1400/1/22 1712

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بر ضرورت رعایت نکات فنی و توصیه های کارشناسی در سطح دیمزارها با توجه به عدم بارندگی مناسب در فروردین ماه تاکید کرد.

رعایت دقیق توصیه های فنی در مزارع دیم با توجه به عدم بارندگی مناسب در فروردین ماه ضروری است

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بر ضرورت رعایت نکات فنی و توصیه های کارشناسی در سطح دیمزارها با توجه به عدم بارندگی مناسب در فروردین ماه تاکید کرد.

مرادی، مدیر زراعت استان در جمع خبرنگاران، ضمن ابراز نگرانی از بارش حداقلی در فروردین ماه تا این تاریخ و عدم پیش بینی مناسب بارندگی ها در ادامه فصل بهار، به نقش تاثیرگذار عوامل مدیریتی فصل داشت بر حفظ عملکرد مزارع و جلوگیری از ضرر و زیان ناشی از کاهش بارندگی ها اشاره کرد.

به گفته مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان در شرایط خشکسالی و بارش حداقلی معمولا کشاورزان تمایلی به انجام عملیات داشت و رسیدگی به مزارع را نداشته که این امر منجر به کاهش شدید عملکرد در مزارع خواهد شد، در صورتی که علم زراعت و همچنین تجربیات متخصصین این رشته نشان داده است که با رعایت توصیه های فنی در این شرایط، علیرغم بروز شرایط تنش، می توان عملکرد قابل قبولی را از دیمزارها استحصال نموده و تا حد زیادی از ضرر و زیان ناشی از خشکسالی و کاهش نزولات جوی جلوگیری کرد.

وی در ادامه به توصیه ها و عملیات مورد نیاز در ادامه فصل در مزارع گندم و جو دیم استان اشاره نموده و مواردی همچون تغدیه گیاهی و مبارزه با عوامل خسارتزا را مورد تاکید قرار دادند.

مرادی در خصوص تغذیه مزارع دیم به محلولپاشی کود اوره و ریزمغذی ها اشاره و عنوان کرد که در سال  هایی همانند سال جاری که از بارندگی موثر بهاره اطمینان کامل وجود ندارد بهترین و موثرترین شیوه مصرف کود اوره محلولپاشی این کود با غلظت 3 تا 5 درصد به جای مصرف سرک آن و پخش سطحی در مزرعه است.
 

همچنین مصرف کودهای ریزمغذی و ترکیبات زیستی به صورت محلول پاشی می‌تواند تاثیر بسزایی در حفظ عملکرد مزارع ایفا کند.

مرادی مدیر زراعت استان در ادامه به نقش مبارزه با عوامل خسارتزا به ویژه آفاتی همچون سن مضر غلات در مزارع گندم و جو اشاره کرد و گفت: در سال جاری با توجه به افزایش میانگین دمای هوا و عدم بارش مناسب، امکان طغیان آفت سن مادر در مزارع دور از انتظار نبوده و لازم است کشاورزان به محض مشاهده علائم خسارت و رسیدن آفت به نرم مبارزه، با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی نسبت به سمپاشی مزارع با سموم توصیه شده اقدام کرده و توصیه ها و اخطارهای صادره در این خصوص را جدی بگیرند.

وی در این خصوص عنوان کرد: به منظور کاهش هزینه ها، خوشبختانه در اغلب موارد امکان تلفیق عملیات تغذیه و مبارزه با عوامل خسارت زا در سطح مزارع وجود داشته و کشاورزان با هماهنگی کارشناسان کشاورزی می‌توانند عملیات تغذیه و مبارزه با عوامل خسارتزا را به صورت همزمان و با یکبار ورود ماشین آلات به مزرعه انجام دهند.

مرادی در ادامه به دغدغه کشاورزان در خصوص افزایش هزینه نهاده های فصل داشت همچون کود و سم اشاره و عنوان داشتند که کشاورزان به منظور تامین نقدینگی لازم جهت خرید نهاده ها می‌توانند با مراجعه به مراکز و مدیریت‌های جهاد کشاورزی در شهرستان ها از تسهیلات در نظر گرفته شده در قالب کشاورز کارت بدین منظور استفاده کنند.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان در پایان ضمن امید به رحمت الهی در تغییر شرایط آب و هوایی و نزول بارندگی ها با توجه به زمان قابل توجه باقیمانده تا پایان فصل داشت، یادآور شد: امیدواریم با همت زارعین و تلاش های مجموعه جهاد کشاورزی استان شاهد برداشت محصولی قابل قبول در سطح دیمزارهای استان در سال زراعی جاری باشیم.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی