سید مجید موسوی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در تشریح مهمترین برنامههای این سازمان در سال 97 گفت: برای حمایت از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران بخش کشاورزی در سال جاری، تسهیلات بسیار متنوع و کم بهره فراهم شده است که از جمله آنها تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری با سود شش درصد برای طرحهای مجوزدار ایجادی و تکمیلی و توسعهای را میتوان نام برد که در این رابطه طرحهای متقاضیان به بانکهای کشاورزی، توسعه تعاون و پست بانک و صندوق کارآفرینی امید معرفی میشوند. موسوی افزود: همچنین بصورت مشابه در دو بانک سینا و پارسیان نیز تسهیلات با سود هشت درصد قابل پرداخت است.
وی ادامه داد: تسهیلات سرمایه در گردش برای فعالیتهای دام و طیور و توسعه گلخانهها کماکان قابل پرداخت است و خط اعتباری مکانیزاسیون نیز برای خرید انواع ماشین آلات و ادوات کشاورزی و دامپروری همچنان برقرار است؛ همچنین در صورت کسب مجوزها و تامین وثایق قابل قبول، در سیستم بانکی هیچگونه محدودیت اعتباری وجود ندارد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز بیان کرد: در زمینه کمک بلاعوض جهت توسعه سیستمهای نوین آبیاری و بازسازی قنوات در سال جاری میزان کمک بلاعوض جهت توسعه سیستمهای نوین از هکتاری هشت میلیون به هکتاری 10 میلیون تومان افزایش یافته و بدون هرگونه محدودیت اعتباری در خواست متقاضیان واجد شرایط پذیرش و پیش بینی میشود در سال جاری بیش از 4000 هکتار از اراضی استان به سیستمهای نوین آبیاری مجهز گردند.
موسوی ادامه داد: در همین رابطه پروژه آبیاری دو هزار هکتاری تعاونی ماهدشت و خط انتقال مربوط به پساب تصفیه شده با اعتباری حدود 36 میلیارد تومان با پیشرفت فیزیکی بالا امسال به بهره برداری میرسد. این مسئول خاطرنشان کرد: همچنین در رابطه با بازسازی قنوات هیچگونه مشکل اعتباری نداریم و درهر روستایی که قنات نیازمند به بازسازی و ترمیم داشته باشد اقدام خواهد شد. وی اظهار کرد: طرح مطالعه شهرک گلخانهای چوپان آباد به مساحت 30 هکتار در شهرستان نظرآباد در اراضی دولتی در شرف اتمام است و توسط شرکت شهرکهای کشاورزی استان امور زیر بنایی آن آغاز خواهد شد که با اجرای این پروژه ظرفیت بسیار خوبی برای سرمایهگذاران و فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در سال جاری ایجاد خواهد شد.
موسوی عنوان کرد: در زمینه اصلاح و بازسازی باغات، باغداران قدیمی میتوانند با استفاده از یارانه خرید نهال اصلاح شده نسبت به اصلاح باغات با استفاده از ارقام اصلاح شده اقدام کنند و در این زمینه نیز خوشبختانه محدودیت اعتباری وجود ندارد. وی خاطر نشان کرد: با استفاده از اعتبارات عمرانی سال 96 در چهار ماهه ابتدای سال با تخصیص حدود 22 میلیارد تومان، 130 پروژه کوچک و بزرگ در سطح استان، انعقاد قرارداد صورت گرفته و در دست اجرا است که قسمت اعظم این اعتبارات در زمینه طرحهای آب و خاک از جمله انتقال آب با لوله، ایجاد استخرهای ذخیره آب، طرحهای تولیدات گیاهی و دامی و فعالیتهای آموزشی و ترویجی است.
موسوی با بیان اینکه تخصیص اعتبارات عمرانی حدود 5 برابر سال قبل است، اضافه کرد: با اجرای طرح پهنهبندی و معرفی کارشناس برای هر پهنه کلیه فعالیتهای کشاورزی توسط کارشناسان کشاورزی رصد شده و مسائل و مشکلات و آمار و اطلاعات به هنگام ، و به صورت متمرکز در سامانه در اختیار برنامه ریزان قرار میگیرد؛ در بخش عوارض و صدور مجوزها نیز با هماهنگی انجام شده و نظر مثبت مقامات استان، چالشهای اخذ عوارض از واحدهای تولیدی در حال احداث به میزان قابل توجهی تقلیل یافته است.