رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی استان زنجان گفت: تهیه ارقام اصلاح شده یکی از مهمترین دستآوردهای این مرکز تحقیقاتی است.
نادر عباسی عصر امروز (۱۸ بهمنماه) در آیین افتتاح آزمایشگاه کشت بافت گیاهی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی استان زنجان، با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان مجموعهای منسجم با امکانات، ظرفیتها، زیرساختها و نیروی انسانی بسیار مناسب است، اظهار کرد: مرکز تحقیقات استان زنجان جز مراکز متوسط به بالای کشور است.
وی با اشاره به اقدامات این مرکز و تحقیقات و پژوهشهای فناورانه، افزود: یکی از ماموریتهای ما مدیریت ذخایر ژنتیک است.
عباسی با اشاره به نقش مرکز تحقیقات در ترویج و آموزش و تولید محصولات فناورانه، اذعان کرد: بیش از ۹.۵ تن بذر گندم و ۲۸۰۰ تن بذر سیبزمینی تولید شده است.
این مسئول با تاکید بر اینکه آیندهپژوه بودن این سازمان از ویژگیهای مهم این مرکز است، اضافه کرد: ارتقا و افزایش بهرهوری و وضعیت کشاورزی در شرایط کنونی را یکی از وظایف خود میدانیم.
وی با اشاره به اهمیت کشاورزی دانشبنیان، ادامه داد: دانشبنیان کردن کشاورزی، اصلاح الگوی مصرف، تمرکز در ارتقاء بهرهوری و افزایش ضریب نفوذ دانش در عرصههای تولید و ... از جمله رویکردهای مرکز بوده است.
مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی استان زنجان با تاکید بر افزایش ضریب نفوذ دانش و ترویج نظام تفکر سیستمی، ابراز کرد: حفظ منابع پایه ایجاد تعادل در زیستبومها، ارتقا بهرهوری و اصلاح الگوی مصرف در دستور کار قرار دارد.
عباسی با اشاره به توجه به مدیریت پایدار در تولید، بیان کرد: امنیت غذایی ماموریت اصلی سازمان جهادکشاورزی استان است.
این مسئول با بیان اینکه در حوزه امنیت غذایی همه آحاد جامعه باید در این زمینه کمک حال سازمان باشند، تصریح کرد: امسال سطح زیرکشت بذور گندم ۸ هزار هکتار با تولید بیش از ۹ هزار و ۵۰۰ تن بوده و یک ۱۳۶۰ تن نیز بذر جو تولید شده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ۶ هزار تن بذر گواهی شده گندم در استان تولید شد، تشریح کرد: امسال این رقم با افزایش ۶۰ درصدی به بیش از ۹۵۰۰ تن رسید و در بخش حبوبات به شکل آبی و دیم در ۱۲۲ هکتار ۲۶۰ تن بذر تولید شده است و سطح زیر کشت سیبزمینی نیز ۹۱ هکتار بود که به تولید ۲ هزار و ۸۹۰ تن بذر انجامید.
این مسئول با اشاره به زمانبر بودن کارهای اصلاحی، تعیین حجم آب مصرفی در حوزه کشاورزی را از چالشهای این بخش در سطح ملی عنوان و خاطر نشان کرد: نداشتن آمار دقیق، سبب تصمیمگیریهای غلط خواهد شد در حالی که باید با شناسایی نیازها تخصیص آب بر اساس سند الگوی مصرف باشد.