1398/7/18 77

زنان کردستان با حمایت معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده صاحب مقام اول استاندارد سازی محصولات کشاورزی شدند.

به منظور استقرار گپ: عملیات خوب کشاورزی

زنان کردستان، صاحب مقام اول استانداردسازی محصولات کشاورزی

زنان کردستان با حمایت معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده صاحب مقام اول استاندارد سازی محصولات کشاورزی شدند. مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: این استان هم اکنون پنج سایت تولید محصولات استاندارد در شهرستان‌های دهگلان، قروه، کامیاران و سنندج دارد که توسط زنان اداره می شود.

محمدجعفر نگهدار اظهار داشت: در این سایت‌ها تاکنون سه استاندارد حد مجاز آلاینده ها و ۲ استاندارد GAP اخذ شده تا مقام اول استانداردسازی محصولات کشاورزی در مزارع زنان روستایی به کردستان برسد. وی اضافه کرد: محصولاتی همچون سیب زمینی، پیاز، خیار بوته‌ای، گوجه فرنگی و توت‌فرنگی از جمله محصولاتی است که با همکاری سازمان استاندارد زیر پوشش استقرار استاندارهای ملی حد مجاز آلاینده های مزارع کشاورزی در قالب این طرح قرار گرفته است.

نگهدار با بیان اینکه کردستان در یک فصل زراعی توانسته با استانداردسازی این محصولات موفق به اخذ نشان حد مجاز آلاینده ها شود، یادآور شد: با تلفیق روش‌های عملیات خوب کشاورزی و حد مجاز آلاینده‌ها، کارشناسان مروج پهنه توانستند این محصولات را با همکاری کشاورزان و سازمان استاندارد تولید کنند.

مشاور ملی طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی کشور پیشتر گفته بود ۱۵ محصول زراعی و باغی کشور گواهینامه استاندارد IRAN-GAP (ایران گپ) دریافت را می‌کند.

در این طرح ۱۳ استان محصولات زراعی، ۱۷ استان محصولات باغی و سه استان محصولات دامی را به عنوان تنوع محصولات خود انتخاب کرده اند.

جامعه بهره برداری این طرح زنان عضو صندوق های خرد عشایر و روستایی در ۳۲ استان کشور است که ۹۶۰ بهره بردار در سال اول اجرای تحقیقاتی آن تحت پوشش رفته است. اجرای این طرح با حمایت معاونت امور زنان ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی با تنوع های مختلف محصولی از سال زراعی ۹۵ - ۹۶ آغاز شده است.

اجرای طرح استقرار استانداردهای کشاورزی در مزارع زنان روستایی کشور به منظور استقرار GAP (گپ: عملیات خوب کشاورزی) سازمان خوار و بار جهانی که ایران نیز آن را پذیرفته انجام می شود و اهداف آن بهبود راندمان مصرف و کاربرد عوامل و منابع تولید، کاهش مصرف ترکیبات شیمیایی و به حداقل رساندن اثر تخریبی فعالیت های کشاورزی بر محیط زیست انجام می شود.

عملیات خوب کشاورزی یا GAP در واقع علامت اختصاری GOOD AGRICULTURAL PRACTICES می باشد و به معنی عملیات خوب کشاورزی است و مجموعه عملیات اصولی و فنی است که در تولید محصولات کشاورزی رعایت می‌ شود.

این عملیات شامل همه فعالیت های مرتبط با مدیریت عملیات خوب و مناسب تولید محصولات کشاورزی در مراحل کاشت، داشت، برداشت، جداسازی، بسته بندی، نگهداری و حمل و نقل محصول و یکی از پیش نیازهای اجرای سیستم‌های مدیریت ایمنی مواد غذایی به ویژه میوه و سبزی که حالت تازه خوری دارند، محسوب می شود.
منبع
ایرنا
  1. واعظ پنجشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۸ --- ۱۶:۰۷:۳۸

    مرسی از سایت خیلی خوب و آموزندتون
    در مورد کاشت انار به روش گپ میشه راهنمایی کنید.
    ممنون

    دوست عزیز، مقاله ای تحت عنوان بررسی مبانی تولید ارگانیک انار بر اساس اجرای عملیات خوب کشاورزی وجود دارد که شاید بتوانید از آن استفاده کنید. چکیده مختصر آن را هم در اینجا می آوریم:

    عنوان مقاله: 
    بررسی مبانی تولید ارگانیک انار بر اساس اجرای عملیات خوب کشاورزی (GAP)
    نویسندگان: زهرا جلیلی مقدم - سید رحمت الله پریچهر - مریم جلیلی مقدم

    چکیده مقاله:
    یكی از بزرگترین چالش های جامعه بشری، در دهه های اخیر، بحران غذا و مسئله امنیت و سلامت غذا است. افزایش جمعیت از یک طرف و محدودیت منابع اولیه تولید از طرف دیگر،باعث حركت کشاورزی سنتی به سمت کشاورزی صنعتی گردید هرچند در بسیاری از محصولات عملکرد افزایش یافت ولی استفاده نامتعادل از سموم و مواد شیمیایی اثرات نامطلوبی را بر سلامت مصرف کنندگان محصولات کشاورزی و همچنین تبعات منفی زیست محیطی را به همراه داشته است. یکی از راههای برون رفت از وضعیت موجود پرداختن به
    کشاورزی ارگانیک می باشد، که به جای استفاده از مواد برون مزرعه ای بر نقش مدیریتی باغ تاکید دارد.

    در این راستا یکی از راه های تولید محصول سالم اجرای عملیات خوب کشاورزی (GAP) مدیریت بر تولید محصولات باغی در کلیه مراحل تولید می باشد. انار یکی از میوه های بومی و مهم در ایران می باشد که کشت و کار آن سابقه ای بسیار طولانی دارد. از طرفی ایران بیشترین میزان تولید و حجم صادرات انار را در دنیا داراست. بر اساس آخرین آمار موجود سطح زیر كشت انار حدود 77000 هكتار و تولید آن بالغ بر 600000 تن می باشد.(1388) . لذا با توجه به شرایط خاص تولید این محصول می توان فعالیتهای گسترده ای را برای حضور در تولید انار ارگانیک در جهان داشته باشیم. برای ایجاد اطمینان در مصرف کننده از تولید محصول به شیوه ارگانیک باید نوعی کنترل کیفیت وجود داشته باشد. نظام کنترل کیفیت ارگانیک بر پایه استانداردهای مورد تایید ایفوام (IFOAM) می باشد و بر پایه بازرسی و گواهی سلامت و تایید صلاحیت استوار می باشد. در این مطالعه سعی شده به نقش اجرایی دستور العمل آیین كار بهداشتی تولید انار برای تولید انار ارگانیک گواهی شده و مراحل کسب گواهی ارگانیک و ارزش اقتصادی آن پرداخته شود.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

لزوم ترویج روش مبارزه غیر شیمیایی و بدون مصرف سم به کشاورزان

سالانه ۲۰ میلیون تُن محصولات علوفه ای در کشور تولید می‌شود

نمایشگاه و جشنواره ارگانیک ایران تهران 98 دوازدهمین دوره

مسابقه دانشجویی با محوریت کشاورزی ارگانیک و شهری

برداشت ۴۸ تن شلتوک ارگانیک از روستاهای محدوده منطقه آزاد انزلی

پرورش بوقلمون ارگانیک در دانشگاه تبریز

"بیوره" چیست و چه عوارضی دارد؟

نود درصد زعفران جهان در ایران تولید می‌شود

پرورش کرم ابریشم در استان تهران احیا شد

طرح فراز؛ داربستی کردن باغهای انگور در ملایر

احداث اولین بازار بزرگ گل و گیاه در محدوده سرخه حصار

صادرات شلتوک خوزستان آزاد شد

قارچ شیتاکه (Shiitake) چیست

سرمازدگی پاییزه در کمین باغ‌ها و مزارع

تبدیل پسماند کشاورزی به علوفه؛ تجارتی جدید و سودآور

آشنایی با درخت زیبای نمدار یا تیلیا

مورینگا، گز روغن؛ معجزه طبیعت

آسیا و اقیانوسیه تحت تاثیر تغییرات اقلیم و ناامنی غذایی

سهم ایران از تجارت جهانی زعفران کمتر از ۱۰ درصد است

آغاز طرح پایش اراضی کشاورزی روستاهای ورامین

پیش‌بینی تولید ۴۰۰۰ تن عسل در همدان

برگزاری دومین کنفرانس بین‌المللی گل محمدی در آبان

نشست تخصصی گیاهان دارویی و قارچ‌های کوهی در کاشان

گوگل به هوش مصنوعی بو کشیدن یاد می‌دهد!

ارائه آموزش های نوین باغداری اولویت جهاد کشاورزی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی