مسئول واحد آبیاری تحت فشار مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه طی 4 سال اخیر (از سال 92 تاکنون) جمعاً 3050 هکتار از اراضی مستعد توسط کشاورزان استان و با حمایتهای دولت تحت پوشش سیستم آبیاری نوین قرار گرفته است، گفت: اراضی تحت پوشش سیستمهای آبیاری تحت فشار در استان برابر 23 هزار و 841 هکتار است.
مهندس «صغری یوسفی» در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: قرار گرفتن ایران در کمربند خشک کره زمین بههمراه کاهش ذخایر آبی، موضوع خشکسالی را به بحرانی جدی برای کشور تبدیل کرده و محققان و مسئولان در تلاشند با استفاده از فناوریهای نوین بر این بحران غلبه کنند.
وی با بیان اینکه در چند سال اخیر بهعلت کم شدن نزولات جوی و کاهش ذخایر آبی، استان ایلام نیز از این بحران در امان نمانده و در آستانه بحران آب به سر میبرد، افزود: شکی نیست که راهکارهای علمی میتواند انقلابی در تولید و توسعه فناوریهای نوین مورد بهرهبرداری برای بهینهسازی و صرفهجویی به وجود بیاورد و خشکسالی و بحران آبی نیز از این قاعده مستثنی نیستند، از همینرو تنها زمانی میتوان از همه منابع موجود استفاده بهینه کرد که همه این راهکارها از جمله بهکارگیری فناوریها، صرفهجویی، مکانیزمهای تشویقی و فرهنگسازی به صورت یک بسته کامل در راهبرد مقابله با بحران کم آبی دیده شود.
مسئول واحد آبیاری تحت فشار مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام اضافه کرد: یکی از سیاستهای دولت حمایتهای ویژه از بخش کشاورزی در زمینه استفاده از سیستمهای مدرن آبیاری است که افزایش محصول و تقویت اقتصاد ملی را به همراه خواهد داشت.
یوسفی با اشاره به اینکه طی 4 سال اخیر (از سال 92 تاکنون) جمعاً 3050 هکتار از اراضی مستعد توسط کشاورزان سطح استان و با حمایتهای دولت تحت پوشش سیستم آبیاری نوین قرار گرفته است، تصریح کرد: اراضی تحت پوشش سیستمهای آبیاری تحت فشار از ابتدا تاکنون (جدای از طرحهای کرخه و دشتعباس) در استان برابر 23 هزار و 841 هکتار است که بهصورت طرحهای خرده مالکی پراکنده در سطح استان اجرا شدهاند.
وی ادامه داد: طی چند سال اخیر با ترویج و توسعه اجرای سیستمهای نوین آبیاری در اراضی تجمیعی و خرده پراکنده در سطح استان خوشبختانه انقلابی عظیم در این عرصه در حال شکلگیری است به گونهای که سالیانه به متقاضیان اجرای سیستم آبیاری تحت فشار در استان افزوده میشود.
مسئول واحد آبیاری تحت فشار مدیریت آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان ایلام با تأکید بر اینکه پائین آمدن هزینههای کشاورزی، کم شدن بارز مصرف آب کشاورزی، سهولت در انجام مراحل داشت و از همه مهمتر حمایتهای دولت از عوامل مهمی که کشاورزان را راغب به انجام این نوع سیستم میکند، گفت: خوشبختانه استان ایلام موفق به جذب صددرصدی تخصیص مرحله اول اعتبارات آبیاری تحت فشار در سال 95 به مبلغ 109 هزار و 470 میلیون ریال در سطح 1 هزار و 166 هکتار با کوتاهترین زمان ممکن شده است که در این زمینه رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
یوسفی خاطرنشان کرد: در صورت تخصیص مراحل بعدی امیدواریم حدود 2000 هکتار طرح که مطالعه و طراحی شدهاند به مرحله اجرا بروند و تا پایان 6 ماهه نخست سال آینده به مرحله بهرهبرداری برسند و از نظر سطح نیز به رتبه بالای کشوری ارتقا یابیم.
وی با بیان اینکه در راستای جذب این اعتبارات خوشبختانه تعداد 17 شرکت پیمانکاری، 4 شرکت مشاور و 4 کارخانه تولید لوله و همه عوامل اجرایی آنها در زمینه آبیاری تحت فشار در این طرحها مشغول به کار شده که همگی از افراد بومی استان هستند، اضافه کرد: این مهم خود باعث ایجاد اشتغالهای موقت و دائمی بسیاری شده و به تبع آن با ایجاد فضای رقابتی بین شرکتها علاوهبر بالا بردن کمیت به افزایش کیفیت اجرایی نیز منجر خواهد شد.
مسئول واحد آبیاری تحت فشار مدیریت آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان ایلام با تأکید بر اینکه یکی از دستاوردهای اجرای این طرحها تثبیت شغل کشاورزان و دمیدن بارقهای از امید در آنان و جلوگیری از امر مهاجرت به شهرهاست، اظهار کرد: قطعاً مهمترین سند ملی کشور ما که تحقق آن میتواند تا حد زیادی تضمینکننده استمرار حیات انقلاب اسلامی باشد سند اقتصاد مقاومتی است که اجرای کامل آن منجر به ایجاد اقتصادی مقاوم و با ثبات خواهد شد.
یوسفی اضافه کرد: بخش عظیمی از اراضی مستعد اجرای سامانههای نوین آبیاری که حدود 8000 هکتار آن شناسایی و مطالعه شده و نیازمند تأمین اعتبارات استانی برای تکمیل طرح تأمین آب آنهاست، از اینرو در صورت اختصاص اعتبارات استانی در راستای احداث ایستگاههای پمپاژ و خطوط انتقال اراضی مذکور این اراضی نیز به سطح اراضی آبی مجهز به فناوریهای نوین آبیاری افزوده خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه هماکنون متقاضیان اجرای آبیاری تحتفشار میتوانند با مراجعه به سایت سامانه اطلاعرسانی طرح توسعه سیستمهای نوین آبیاری نسبت به ثبتنام اولیه اقدام و کارشناسان شهرستانها بازدیدها و مراحل اولیه تشکیل پرونده را جهت شروع مطالعات انجام خواهند داد، تصریح کرد: پس از تأیید طرح، پرداخت تسهیلات به کشاورز بهصورت 85 درصد بلاعوض سهم دولت و 15 درصد مشارکت بهرهبردار صورت خواهد گرفت.