معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور با اشاره به ظرفیتهای مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شرق استان سمنان در شاهرود گفت: در آبان ماه امسال مزرعه 100 هکتاری زعفران در این مرکز به مزرعه نوآور کشوری برای طلای سرخ در سطح کشور معرفی میشود.
سید مجتبی خیام نکویی در حاشیه بازدید از طرح مشارکتی کشت و تولید زعفران در شاهرود در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در این مجموعه که یکی از بزرگترین مجموعههای کشت زعفران است زمینی حدود 100 هکتار زمین یکپارچه با نوآوریهای جدید ایجاد شده است.
وی گفت: با توجه به اینکه 95 درصد زعفران را در کشور تولید میکنیم نیاز است تا تحول در زمینه ارزشافزوده حاصل از زعفران برای افرادی که در این حوزه اشتغال دارند ایجاد شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور افزود: خوشبختانه در این طرح که مرکز تحقیقات با همکاری بخش خصوصی انجام داده است به نظر میرسد افق بسیار روشن و تحولآفرینی در این منطقه وجود دارد.
وی اظهار امیدواری کرد: در آبان ماه امسال این مزرعه را بهعنوان مزرعه نوآوری زعفران به کشور معرفی و حمایتهای لازم را انجام دهیم و به معنای واقعی کلمه کاشت، داشت و برداشت، فناوری و صادرات زعفران را از مسیر دانشبنیانی حمایت کنیم.
خیام نکویی در پاسخ به این پرسش که در صورت تبدیلشدن این مزرعه بهعنوان مزرعه نوآور چه حمایتهایی از آن صورت میگیرد گفت: از جمله حمایتها در اختیار گذاشتن ظرفیتهای مجموعه مراکز تحقیقاتی برای مشارکت خصوصی است.
وی افزود: از طرفی کسانی که از تسهیلات مجموعه مزارع نوآوری برخوردار میشوند بخشی از تسهیلات که شرکتهای مستقر در پارکهای فناوری دارند شامل حال آنها میشود که انگیزه خوبی برای آنها میتواند باشد.
رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور گفت: همچنین این مجموعه میتواند از حمایتهای مرکز از جهت کارشناسان، محققین و اعضای هیئتعلمی برخوردار شود تا با استفاده از این ظرفیت در جهت ارتقا کیفی و کمی محصولات خود گامهای مؤثری بردارد.
خیام نکویی گفت: مرکز تحقیقات شاهرود یکی از مراکز بزرگی در کشور است که نقشآفرینی بیشتری از شرایط موجود میتواند داشته باشد و باید شاهد این باشیم که دستاوردها مرکز وارد عرصه شود.
وی افزود: تاکنون با خدمات کارکنان این مرکز بسیاری از دستاوردها وارد عرصه شده اما باید امسال باید تمرکز روی این باشد که اکثر دستاوردهایی که میتواند در کشاورزی منطقه تأثیرگذار باشد وارد عرصه شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان مرکز تحقیقات کشور تصریح کرد: به نظر میرسد که تأثیرگذاری مرکز تحقیقات شاهرود روی بخش کشاورزی منطقه یک تأثیرگذاری چشمگیرتر از شرایط موجود میتواند باشد و حمایتهای لازم از طریق سازمان تحقیقات انجام میشود که این اتفاق در این منطقه بیفتد.
خیام نکویی با بیان اینکه امسال به ابتکار مقام معظم رهبری سال تولید دانشبنیان و اشتغال آفرین نامگذاری شد گفت: تأکید بر این است که کشاورزی بهسوی دانشبنیانی سوق داده شود.
وی گفت: ظرفیتهای بسیاری زیادی در سطح کشور و در مراکز تحقیقاتی و از جمله مرکز تحقیقات شاهرود وجود دارد و در بازدید امروز بررسی شد که چه حمایتهایی میتوانیم انجام دهیم که این ظرفیتها را به سمت سوقی دهیم که اهداف سال تولید دانش بنیان نیز محقق شود.
وی از وجود زیرساخت های قابل توجه در مرکز تحقیقات شاهرود خبر داد و افزود: در این مرکز، کلکسیون مختلف و متنوعی از ذخایر ژنتیکی درختان باغی از جمله زردآلو وجود دارد.
وی از دست یافتن این مرکز به فناوری ارقام مقاوم به سرمازدگی خبر داد و گفت: خوشبختانه تولید این ارقام نیز شروع شده که میتواند تحول خوبی در تولید زردآلو در کشور ایجاد کند.