۱۸۵ نمونه از محصولات کشاورزی کردستان، امسال در بررسی شاخصهای ایمنی و پایش سلامت قرار گرفته است. معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان این مطلب گفت: این کار برای اولین بار در کشور و با هدف پایش هدفمند وضعیت سلامت محصولات مهم کشاورزی از لحاظ باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین انجام میشود. فرید سپری افزود: سال گذشته ۱۱۴ نمونه از محصولات توت فرنگی، سیبزمینی، گوجه فرنگی، سبزیجات برگی، هلو و شلیل، خیار محلی و گلخانهای مورد بررسی این شاخص قرار گرفت.
وی گفت: حدود ۱۶ درصد نمونههای مذکور، غیرمنطبق با استاندارد بود که در مقایسه با نتایج ۲۵ درصدی عدم انطباق پایش کشوری، از وضعیت مطلوبتری برخوردار است. به گفته وی نبود بازار مشخص و دائم برای عرضه محصولات دارای نشان استاندارد، اختصاص ندادن یارانه برای کاهش قیمت نهادههای غیرشیمیایی و بیولوژیک از مشکلات مهم در تولید محصولات سالم و ارگانیک است.