1396/2/20 1048

قاسمی‌ نژاد گفت: آتش زدن مزارع بعد از برداشت محصولات پاییزه توسط کشاورزان سنتی نادرست است.

لزوم خودداری از آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول


معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اظهار کرد: با توجه به پیگیری و تلاش‌های صورت گرفته در زمینه ترویج اصول کشاورزی و آموزش کشاورزان، سوزاندن مزارع پس از برداشت، به میزان بسیار کمی رسیده است. وی افزود: کشاورزان بعد از برداشت غلات پاییزه خود، در اواخر خردادماه مزارع خود را آتش می‌زنند و دلیل کار آن‌ها این است که سرعت عمل برای آماده سازی زمین برای کشت آینده بیشتر می‌شود و آب سریعتر به زمین رسانده خواهد ‌شد.

قاسمی‌ نژاد با اشاره به این‌که این اقدام کشاورزان اشتباه است، بیان کرد: آتش زدن کاه‌وکلش باعث از بین رفتن مواد آلی خاک می‌شود و خاک حاصلخیزی خود را از دست می‌دهد و تبدیل به یک خاک بی‌ارزش خواهد شد. وی با بیان این‌که در کشاورزی حفاظتی حداقل 30 درصد از سطح خاک باید از بقایای گیاهی پوشیده شود، عنوان کرد: این اقدام موجب حاصلخیزی خاک، بالا رفتن ظرفیت نگهداری رطوبت در خاک، کاهش مصرف انرژی و پایداری و حفاظت از خاک می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان تصریح کرد: مجلس در سال‌های 96 و 95 مصوبه‌هایی در خصوص آتش زدن مزارع توسط کشاورزان تصویب کرد اما هنوز این مصوبه‌ها ابلاغ نشده است. قاسمی نژاد گفت: به کشاورزان توصیه می‌کنم که کاه‌وکلش خود را آتش نزنند و در مزرعه نگهداری کنند و با مصرف کود فرآیند پوسیده شدن بقایای گیاهی در خاک را سرعت بدهند و مواد غذایی را در خاک مهیا کنند تا گیاه از عناصر موجود در خاک استفاده کند. وی اظهار کرد: آتش زدن مزارع کار بسیار غلطی است که باعث کاهش حاصلخیزی خاک و آلودگی محیط زیست می‌شود و مشکلاتی را به وجود می‌آورد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

کدو تخم کاغذی و خواص درمانی آن

ایران در جایگاه ششم تولید قارچ در دنیا

توصیه به کشاورزان برای مقابله با آفت بذر کلزا

انجام نشاء مکانیزه در ۸۰ درصد از شالیزارهای گیلان

صادرات حنای ارگانیک دلگان به فرانسه

آب بشقابی، گونه گیاهی در حال انقراض

چه زمانی برای مبارزه با آفت ملخ مناسب‌تر است؟

راه اندازی واحد پرورش ریزجلبک در حاشیه دریاچه ارومیه

کتاب «هیدروپونیک» تالیف جی، بنتون جونز به چاپ سوم رسید

تولید ۱۰۶ محصول سالم توسط زنان روستایی

«خلر» (سنگینک) و تاثیر آن بر عملکرد سیستم زراعی

وجود ۱۰ هزار هکتار اراضی قابل واگذاری به متقاضیان کشت دیم گیاهان دارویی

اجرای طرح توانمندسازی زنان در زنجیره ارزش غذایی گیاهان در آذربایجان شرقی

هجوم ملخ‌های محلی به جیرفت

کاسنی پاکوتاه؛ دختری از  خانواده آفتابی‌ها

برنج کاران فاصله اجتماعی را جدی بگیرند

بارش های مناسب مانع از نوبت‌‌بندی آب کشاورزی شد

خریداری ١٤٢ هزارتن گندم از کشاورزان

مشاهده زمین های کشاورزی از فضا

شالیکاران به توصیه های بهداشتی توجه کنند

آغاز برداشت گل محمدی در سیستان و بلوچستان

آغاز فصل پرورش کرم ابریشم در گلستان

آماده شدن ۲۵۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری جهت کشت چغندرقند

اقدامات کنترلی و غربالگری جهاد کشاورزی برای مقابله با کرونا

نصب دستگاه دیتالاگر در باغات شهرستان سامان

اگرونیک در شبکه های اجتماعی