دشت سیستان در جنوب شرق کشور یکی از مناطق بسیار مستعد پرورش و تولید انگور یاقوتی است که در اوایل خرداد به بازار عرضه و در سطح کشور برای فروش عرضه میشود. این میوه نورس که اولین انگوری است که در ماه سوم فصل بهار وارد بازار میشود بهعلت نوبرانه بودن از یکسو و ارزش غذایی بسیار بالایی که دارد درسطح کشور طرفداران زیادی دارد و از نظر اقتصادی برای تولید کنندگان مقرون به صرفه است. کارشناسان و مسئولین جهاد کشاورزی می گویند اگر انگور یاقوتی سیستان را در بسته بندیهای مناسب قرار دهند میتوان این میوه نورس را حتی به کشورهای اروپایی صادر کرد اگرچه مدتی است انگور یاقوتی سیستان به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود.
گفته میشود در صورت حمایت سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان از کشاورزان تولیدکننده انگور یاقوتی ضمن گسترش توسعه باغات در مناطق مختلف سیستان و حتی جنوب استان میزان برداشت آن در هر هکتار بیش از هفت بار خواهد رسید. گزارش خبرنگار ما حاکی است زمان ترآبی و سالهایی که رودخانههای سیستان پر آب بودند میزان برداشت انگور یاقوتی این منطقه چندین برابر امروز بود زیرا در اثر خشکسالی سالهای گذشته درصد بالایی از باغات انگور خشک شده و از بین رفته است.