهروندان سلب کردند. فی الواقع عوامل خسارت زای نباتی از جمله مهمترین عوامل و مواردی هستند که همواره سبب خسارات بسیار زیادی به محصولات کشاورزی می شوند و مبارزه با آن ها سبب تحمیل هزینه های هنگفتی به کشاورزان استان سیستان و بلوچستان می شود.
 
آفات ملخ در حالی مزارع و مردم شهرستان خاش را تهدید می کند که نوع مراکشی آن زودتر از سایر آفات طغیان کرده است و هرچند که این آفات از جدی ترین و خطرناک ترین آفت زمین های کشاورزی محسوب می شوند ولی مبارزه به موقع بر علیه گونه های سنین اول و دوم کانون ملخ می تواند در کاهش رشد جمعیتی آن و نیز هجوم آن ها به مزارع کشاورزی موثر باشد. در شهرستان خاش موجودات زنده فراوانی زاد و ولد کرده و در اردیبهشت ماه بر تعدادشان افزوده می شود این حشرات، نظیر ملخ، سوسک، مگس، زنبور و غیره مزاحمتهایی را برای مردم به بار می آوردند.
 
بر اساس آمار سازمان جهانی خوار و بار سالانه حدود 30 تا 401 درصد از محصولات کشاورزی و باغی کشاورزان و باغداران در جهان از این عوامل خسارت می بینند و از بین می روند. ملخ مراکشی نخستین بار در 80 سال قبل در کشور ایران اسلامی شناسایی شده و این حشره مراتع جنوب شرق کشور را برای سکنی برگزیدند و سالهاست که اسباب زحمت فراوانی برای کشاورزان این مناطق ایجاد کرده است.
 
مسئولان برای مبارزه با ملخ های مهاجم برنامه ریزی کنند
یکی از شهروندان خاشی اظهار کرد: ملخ ها به محصولات کشاورزی  منازل شهروندان خاشی حمله کردند که باید مسئولان امر با مبارزه بیولوژیک و شمیایی این آفت را کنترل کنند. عبدی بیان کرد: هرساله سطح قابل توجهی از محصولات این مناطق بر اثر حمله ملخ ها آسیب می بینند و محصولات کشاورزان از بین می روند که نیاز است برای این خصوص برنامه مدونی از سوی مسئولان اندیشیده شود.
 
شرایط هجوم ملخ ها به شهرستان خاش تحت کنترل است
امان الله طوقی رییس اداره جهاد کشاورزی شهرستان خاش در گفت وگو با تفتان ما بیان کرد: ملخ های مهاجم خوشبختانه هنوز به سمت مزارع کشاورزی شهرستان خاش به صورت کامل نرفته اند و تنها در سطح شهر جمع شدند. وی با بیان اینکه هرساله این حشره ها به شهرستان خاش حمله می کنند، گفت: کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان خاش با جدیت پیگیر هجوم این ملخ ها هستند تا از افزایش تعداد آنها جلوگیری شود. طوقی تصریح کرد: همه ساله این آفت به شهرستان خاش حمله می کند و امسال نیز انتظار این شرایط را داشتیم و خوشبختانه در حال حاضر نتایج بسیار خوبی را در مبارزه با آن ها به دست آوردیم و این روند همچنان ادامه دارد و هیچگونه خساراتی تاکنون نداشتیم.
 
ملخ ها وارد مزارع و باغات خاش نشده اند
وی افزود: در گزارش هایی که از سه مرکز ترویج جهاد کشاورزی بخش های ایرندگان، نوک اباد و مرکزی این شهرستان گرفتیم، تاکنون این ملخ ها در مزارع و باغات مشاهده نشده و هیچ خسارتی هم ناشی از هجوم آن گزارش نشده است. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش با بیان اینکه آفت ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و تاحدودی 50 کیلومتر قادر به پرواز است، اظهار کرد: این حشره تخم ریزی بالای دارد و تا 15 هزار تخم در متر مربع شمارش شده است.
 
وی با بیان اینکه هر ساله شاهد وجود این نوع حشرات در برخی بخشهای خاش هستیم، گفت: این حشرات دشمنان طبیعی مانند پرندگان دارند و به زودی از منطقه جمع خواهند شد. طوقی اذعان کرد: در صورت وجود هر آفتی، جهاد کشاورزی و حفظ نباتات آمادگی دارد اقدامات لازم را برای مقابله با آن انجام دهد. وی اظهار کرد: کشاورزان و روستاییان خاش در صورت مشاهده ملخ ها در اسرع وقت به جهاد کشاورزی خاش اطلاع دهند تا با آن ها مبارزه شود.
منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی