1400/7/25 1582

یکی از سیاست‌های اصولی جهاد کشاورزی در سال گذشته افزایش سطح زیرکشت گلخانه‌ای بود که از ۳۰ هکتار به ۳۷ هکتار افزایش پیدا کرد.

افزایش سطح گلخانه‌ها در چهارمحال و بختیاری به ۳۷ هکتار


رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: باتوجه به این موضوع که استان با محدودیت شدید منابع آبی مواجه است یکی از سیاست‌های اصولی جهاد کشاورزی در سال گذشته افزایش سطح زیرکشت گلخانه‌ای بود که از ۳۰ هکتار به ۳۷ هکتار افزایش پیدا کرد.

عطاالله ابراهیمی ۲۵ مهرماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در این استان حدود ۲۵۰ هزار و ۲۷۳ هکتار زیر سطح کشت محصولات کشاورزی قرار دارد که از این سطح زیر کشت یک میلیون و ۵۰۰ تن محصول برداشت می‌شود، همچنین ۷۰ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی این استان مشغول به فعالیت هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: این استان در تولید ماهی‌های سردابی و بادام دارای رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است  که تولید این محصولات یکی از مزیت‌های استان محسوب می‌شود، همچنین این استان در حوزه صدور کشاورز کارت در ایران جزو استان‌های پیشرو است که باتوجه به افزایش قیمت نهاده‌هایی مانند کود، سم، بذر و ...، ۱۶۵۶ کشاورز کارت با اعتباری بالغ بر ۲۵ میلیارد تومان برای حل مشکل کشاورزان صادر شد.

وی بیان کرد: یکی از اقدامات زیربنایی و اصولی در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری راه‌اندازی سامانه اطلاعات جغرافیایی بوده که این سامانه در حال تکیمل است و باتوجه به تجزیه و تحلیل‌های مکانی می‌تواند زمینه مناسبی برای توسعه و مدیریت اصولی بخش کشاورزی ایجاد کند، همچنین در بحران‌هایی مانند سیل و زلزله می‌تواند یاری‌رسان باشد، زیرا کلیه اطلاعات مورد نیاز در هنگام وقوع این حوادث به‌صورت منطقه‌ای جمع‌آوری شده و نقشه مناطق با احتمال وقوع مخاطرات طبیعی به کمک این سامانه تهیه شده است.

ابراهیمی عنوان کرد: باتوجه به این موضوع که چهارمحال و بختیاری با محدودیت منابع آبی مواجه است یکی از سیاست‌های اصولی جهاد کشاورزی در سال گذشته افزایش سطح زیرکشت گلخانه‌ای بود که از ۳۰ هکتار به ۳۷ هکتار افزایش پیدا کرد و ۱۹.۱ هکتار نیز در حال احداث است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در این استان ۱۴۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده است که از این تعداد ۴۰۰ گونه دارای خاصیت دارویی و ۲۰ گونه جزو گیاهان اقتصادی به‌شمار می‌رود، همچنین گیاهان دارویی به آب محدودی نیاز دارند، بنابراین در خصوص توسعه سطح زیر کشت گیاهان دارویی در استان برنامه‌ریزی بر افزایش ۳۰۰ هکتار بود که خوشبختانه حدود ۴۷۰ هکتار به این مساحت افزوده شد و در حال حاضر ۱۶۰۰ هکتار مساحت زیر کشت این گیاهان در استان است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه پرورش ماهی‌های زینتی نیز در چهارمحال و بختیاری ظرفیت مناسبی وجود دارد و به‌همین دلیل در تولید این نوع ماهی با افزایش ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار قظعه روبرو بودیم و تولید سالانه به ۴۷۰ هزار رسید که این موضوع می‌تواند برای اکوتوریست کشاورزی و همچنین ایجاد اشتغال در استان کمک بزرگی کند.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی