مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان گفت: سال گذشته 39 میلیارد و 600 میلیون تومان برای آبیاری تحت فشار مزارع گلستان طی سه مرحله اختصاص یافت. به گزارش ایسنا، تقی کمال غریبی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان با بیان اینکه سال 95 به لحاظ اعتباری و اجرایی سال خوبی بوده است، اظهار کرد: بالغ بر 225 میلیارد تومان در سال 95 برای بخش آب و خاک در استان گلستان تخصیص داده شد.
وی افزود: در سال 92، 43 میلیارد تومان، در سال 93، 80 میلیارد تومان و در سال 94، 94 میلیارد تومان بوده است ولی در سال 95، 225 میلیارد تومان اعتبار سالانه داشتهایم. کمال غریبی تصریح کرد: یکی از کارهایی که سال انجام شده، زهکشی زمین های استان گلستان است که مطالعاتش آغاز شده و در این زمینه دولت 50 میلیارد تومان برای اعتبار در نظر گرفته است.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان بیان کرد: مدیریت مشارکتی آب را با کشاورزان در استان گلستان شروع کردیم که این باعث شده است، یکسوم آبی که قبلاً استفاده می شد، بهصورت مازاد بماند. وی عنوان کرد: در سال گذشته 20 میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی و استانی برای اجرای طرح انتقال آب با لوله برای 500 کیلومتر اختصاص داده شده است که کارهای اجرایی آن آغاز شده ولی به جهت اینکه بهرهبرداران زیادی متقاضی بودهاند، خواستههای همه آنها برآورده نشده است.
کمال غریبی به موضوع نابودی دشت گرگان اشاره کرد و گفت: قبل از دهه 70 هیچ چاهی در دشت گرگان نبود و بیشتر از آب رودخانه بهرهبرداری میکردند اما پساز آن مجوز چاه داده شده اما کسی طرح آببندان را در آن دوره اجرا نکرد ولی اکنون در حال اجرا است. مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه مشکل فرونشست دشت گرگان در حوزه اترک نیز در حال اتفاق افتادن است، اظهار کرد: باید پمپ و یا سدی که بتواند آب را در حوزه آبی ذخیره کند وجود داشته باشد.
وی به پایش خاک در اراضی شیبدار اشاره کرد و افزود: موضوع انتخاب نهال و گونههایی که موردنظر مدیریت باغبانی باشد، برای کشت در اراضی شیبدار در نظر گرفتیم و اعتبارات خوبی را در این خصوص برای گلستان در نظر گرفتهشده است. کمال غریبی با بیان اینکه بهره برداران ما در قالب تشکل های تولید باید اقدام کنند، افزود: در سال 1395 در مرحله نخست 6 میلیارد و 600 تومان، در مرحله دوم 18 میلیارد تومان و در مرحله سوم 15 میلیارد تومان برای آبیاری تحت فشار مزارع در نظر گرفته شده است.
وی افزود: 270 میلیارد تومان در 12 هزار هکتار از رودخانههای مرزی از محل صندوق توسعه ملی برای مجهز شدن به سیستمهای نوین آبیاری در نظر گرفتهشده که 350 هکتار آن را اجرا کردیم.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان با بیان اینکه در طرح آبیاری تحت فشار 85 درصد کمک بلاعوض به کشاورزان داده میشود و تنها 15 درصد آورده خود کشاورزان است، تصریح کرد: بحث مشاع بودن زمین های کشاورزی و همچنین عدم اطلاع از مشکل کمبود آب از طرف کشاورزان باعث شده است که از این طرح استقبال نشود.