1396/3/20 1898

آتش زدن کاه و کلش مزارع گندم می تواند تهدید جدی برای جنگل های هم مرز با زمین های کشاورزی باشد.

آتش زدن بقایای محصولات کشاورزی تهدیدی جدی برای جنگلهای هم مرز با مزارع

مهندس ابوطالب قزل سفلو در کارگروه مقابله با حریق جنگل و مرتع گلستان اظهار کرد: مسائل مربوط به منابع طبیعی به عنوان یکی از مطالبات و دغدغه های جدی مردم است و همواره مقام معظم رهبری به اهمیت این عرصه ها و حفظ و نگهداری از آن تاکید دارند. وی با بیان اینکه حریق یکی از تهدیدهای جدی برای جنگل های استان گلستان است، تصریح کرد: با آغاز برداشت گندم و جو، گرم شدن هوا، کاهش رطوبت، خشک شدن پوشش علفی حاشیه و کف جنگل، حضور بیشتر مردم در عرصه های جنگلی استان و روشن کردن آتش باعث می شود که شاهد حریق بیشتری در جنگل های استان گلستان باشیم.
 
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان به آتش زدن کاه و کلش مزارع گندم و مرسوم بودن آن توسط کشاورزان اشاره کرد و افزود: از بین سه استان شمالی، گلستان به دلیل خشکی هوا و گرمای بیشتر و وجود بیش از 75 هزار هکتار جنگل دست کاشت اکثرا سوزنی برگ، پتانسیل بالایی در حریق داشته و همیشه از طرف سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تاکید بیشتری به مدیریت حریق در گلستان می شود. مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان بیان کرد: از نیمه دوم خرداد ماه برداشت غلات در گلستان شروع می شود و شرق استان در شهرستان های کلاله، مراوه تپه، گالیکش و بخش هایی از مینودشت به دلیل وجود جنگل های دست کاشت سوزنی برگ دغدغه بیشتری در خصوص حریق وجود دارد.
 
وی با بیان اینکه قسمت اعظم گلستان در خشکسالی شدید و بسیار شدید قرار دارد، تصریح کرد: در سال گذشته با وجود فراوانی وقوع حریق در استان، به دلیل تعاملی که بین دستگاه‌های اجرایی و جوامع محلی و مردم وجود داشت حریق ها به خوبی مدیریت، مهار و اطفاء شد. قزل سفلو ادامه داد: بیشتر آمار حریق سال گذشته یعنی حدود 300 هکتار در مراتع شمال استان گلستان بوده است و چون پوشش علفی این مراتع یک ساله است خسارت زیادی وارد نمی کند. در جنگل های پهن برگ به دلیل سطحی بودن حریق آسیب و از بین رفتن درخت اتفاق نمی افتد ولی در جنگل های سوزنی برگ حریق باعث می شود که این جنگل ها از بین بروند و نیاز به غرس دوباره نهال است.
 
وی گفت: به کارگیری دیده بان حریق به تعداد 60 نفر، آغاز عملیات مرمت و بازسازی جاده‌های جنگل‌کاری شده و دسترسی به مناطق بحرانی حریق، برنامه ریزی در احداث آتش بر حد فاصل اراضی کشاورزی با جنگل و مرتع به طول 600 کیلومتر، تهیه بنر، تراکت و اطلاعیه هشدار با موضوعیت حریق و توزیع آن در مناطق حساس و بحرانی حریق استان، تجهیز طرح‌های جنگلداری به لوازم و تجهیزات اطفاء حریق و دوره‌های آموزشی از مهم ترین فعالیت‌ها و اقدامات پیش رو برای پیشگیری و مقابله با حریق در سال جاری است.
 
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان همچنین از تأمین و تجهیز ادارات منابع طبیعی شهرستان‌ها به لوازم و تجهیزات اطفا حریق، شناسایی و انتخاب نیروهای حفاظتی آشنا به مقابله با حریق و برخوردار از توان جسمی بالا برای مقابله با آتش سوزی‌های احتمالی، برگزاری جلسات کارگروه پیشگیری و مقابله با حریق در شهرستانها با هماهنگی فرمانداران به عنوان دیگر اقدامات در خصوص پیشگیری از حریق یاد کرد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی