1396/11/28 1824

قدسی گفت: صادرات پسته از سال 1390 همواره بیش از یک میلیارد دلار بوده و در 9 ماهه امسال 964 میلیون دلار پسته صادر شده که 13 درصد از نظر ارزشی و 12 درصد از نظر وزنی کاهش داشته‌ایم.

کاهش صادرات پسته در سال جاری

معاون دفتر صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت، گفت: صادرات پسته از سال 1390 همواره بیش از یک میلیارد دلار بوده و در 9 ماهه امسال 964 میلیون دلار پسته صادر شده که 13 درصد از نظر ارزشی و 12 درصد از نظر وزنی کاهش داشته ایم. قدسی امروز (28 بهمن ماه) در میز توسعه پسته در کرمان که با حضور استان های مختلف برگزار شد، اظهار کرد: ساختار میزهای کالایی با گذشته تفاوت کرده و یکی از نشانه ها این است که برای نخستین بار مسئولیت برگزاری میز به استان های خاصی واگذار شده است. وی افزود: همه استان ها را درگیر این میزهای تخصصی در بخش کشاورزی کرده ایم و مهم ترین و ارزشمندترین محصول صادراتی یعنی پسته به استان کرمان رسیده و هر تصمیمی که قرار است گرفته شود باید از این استان و از این جلسات بیرون بیاید.


قدسی در ادامه تصریح کرد: پسته ما تقریبا از 20 سال گذشته راه طولانی و پرپیچ و خمی را طی کرده و حداقل اکنون می توانیم ادعا کنیم سطح بهداشتی و کیفی پسته ما نسبت به آن سال ها خیلی بالاتر رفته است. وی بیان کرد: با تحریم ها، بازارهای پسته ما چرخش پیدا کرد و اکنون بازارهای اصلی ما کشورهای خاورمیانه و شرق دور است. معاون سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اینکه تحولات جوی، بهره وری پایین، افزایش هزینه های تولید از مشکلات در حوزه تولید و صادرات پسته است، گفت: مشکل آفلاتوکسین، یکی از مشکلات مهم پسته است و براساس آخرین آمار 3,9 درصد محموله های پسته به اتحادیه اروپا برگشتی بوده است که باید این امر به کمتر از سه درصد کاهش پیدا کند. وی با بیان اینکه مسئله مهم دیگری که با آن مواجه هستیم، باقی مانده سموم است و که در دیگر محصولات نیز با آن درگیر هستیم، تصریح کرد: امروزه کشورها سلامت مصرف کننده را سرلوحه اقدامات خود قرار داده اند و تعارف ندارند و باید روش های جایگزین تعریف و روش های ترویجی را پیاده کنیم و استفاده از سموم آخرین راه حل باشد.


معاون دفتر صادرات محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: هنگ کنگ همواره بازار اول صادراتی ما بوده که سهم این کشور در بازار صادرات ما طی سه سال گذشته کاهش پیدا کرده و سهم ویتنام افزایش داشته است. وی درباره مشکلات تعرفه ای در صادرات پسته افزود: وظیفه دولت و سازمان توسعه تجارت است که موانع تعرفه ای را برطرف بکند و از وزارت امور خارجه خواسته ایم به بخش بازرگانی ما و در زمینه رایزنی ها برای اخذ تعرفه ترجیحی همکاری بکنند. قدسی گفت: افزایش سهم ایران در بازارهای نهایی برای ما اهمیت دارد و باید صادرات از حالت یکنواختی و محدود به شش بازار خاص خارج شود. وی تصریح کرد: به تبلیغات پسته ایرانی باید توجه ویژه صورت بگیرد و باید پذیرفت پسته ایرانی با پسته آمریکا بسیار تفاوت دارد و ما مزیت ها و کیفیت های بالاتری را نسبت به محصول امریکا داریم.


قدسی بیان کرد: باید این را به دنیا ثابت کنیم که محصول ایران و آمریکا دو محصول متفاوت است و باید قیمت متفاوتی داشته باشد. وی درباره تعدد نمونه برداری پسته های صادراتی گفت: دستگاه های مختلف وظایفی در زمینه صادرات دارند و باید فرآیند اصلاح شود و پیشنهاد جهاد کشاورزی کرمان خوب است که با حضور نماینده آن ها و نماینده استاندارد نمونه برداری مشترک انجام شود. معاون سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: نباید بخشی نگاه کرد و باید زنجیره صادرات را با هم دید و وظیفه داریم هر جا که می توانیم سرعت کار را افزایش بدهیم. وی در پایان خطاب به صادرکنندگان پسته گفت: باید جلوی هزینه های غیر ضروری گرفته شود و با صرفه جویی می توانید بخشی از مشکلات را حل کنید.

منبع
ایسنا
کلیدواژه:

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی