به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، اردشیر شهرکی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ظهار داشت: هزار و ۵۳۴ هکتار از باغات سیستان و بلوچستان به کشت میوههای هستهدار نظیر هلو، شلیل، زردآلو، بادام و آلبالو اختصاص دارد که هزار و ۵۰ هکتار آن بارور و بقیه نابارور است. او افزود: زاهدان، میرجاوه و زابل عمده شهرستانهای تولیدکننده میوههای هستهدار سیستان و بلوچستان هستند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه برداشت میوههای هستهدار استان از خرداد آغاز میشود، پیشبینی کرد ۹ هزار و ۵۳۱ تن از این محصولات در استان برداشت و روانه بازار مصرف شود. سیستان و بلوچستان با دارا بودن شرایط آب و هوایی تقریبا استوایی، گرم و مرطوب خواستگاه متنوع ترین میوههای گرمسیری کشوراست به طوری که در تولید برخی میوهها در ایران بیرقیب است.
آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله میوههای گرمسیری و سردسیری فراهم کرده است. موز از مهمترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان است که نسبت به سایر محصولات گرمسیری بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است و 'پاپایا' یا خربزه درختی نیز از دیگر محصولات گرمسیری استان محسوب میشود که از نواحی گرمسیری آمریکای مرکزی به این استان راه یافته، خربزه درختی پوستی بسیار نازک و مزه شیرین دارد که علاوه بر مصرف خوراکی، قابل استفاده در صنایع تبدیلی نیز است.