1396/6/6 2094

گرجی: تلاش برای حل مشکل آب بدون توجه به خاک مثل آب در هاون کوبیدن است و امکان ندارد بحران آب کشور بدون توجه به خاک حل شود.

رئیس انجمن علوم خاک ایران:

امکان ندارد بحران آب کشور بدون توجه به خاک حل شود


رئیس انجمن علوم خاک ایران با تأکید بر اینکه وزیر کشاورزی باید جدی‌تر به موضوع خاک و قوانین آن اهمیت دهد، گفت: تلاش برای حل مشکل آب بدون توجه به خاک مثل آب در هاون کوبیدن است و امکان ندارد بحران آب کشور بدون توجه به خاک حل شود. منوچهر گرجی ظهر امروز در پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران در دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه خاک در سطح جهان و کشور ایران مورد غفلت واقع شده است، اظهار داشت: اتحادیه جهانی خاک 5 دسامبر را روز جهانی خاک نام‌گذاری کرده که نشان از اهمیت این موضوع دارد و با توجه به اهمیت خاک در جهان، انجمن بین‌المللی خاک سال 2015 را سال خاک و دهه 2015 تا 2024 را به نام دهه خاک نام‌گذاری کرده است.
 
وی افزود: جایگاه خاک در امنیت غذایی و حل مشکلات آب، آلودگی هوا، محیط زیست، سلامت مردم و بهداشت روانی جامعه حائز اهمیت است؛ تلاش برای حل مشکل آب بدون توجه به خاک مثل آب در هاون کوبیدن است و امکان ندارد بحران آب کشور بدون توجه به خاک حل شود. رئیس انجمن علوم خاک ایران اضافه کرد: برخی از دانشمندان هشدار داده‌اند که اگر غفلت کنیم با گرم شدن زمین و جلوگیری نشدن از تولید گازهای گلخانه‌ای، کره زمین به حالت خودکشی می‌رود که غیرقابل بازگرداندن است و یکی از راه‌ها برای حل این مشکل دفع کربن در داخل خاک است.
 
وی با اعلام اینکه مراحلی از قانون خاک پیگیری شده است، ادامه داد: وزارت کشاورزی با همکاری انجمن خاک اقداماتی را انجام داده و این موضوع در سال‌های گذشته دست به دست شده و در کمیسیون کشاورزی مجلس بررسی شده است، منتظر هستیم که قوانین مربوط به خاک به صحن علنی مجلس شورای اسلامی برود. گرجی خاطرنشان کرد: قانون خاک پایان کار نیست؛ تصویب قوانین مربوط به خاک آغازی بر فعالیت‌هاست تا در عمل شاهد اتفاقات مثبتی شویم و همه خاک‌شناسان و دلسوزان باید در این زمینه قدم هایی بردارند. وی با اشاره به اینکه در برنامه ششم توسعه در خصوص خاک مواردی مطرح شده که باید به خوبی از ظرفیت قانونی استفاده شود، ابراز کرد: برای کنگره‌های بعدی باید برنامه‌هایی را که در ارتباط با خاک وجود دارد، دنبال کنیم تا نتایجی قابل استفاده را به دست آوریم.
 
رئیس انجمن علوم خاک ایران با بیان اینکه در بخش آموزش باید به مهارت‌آموزی، کارورزی و مدیریت خاک توجه ویژه‌ای شود، اذعان کرد: تحقیقات باید از آزمایشگاه به محیط منتقل شوند و دانشگاهیان به فکر حل مشکلات خاک در جامعه باشند. وی در پایان با اشاره به اینکه باید اهمیت خاک در بین اقشار مختلف مردم فرهنگ‌سازی شود و هر کدام از وظایف متقابل نسبت به خاک آگاه باشند، گفت: قسمت بسیاری از بهره‌وری‌های آب و کشاورزی مربوط به خاک است و باید به صورت برنامه ملی بررسی شود؛ وزیر کشاورزی باید جدی‌تر به موضوع خاک و قوانین آن اهمیت دهد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی