ذبیح اله سیروسی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز با بیان اینکه برداشت آنغوزه از نیمه دوم اردیبهشت آغاز شده و تا اواخر مرداد ادامه دارد، گفت: سالانه بیش از ۲۰ تن شیرابه آنغوزه تلخ در این شهرستان تولید میشود. وی افزود: شهرستان نی ریز از قطبهای تولید آنغوزه تلخ کشور است که از دیرباز رویشگاه آنغوزه تلخ بهصورت خود رو بوده و در حال حاضر ۱۰۰ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی و ۶۰۰ هکتار زمین کشاورزی در این شهرستان به کشت آنغوزه دیم اختصاص یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز با اشاره به اینکه هر کیلو شیرابه آنغوزه به قیمت ۴۰۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد، تصریح کرد: شیرابههای تولیدی به کشورهای هندوستان، پاکستان، حوزه خلیج فارس، آمریکا، انگلستان و ژاپن صادر میشود. سیروسی بیان کرد: دوره باردهی این گیاه هر ۷ سال یکبار بوده، از این رو به منظور افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها، بهرهبرداری از منطقه دهچاه نی ریز برای نخستین بار در کشور اقدام به پرورش نشاء آنغوزه کرد و پس از دو سال نشاء را به زمین منتقل کرده که با این روش دوره باردهی، ۲ سال کاهش یافته و سودآوری بیشتری را در پی خواهد داشت.
گیاه آنغوزه گونهای نادر است که رویشگاه آن منحصرا ایران و افغانستان است که شیرابه آن مصارف دارویی، صنعتی و خانگی دارد و فردی به نام کامفر، ۳۴۰ سال پیش با کمک اهالی لارستان اقدام به استخراج شیرابه آن به روش تیغ زنی سنتی کرد.