1402/2/25 913

اردبیل رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بر ضرورت توسعه کاشت گیاهان دارویی برای مقابله با بحران کم آبی تأکید کرد.

کاشت گیاهان دارویی از راهکارهای مقابله با بحران کم‌آبی


اردبیل رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بر ضرورت توسعه کاشت گیاهان دارویی برای مقابله با بحران کم آبی تأکید کرد.

کمال شهبازی، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل ۲۵ اردیبهشت در جمع خبرنگاران از جمع‌آوری ۲۱۸ گونه گیاهان دارویی از عرصه‌های طبیعی استان و کاشت آن در کلکسیون گیاهان دارویی پایگاه تحقیقاتی سامیان اردبیل خبر داد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور، تغییر الگوی کشت محصولات زراعی آب بر به سمت گیاهان دارویی، از جمله حفظ منابع پایه و ارزش افزوده بالا از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: تلاش می‌شود تا پایان امسال تعداد گونه‌های جمع‌آوری شده به بیش از ۲۳۰ گونه برسد.

مجری طرح احیاء و توسعه کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور اظهار کرد: مراتع سبلان یکی از شاخص‌ترین مراتع ایران محسوب می‌شوند. این منطقه با وجود غالب بودن اقلیم نیمه خشک سرد تا نیمه مرطوب و شرایط اکولوژیکی متنوع از تنوع و غنای بسیار بالایی از فلور گیاهان دارویی برخوردار است.

وی افزود: تعداد گونه‌های گیاهی ایران در حدود ۸۰۰۰ گونه است که بیش از ۲۳۰۰ گونه از این گونه‌ها دارای خواص دارویی، عطری، ادویه‌ای و آرایشی- بهداشتی هستند و از این تعداد نیز حدود ۴۶۰ گونه در عرصه طبیعی (جنگلی و مرتعی) استان اردبیل پراکنش دارند.

شهبازی ایجاد بانک جامع از گیاهان بومی و سازگار، استفاده از گیاهان دارویی برای برنامه‌های تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی، حفظ ژرم پلاسم‌های باارزش استان خصوصاً گونه‌های نادر و اندمیک (شمال غرب کشور) و جلوگیری از برداشت غیراصولی گیاهان دارویی از عرصه‌های طبیعی، بررسی میزان و ترکیبات مواد مؤثره گیاهان دارویی، روش‌های نوین تکثیر و زادآوری، جذب توریست و بازدیدکننده‌های مختلف، افزایش سطح دانش عمومی شهروندان در زمینه گیاهان دارویی و ارتقای دانش و سرمایه فکری در زمینه کاشت، داشت و بهره‌برداری از گیاهان دارویی در استان را از مهم‌ترین اهداف تشکیل کلکسیون گیاهان دارویی و معطر در این پایگاه تحقیقاتی برشمرد.

وی افزود: از آنجا که گیاهان دارویی از پتانسیل تحمل به خشکی بالایی برخوردارند، گزینه مناسبی برای کاشت در شرایط کم آبی محسوب می‌شوند و کاشت این گیاهان در عرصه‌های کم بازده و حاشیه‌ای، ضمن تأمین نیازهای اقتصادی روستاییان و صنایع مختلف غذایی و دارویی، حفاظت از منابع، بهبود کارایی مصرف آب و جلوگیری از خطر نابودی این گونه‌ها نقش مؤثری در بهبود معیشت مردم این مناطق ایفاء خواهد نمود.

طرح احیاء و توسعه کلکسیون گیاهان دارویی شمال غرب کشور با همکاری ستاد توسعه گیاهان دارویی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سطح ۱.۴ هکتار با جمع آوری نمونه‌های گیاهی از گونه‌های انحصاری، بومی و غیربومی گیاهان دارویی شمال غرب کشور توسط محققان و کارشناسان بخش تحقیقات جنگل‌ها و مراتع مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل در پایگاه تحقیقاتی سامیان اردبیل اجرا شده است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی