1397/6/13 1560

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با بیان اینکه امسال بالای ۹۰ درصد محصول پسته شهرستان از بین رفته است، گفت: پیش بینی می شود ۲۸۰۰ تن پسته از باغات رفسنجان برداشت شود.

نود درصد محصول پسته رفسنجان نابود شد

حسین رضایی عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همه ساله برداشت پسته از سطح بیش از ۸۰ هزار هکتار از باغات پسته بارور شهرستان از پانزدهم شهریور ماه شروع می‌شود و طبق پیش بینی ها تا اواخر شهریور ماه ادامه دارد. وی به خسارتهای محسوس وارده به باغات پسته کشاورزان رفسنجانی اشاره کرد و افزود: در سال زراعی جاری، وقوع پدیده های جوی از قبیل عدم تامین نیاز سرمایی، نوسانات دمایی در اسفند سال گذشته، افزایش شدید دما زمان تلقیح گل و گرده افشانی در فروردین ماه خسارت قابل توجهی به محصول پسته وارد کرده است. رضایی با بیان اینکه امسال بالای ۹۰ درصد محصول پسته شهرستان از بین رفته است، گفت: در سال جاری پیش بینی می‌شود دو هزار و ۸۰۰ تن پسته از باغات شهرستان رفسنجان برداشت شود که بیشتر مربوط به رقم احمداقایی است.

 

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان تصریح کرد: میزان برداشت محصول پسته امسال در رفسنجان به شدت افت پیدا کرده و پیش‌بینی می‌شود میانگین تولید حدود ۶ درصد سال قبل باشد. رضایی درباره میزان محصول سال آینده توضیح داد: سال آینده وضعیت بدی نداریم، در رقم اکبری جوانه گل خوبی داریم، در رقم احمدآقایی جوانه گل نسبتاً خوب است، در رقم کله قوچی جوانه گل متوسط و فقط در رقم فندقی وضعیت ضعیف است، در مجموع می توان گفت وضعیت پسته سال آینده مناسب است. وی در ادامه در خصوص برداشت محصول بیان داشت: برخی برداشت پسته کال را در ارقام فندقی وکله قوچی را آغاز کرده اند و برداشت پسته کال است که شروع شده و کشاورزان باید دقت کنند که برای برداشت پسته کال باید حداقل پنج تا ۱۰ درصد پسته رسیده باشد و زودتر اگر برداشت کنند افت محصول زیاد می‌شود.

 

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به اینکه برداشت پسته کال به سلامت درخت کمک می‌کند، ادامه داد: در سنوات قبل تا سه هزار تن پسته کال را برداشت کرده ایم و اگر پارسال ۳۰-۴۰ درصد محصول را به صورت مغز سبز برداشت کرده بودیم محصول سالم تری داشتیم و سرخشکیدگی امسال را نداشتیم. رضایی با بیان اینکه درختانی که به صورت پسته کال چیده می‌شود محصول بیشتری دارند، تصریح کرد: باغاتی که محصول بیشتری دارند می‌توانند به صورت پسته رسیده برداشت کنند و باغاتی که محصول کمی دارند و نگهداری آنها شاید مقدور نباشد می‌توانند به صورت کال برداشت کنند.

 

ساماندهی فروشگاههای عرضه سموم در رفسنجان

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ساماندهی فروشگاههای عرضه سموم در شهرستان اظهار کرد: ساماندهی فروشگاههای عرضه سموم دو سه سال است که بشدت پیگیری می شود. رضایی ابراز کرد: این فروشگاهها هم باید جواز کسب از صنف مربوط به خود بگیرند، هم پروانه صلاحیت فنی داشته باشند که این پروانه صلاحیت به نام کارشناس توصیه کننده در فروشگاه صادر می‌شود. وی اضافه کرد: کارشناس این فروشگاه‌ها یا باید تخصص باغبانی، زراعت، گیاهپزشکی و علوم کشاورزی داشته باشد که اخیراً کارشناس تولیدات گیاهی نیز به این تخصص‌ها اضافه شده است و فروشگاه هایی که کارشناس نداشته اند در لیست پلمپ قرار گرفته‌اند که تا مدتی دیگر پلمپ خواهند شد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی