معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار کرد: با توجه به پیگیری و تلاشهای صورت گرفته در زمینه ترویج اصول کشاورزی و آموزش کشاورزان، سوزاندن مزارع پس از برداشت، به میزان بسیار کمی رسیده است. وی افزود: کشاورزان بعد از برداشت غلات پاییزه خود، در اواخر خردادماه مزارع خود را آتش میزنند و دلیل کار آنها این است که سرعت عمل برای آماده سازی زمین برای کشت آینده بیشتر میشود و آب سریعتر به زمین رسانده خواهد شد.
قاسمی نژاد با اشاره به اینکه این اقدام کشاورزان اشتباه است، بیان کرد: آتش زدن کاهوکلش باعث از بین رفتن مواد آلی خاک میشود و خاک حاصلخیزی خود را از دست میدهد و تبدیل به یک خاک بیارزش خواهد شد. وی با بیان اینکه در کشاورزی حفاظتی حداقل 30 درصد از سطح خاک باید از بقایای گیاهی پوشیده شود، عنوان کرد: این اقدام موجب حاصلخیزی خاک، بالا رفتن ظرفیت نگهداری رطوبت در خاک، کاهش مصرف انرژی و پایداری و حفاظت از خاک میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: مجلس در سالهای 96 و 95 مصوبههایی در خصوص آتش زدن مزارع توسط کشاورزان تصویب کرد اما هنوز این مصوبهها ابلاغ نشده است. قاسمی نژاد گفت: به کشاورزان توصیه میکنم که کاهوکلش خود را آتش نزنند و در مزرعه نگهداری کنند و با مصرف کود فرآیند پوسیده شدن بقایای گیاهی در خاک را سرعت بدهند و مواد غذایی را در خاک مهیا کنند تا گیاه از عناصر موجود در خاک استفاده کند. وی اظهار کرد: آتش زدن مزارع کار بسیار غلطی است که باعث کاهش حاصلخیزی خاک و آلودگی محیط زیست میشود و مشکلاتی را به وجود میآورد.