دکتر غلامرضا نادری عنوان کرد: مرکز تحقیقات گیاهان دارویی با توجه به ظرفیتهای در اختیار و پتانسیلهای علمی دانشگاهی و دانشجویی به صورت مستمر فعالیتهای خود را گسترش میدهد به طوری که اخیرا در بحث پژوهشهای کاربردی و تولید انواع دمنوشها و فرآوری گیاهان دارویی گسترش فعالیت را تعریف کرده است. وی با اشاره به ثبت شرکتهای دانشبنیان توسط این مرکز افزود: مرکز دارای هفت واحد فناور گیاهان دارویی است و با ثبت شرکت در پی برندسازی است.
نادری تصریح کرد: اساتید فعال در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی اقدام به ثبت شرکت جهت تولید، ارتفای بهرهوری و فرآوری گیاهان دارویی کردهاند و در کنار آن تولیدات اعم از انواع شربتهای ارگانیک و طعمدهندههای گیاهان دارویی را به بازار عرضه میکنند. وی با اشاره به دریافت مجوزهای وسعت کشت در مزرعه مرکز بیان کرد: مجوز افزایش پنج هزار متری کشت نعنا و گل محمدی دریافت شده است که این افزایش برای کشت نعنا در مهرماه و برای گل محمدی در دی ماه انجام میشود.
رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی اراک گفت: به این ترتیب سطح زیر کشت گل محمدی به 2 هکتار و نعنا به هفت هزار و 500 متر میرسد. وی میزان برداشت نعنا در سال جاری از مزرعه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اراک را 700 کیلوگرم و گل محمدی را 15 کیلوگرم عنوان کرد. نادری اظهار کرد: وسعت کار مرکز و توانمندی دانشجویان دانشگاه در حدی است که نمایشگاه دائمی از گیاهان دارویی و تولیدات دانشجویان در مرکز رشد دانشگاه آزاد قنات ایجاد شده است و علاوه بر تولیدات اختراعات دانشجویان نیز در مرحله ثبت است.
وی یکی از موارد تحقیقاتی دانشجویان را مواد نگهدارنده گیاهان شاخه بریده عنوان کرد که در مرحله ثبت اختراع قرار دارد و افزود: ربات بذرکار گیاهان دارویی که به صورت دستی و ماشینی بذرکاری را انجام میدهد در مرحله آزمایش و ثبت اختراع قرار دارد. رئیس مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی اراک اضافه کرد: این ربات قابلیت کاشت بذور نیم میلیمتر تا 1.5 میلیمتر را دارد که این امر هزینه کارگر را حدود 80 درصد کاهش میدهد.