1396/10/21 1570

سرپرست شرکت بازرگانی دولتی ایران شعبه گیلان از خرید برنج‌های شناسنامه دار مازاد کشاورزان استان به نرخ توافقی توسط دولت خبر داد.

خریداری برنج‌های با شناسنامه مازاد شالی‌کاران گیلان توسط دولت

یعقوب خضرایی افزود: کشاورزان گیلانی که برنج مازاد فروخته نشده، دارند و مایل هستند آن را به قیمت‌های توافقی اعلام شده دولتی بفروشند، مشمول این طرح حمایتی می‌شوند.  وی ادامه داد: به دنبال سفر اخیر وزیر جهاد کشاورزی به گیلان و بررسی راه‌های رونق بخشی به بازار برنج بومی، طرح حمایتی خرید توافقی برنج‌های با کیفیت بومی اجرایی شده است. به گفته خضرایی، کشاورزان بایستی قبل از عرضه برنج خود به اداره کشاورزی شهرستان مربوطه مراجعه کرده و معرفی نامه مربوط به سطح زیر کشت، نوع برنج و میزان تولید را دریافت دارند. سرپرست شرکت بازرگانی دولتی ایران شعبه گیلان افزود: این طرح خرید حمایتی اعلام شده فقط شامل کشاورزان شالیکار می‌شود و دولت برنامه ای برای خرید از کارخانه داران و دلالان ندارد. وی گفت: نرخ خرید توافقی برنج بر اساس هشت درصد شکستگی به ازای هر کیلوگرم رقم صدری و هاشمی، 9 هزار و 100 تومان ، شیرودی پنج هزار و 450 تومان و همچنین ندا و نعمت چهار هزار و 850 تومان تعیین شده است.


خضرایی افزود : به ازای هر درصد شکستگی بیشتر از هشت درصد شکستگی تعیین شده از نرخ برنج کسر و به ازای شکستگی کمتر از هشت درصد، به نرخ برنج اضافه می‌شود. وی ادامه داد: حداکثر شکستگی قابل قبول برای خرید توافقی برنج 15 درصد و حداقل شکستگی قابل قبول برای افزایش نرخ خرید توافقی، هفت و نیم درصد تعیین شده است. خضرایی با بیان اینکه برنج‌های قابل خرید توافقی باید تولید داخل و محصول فصل زراعی امسال باشند، تصریح کرد : برنج‌ها باید آفت زدگی نداشته و کاملا سالم باشند. به گفته سرپرست شرکت بازرگانی دولتی ایران شعبه گیلان،‌ رقم‌های بومی صدری و هاشمی از کشاورزان گیلان و رقم های پر محصول شیرودی ، ندا و نعمت از کشاورزان مازندران خریداری می‌شود. وی هدف از خرید توافقی برنج را خارج کردن بازار برنج داخلی از رکود ، حمایت از شالیکاران و تامین بخشی از ذخایر راهبردی برنج کشور اعلام کرد. وی یادآور شد: در حال حاضر یک مرکز خرید در رشت و یک مرکز خرید در شهرستان رودسر واقع در شرق گیلان دایر شده و در صورت وجود استقبال، یک مرکز دیگر نیز در انزلی دایر می‌شود .


بیش از 317 هزار بهره بردار در 238 هزار هکتار اراضی شالیکاری گیلان فعالیت دارند و سالانه حدود یک میلیون و 160 تن شلتوک به دست می‌آورند که از این میزان، حدود 750 تن برنج سفید با کیفیت بدست می‌آید. گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و رتبه اول کشوری را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج بعد از استان مازندران را دارد. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و خزر جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی