1398/4/17 1405

رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: از بین ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشور تنها ۲۳ میلیون هکتار مستعد کشاورزی است و از این میزان نیز تنها ۱۸.۷ میلیون هکتار در چرخه تولید قرار دارد.

سازمان اراضی از افزایش میل ایرانی‌‌ها به ویلاسازی

تنها ۱۳ درصد اراضی ایران مستعد کشاورزی است/ غرب استان تهران خوش‌نشینی را انتخاب کرده‌اند

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اسلامشهر، علیرضا اورنگی امروز در همایش «حافظان و پاسداران حوزه زمین ویژه شهرستان‌های غرب استان تهران» با اشاره به حساسیتی که در استان تهران در زمینه‌های مختلف کشاورزی، موقعیت‌های اقتصادی و تغییر کاربری اراضی وجود دارد اظهار داشت: مسئولان استانی و غرب استان تهران در این موقعیت حساس منطقه عملکرد خوبی داشته‌اند اما متأسفانه همواره قانون‌گریزی‌ها و فرصت‌طلبی‌ها پیش‌رو بوده‌اند. وی بیان کرد: برگزاری این‌گونه نشست‌های هماهنگی و همراهی مسئولان می‌تواند در راستای منویات مقام معظم رهبری بوده و سبب افزایش هم‌اندیشی و هم‌افزایی بین تمام دستگاه‌ها و ادارات شود.

رئیس سازمان امور اراضی کشور با اشاره به تلاش برای حداکثر بهره‌وری افزود: از بین 165 میلیون هکتار اراضی کشور تنها 23 میلیون هکتار مستعد کشاورزی است و از این میزان نیز تنها 18.7 میلیون هکتار در چرخه تولید قرار دارد که 15 میلیون هکتار از این اراضی کشاورزی بالفعل و 105 میلیون تن تولید زراعی و باغی دارند. اورنگی تصریح کرد: در هر هکتار 7.5 تن محصول زراعی به عنوان غذای شهروندان ایرانی تولید می‌شود که خروج هر هکتار از این اراضی کشاورزی بیش از 20 ایرانی را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد بنابراین می‌طلبد که برای تأمین کسری تولیدات به واردات و یا فشار بر منابع موجود متوسل شویم.

وی سپس با اشاره به گسترش روزافزون جمعیت، تملک و افزایش میل مالکیت زمین در ایرانی‌ها گفت: افراد با هدف تمایل به مالکیت، اراضی خود را تفکیک و خُرد می‌کنند و به دنبال ویلاسازی و خوش‌نشینی هستند که این امر به ویژه در شهرستان‌های غرب استان تهران بسیار به چشم می‌خورد. رئیس سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: گاهی اگر دستور قلع و قمعی وجود داشته یا اجرا نشده و یا به صورت ناقص اجرا شده است که اگر بتوانیم جامعه را به سمت پیشگیری هدایت کنیم و دهیاران، شوراها، بخشداران و همکاران پیش از اینکه مجوز دهند از جهاد کشاورزی استعلام کنند این هماهنگی بسیار کمک‌کننده خواهد بود.

اورنگی با اشاره به حمایت‌های اداری، قضایی و بیمه‌ای که اخیراً قانونگذار برای یگان‌های حفاظت از اراضی در نظر گرفته افزود: این حمایت‌ها ضمن افزایش توان اجرایی ادارات با هم‌افزایی بیشتر توان نیروهای ما را نیز افزایش می‌بخشد. وی در پایان با انتقاد از محدودیت اقدامات آموزشی، ترویجی و فرهنگ‌سازی در این حوزه مقابله با تغییر کاربری اراضی خاطرنشان کرد: اثرات پیشگیری بسیار مؤثرتر از برخورد قهری است و ضرورت دارد در این حوزه جدی‌تر ورود پیدا کنیم که قطعاً تولیدکنندگان و کشاورزان حاضر نیستند زمین‌های خود را در اختیار افراد سودجو قرار دهند و اگر بتوانیم از فناوری‌های نوین در جهت حفاظت از اراضی کشاورزی استفاده کنیم می‌توان گام‌های مؤثرتری در این راستا برداشت.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی