1396/2/3 2280

نشست تخصصی پاسداری از میراث ناملموس برای افزایش پایداری زیست محیطی

در همایشی بین‌المللی بررسی می‌شود؛

نشست پاسداری از میراث ناملموس برای حفظ محیط زیست


نشست تخصصی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای پایداری زیست محیطی با حضور متخصصان داخلی و خارجی یکشنبه ۳ اردیبهشت ماه در دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار خواهد کرد. مرکز مطالعات منطقه‌ای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در منطقه‌ی آسیای غربی و مرکزی، تحت نظارت یونسکو (مرکز میراث ناملموس تهران) سومین نشست تخصصی خود را با عنوان پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای پایداری زیست محیطی برگزار می‌کند.
 
این رویداد از ساعت ۹ صبح یکشنبه ۳ اردیبهشت ماه با سخنرانی دکتر حسین میرمحمد صادقی (رییس کرسی حقوق بشر صلح و دموکراسی ایران)، دکتر محمدرضا سجودی (رئیس مرکز میراث ناملموس تهران)، هومان لیاقتی (مدیرعامل صندوق ملی محیط زیست)، محمدرضا طالبیان (معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی) و ژانت بلیک (مدرس کرسی حقوق بشر صلح و دموکراسی ایران، استاد دانشگاه شهید بهشتی و هماهنگ‌کننده علمی کنفرانس) آغاز خواهد شد.
 
سپس رائول گوسومی (متخصص توسعه و تسهیل‌کننده بین‌المللی کنوانسیون ۲۰۰۳ یونسکو) و لوکاس لیکسیسکی (استاد دانشگاه نیوساوس والس استرالیا)، اوریم اولسر اوزنل از ترکیه، ژانت بلیک و منیر خلقی از ایران، رستم مظفرف از قزاقستان، دلشاد رحیموف از تاجیکستان و خورن گریگوریان از ارمنستان عص روز یکشنبه از ساعت ۱۴ تا ۱۸ به سخنرانی خواهند پرداخت.
 
در دومین و آخرین روز نشست نیز ۱۰ ارائه برگزار خواهند شد. جولیان برگر از دفتر مرکزی سازمان ملل متحد درباره «مردم بومی، میراث فرهنگی ناملموس و پایداری محیط زیستی» صحبت می‌کند. لیزا پورلک از دانشگاه تهران درباره «ارزش نهادن به دانش بومی برای مدیریت تالاب‌ها؛ سنت دامگاه در فریدون کنار» به سخنرانی می‌پردازد. همچنین لاله دارایی (هماهنگ کننده ملی تسهیلات کوچک محیط زیست جهانی)، ظفر قلمرادوف استاد دانشگاه از تاجیکستان ارائه‌هایی را انجام می‌دهند. آتوسا مومنی (مدیر کل دفتر مطالعات علمی‌و همکاری‌های بین‌الملل بنیاد ایران‌شناسی)، بن بوئر (استاد دانشگاه از استرالیا) و استفان گروبر (استاد دانشگاه از ژاپن) از ساعت ۱۱ تا ۱۳ به ارائه سخنرانی خواهند پرداخت.
 
در آخرین بخش ارائه‌های این رویداد نیز، از ساعت ۱۴:۱۵ تا ۱۶ سه سخنرانی و یک پنل پرسش و پاسخ برگزار خواهد شد. افسانه احسانی از «نقش عروسک‌های بومی در حفاظت از محیط زیست؛ مطالعه موردی روستای اردبیلک قزوین» خواهد گفت و نفیسه حاجاتی درباره «صنایع دستی دوستدار محیط زیست؛ مطالعه موردی شعربافی و تلاش برای احیای این رشته صنایع دستی» کنفرانسی را ارائه می‌دهد. همچنین نتیجه تحقیقات سوسن چراغچی با عنوان «چالش‌ها و فرصت‌های حفاظت از میراث ناملموس ایران» توسط ژانت بلیک ارائه خواهد شد.
 
پایان بخش این رویداد ۲ روزه نیز مراسم اختتامیه با سخنرانی رضا سجودی و ژانت بلیک، مسئولان برگزاری کنفرانس خواهد بود. نشست تخصصی پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس برای پایداری زیست محیطی با عنوان «International Expert Meeting on Safeguarding Intangible Cultural Heritage for Environmental Sustainability» سوم و چهارم اردیبهشت ماه در سالن کنفرانس دانشکده اقتصاد و علوم‌سیاسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد. در برگزاری این نشست، دانشگاه شهید بهشتی تهران و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی سازمان یونسکو، مستقر در دانشگاه شهید بهشتی، مرکز میراث ناملموس تهران را یاری می‌کنند. همه ارائه‌ها به زبان انگلیسی است و حضور در این مراسم برای عموم آزاد است.
کلیدواژه:

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی