1400/1/25 1452

امروزه اهمیت کیفیت و مرغوبیت محصولات غذایی بر سلامت افراد جامعه بر کسی پوشیده نیست و مصرف‌کنندگان همواره سعی در استفاده از بهترین، سالم‌ترین و باکیفیت‌ترین محصولات دارند.

ساخت دستگاه سورتر پسته هوشمند در ایران


امروزه اهمیت کیفیت و مرغوبیت محصولات غذایی بر سلامت افراد جامعه بر کسی پوشیده نیست و مصرف‌کنندگان همواره سعی در استفاده از بهترین، سالم‌ترین و باکیفیت‌ترین محصولات دارند.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام آی سورتر، در برخی از محصولات غذایی مانند پسته، دقت در حفظ کیفیت محصول اهمیتی دوچندان دارد. علت این موضوع این است که در صورت عدم توجه کافی، احتمال ایجاد شرایط مناسب جهت رشد و تکثیر مواد سمی مثل آفلاتوکسین در محصول افزایش پیدا می‌کند.


اهمیت استفاده از سورتر پسته
حساسیت در مورد کیفیت مواد غذایی صادراتی مثل پسته از این هم بیشتر است و یکی از عواملی که عرصه را برای رقابت تولیدکنندگان و صادرکنندگان مواد غذایی ایرانی در بازارهای جهانی تنگ کرده است، عدم ارائه یک محصول باکیفیت و یک‌دست بوده است. یکی از مهمترین راهکارهای جداسازی محصولات باکیفیت و طبقه‌بندی کیفی آنها، استفاده از دستگاه سورتر است.

پسته یکی از محصولات استراتژیک ایران از نظر اقتصادی و صادراتی است. علاوه بر این پسته یک منبع غذایی بسیار ارزشمند و سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌ها است. شرایط تولید پسته موجب شده تا افزایش کیفیت تولید این محصول بسیار مورد توجه قرار گیرد. یکی از مهمترین روش‌ها برای افزایش مرغوبیت محصولات کشاورزی، سورتینگ آنها به طرق مختلف می‌باشد. این کار که در واقع به معنی جداسازی محصولات خوب از بد است به روش‌های مختلفی انجام می‌شود که جدیدترین و بهترین روش سورت پسته، استفاده از دستگاه سورتر پسته است. دستگاه سورتر هوشمند پسته یکی از جدیدترین و به‌صرفه‌ترین روش‌هایی بوده است که تاکنون ارائه شده است.

پسته به دلیل پیچیدگی ظاهری آن، عملاً امکان سورت به روش‌های ساده‌ای مانند کالر سورتر یا روش‌های مشابه را نداشته و در حال حاضر عمدتاً به صورت دستی سورت و دسته‌بندی می‌شود. سورت پسته به صورت دستی علاوه بر اینکه هزینه زیادی بر تولیدکنندگان و صادرکنندگان تحمیل می‌کند، معمولاً فرایندی زمان‌بر است. این موضوع به تنهایی می‌تواند باعث افزایش قیمت نهایی محصولات شود. به کمک دستگاه سورتر هوشمند پسته، فرایند سورتینگ نه تنها با سرعت بالایی صورت می‌گیرد بلکه هزینه این کار نیز در درازمدت کاهش چشمگیری خواهد داشت.


آی سورتر؛ یک راهکار دانش بنیان ایرانی
گروه صنعتی آی‌سورتر (iSorter) از سال ۱۳۹۸ با همکاری هلدینگ کشاورزی مهندس امین فلاح به عنوان ایده‌پرداز، سرمایه‌گذار و مشاور فنی پروژه و شرکت رباتیک و هوش مصنوعی نوژان برای تولید یک محصول دانش‌بنیان، با اتکا به دانش و تجربه داخلی و استفاده از به‌روزترین روش‌ها و فناوری‌های موجود در دنیا شروع به کار کرد. در سال ۱۳۹۹، پس از حدود ۲ سال تلاش بی‌وقفه مجموعه آی‌سورتر، همت دانشمندان ایرانی به بار نشست و اولین دستگاه سورتر هوشمند پسته در ایران با به‌کارگیری روش‌های هوش مصنوعی و فناوری‌های پیشرفته دیگر طراحی، تولید و تجاری‌سازی گردید.

معرفی سورتر هوشمند پسته آی سورتر
در حال حاضر کوچک‌ترین دستگاه iSorter توانایی تشخیص و جداسازی پسته با دقت بالای ۹۰ درصد و با نرخ ۴۰۰ کیلوگرم در ساعت را دارد. این دستگاه سورتر دارای نمایشگر بزرگ ۱۳ اینچی لمسی و رابط کاربری ساده و جذاب بوده و نیاز به حضور افراد متخصص به همراه دستگاه وجود ندارد. بدنه محکم و مقاوم در برابر گرد و غبار دستگاه iSorter نیاز به تعمیر و نگهداری را به کمترین حد ممکن رسانده است. دستگاه‌های سورتر iSorter با ظرفیت‌های ۴۰۰،۸۰۰، ۱۲۰۰ و ۱۶۰۰ کیلوگرم در ساعت و بالاتر قابل ساخت می‌باشند.

این دستگاه با به کارگیری تجهیزات پیشرفته تصویربرداری، پسته‌های ورودی را بررسی و انواع عیوب ممکن در آنها را شناسایی کرده و محصولات قابل قبول را از سایر محصولات سورت می‌کند. دقت بالای دستگاه سورتر پسته iSorter در بین سایر دستگاه‌های سورتینگ موجود منحصر به فرد است. این موضوع به افزایش بازدهی و سود تولید کمک زیادی می‌کند که برای تولیدکنندگان پسته اهمیت بسیاری دارد. پسته دارای انواع بسیار متنوعی است که هر کدام بر حسب نوع پیوند، مشخصات ظاهری خاص خود را دارند. دستگاه سورتر iSorter می‌تواند به راحتی برای انواع مختلف پسته مورد استفاده قرار گیرد. همچنین به دلیل فعالیت و استقرار متخصصان R&D و مهندسان iSorter در ایران (برخلاف اغلب برندهای موجود)، نیازهای خاص و تغییرات مورد نیاز هر کدام از مشتریان عزیز قابل بررسی و اجرا می‌باشد.


تشخیص انواع ضایعات و عیوب پسته
در دستگاه سورتینگ پسته پارامترهای مختلفی از جمله شکل، اندازه، رنگ و… در نظر گرفته شده است. برای پسته حالت‌های مختلفی مانند پوسته شکسته، باقی‌ماندن پوسته نرم (گو)، تیره شدگی پوست سخت، در بسته بودن و دِفُرمه بودن (نخودو) و … وجود دارد که کیفیت محصول را پایین می‌آورد. این گونه محصولات باید سورت شده و از محصول نهایی خارج شوند. تمام این حالت‌ها در دستگاه سورتر پسته آی سورتر تعریف شده و به صورت هوشمند از محصولات جدا می‌شوند.


سایر دستگاه‌های سورتر موجود جداسازی را تنها بر اساس رنگ و مشخصات ظاهری ساده انجام می‌دهند. این روش خطای زیادی داشته و نمی‌تواند انواع پسته را با دقت از هم جدا کند. بر خلاف دستگاه‌های موجود، سورتر iSorter جداسازی را به کمک الگوریتم‌های پردازش تصویر و یادگیری ماشین انجام می‌دهد که باعث می‌شود عملیات سورتینگ با دقت بسیار بالاتری انجام شود.

از جمله مزایای دیگر دستگاه سورتر iSorter می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

· سورتینگ با حجم بالا، تا ۴۰۰ کیلوگرم در ساعت به ازای هر کانال

· سیستم خارج کننده هوشمند، با استفاده از ماژول‌های نیوماتیک و بدون دخالت دست

· رابط کاربری ساده و نمایشگر لمسی بزرگ

· بدنه محکم و عایق در برابر ذرات

· هزینه مناسب
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی