1397/6/13 437

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با بیان اینکه امسال بالای ۹۰ درصد محصول پسته شهرستان از بین رفته است، گفت: پیش بینی می شود ۲۸۰۰ تن پسته از باغات رفسنجان برداشت شود.

نود درصد محصول پسته رفسنجان نابود شد

حسین رضایی عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همه ساله برداشت پسته از سطح بیش از ۸۰ هزار هکتار از باغات پسته بارور شهرستان از پانزدهم شهریور ماه شروع می‌شود و طبق پیش بینی ها تا اواخر شهریور ماه ادامه دارد. وی به خسارتهای محسوس وارده به باغات پسته کشاورزان رفسنجانی اشاره کرد و افزود: در سال زراعی جاری، وقوع پدیده های جوی از قبیل عدم تامین نیاز سرمایی، نوسانات دمایی در اسفند سال گذشته، افزایش شدید دما زمان تلقیح گل و گرده افشانی در فروردین ماه خسارت قابل توجهی به محصول پسته وارد کرده است. رضایی با بیان اینکه امسال بالای ۹۰ درصد محصول پسته شهرستان از بین رفته است، گفت: در سال جاری پیش بینی می‌شود دو هزار و ۸۰۰ تن پسته از باغات شهرستان رفسنجان برداشت شود که بیشتر مربوط به رقم احمداقایی است.

 

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان تصریح کرد: میزان برداشت محصول پسته امسال در رفسنجان به شدت افت پیدا کرده و پیش‌بینی می‌شود میانگین تولید حدود ۶ درصد سال قبل باشد. رضایی درباره میزان محصول سال آینده توضیح داد: سال آینده وضعیت بدی نداریم، در رقم اکبری جوانه گل خوبی داریم، در رقم احمدآقایی جوانه گل نسبتاً خوب است، در رقم کله قوچی جوانه گل متوسط و فقط در رقم فندقی وضعیت ضعیف است، در مجموع می توان گفت وضعیت پسته سال آینده مناسب است. وی در ادامه در خصوص برداشت محصول بیان داشت: برخی برداشت پسته کال را در ارقام فندقی وکله قوچی را آغاز کرده اند و برداشت پسته کال است که شروع شده و کشاورزان باید دقت کنند که برای برداشت پسته کال باید حداقل پنج تا ۱۰ درصد پسته رسیده باشد و زودتر اگر برداشت کنند افت محصول زیاد می‌شود.

 

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به اینکه برداشت پسته کال به سلامت درخت کمک می‌کند، ادامه داد: در سنوات قبل تا سه هزار تن پسته کال را برداشت کرده ایم و اگر پارسال ۳۰-۴۰ درصد محصول را به صورت مغز سبز برداشت کرده بودیم محصول سالم تری داشتیم و سرخشکیدگی امسال را نداشتیم. رضایی با بیان اینکه درختانی که به صورت پسته کال چیده می‌شود محصول بیشتری دارند، تصریح کرد: باغاتی که محصول بیشتری دارند می‌توانند به صورت پسته رسیده برداشت کنند و باغاتی که محصول کمی دارند و نگهداری آنها شاید مقدور نباشد می‌توانند به صورت کال برداشت کنند.

 

ساماندهی فروشگاههای عرضه سموم در رفسنجان

مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ساماندهی فروشگاههای عرضه سموم در شهرستان اظهار کرد: ساماندهی فروشگاههای عرضه سموم دو سه سال است که بشدت پیگیری می شود. رضایی ابراز کرد: این فروشگاهها هم باید جواز کسب از صنف مربوط به خود بگیرند، هم پروانه صلاحیت فنی داشته باشند که این پروانه صلاحیت به نام کارشناس توصیه کننده در فروشگاه صادر می‌شود. وی اضافه کرد: کارشناس این فروشگاه‌ها یا باید تخصص باغبانی، زراعت، گیاهپزشکی و علوم کشاورزی داشته باشد که اخیراً کارشناس تولیدات گیاهی نیز به این تخصص‌ها اضافه شده است و فروشگاه هایی که کارشناس نداشته اند در لیست پلمپ قرار گرفته‌اند که تا مدتی دیگر پلمپ خواهند شد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

آماده شدن ۲۵۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری جهت کشت چغندرقند

اقدامات کنترلی و غربالگری جهاد کشاورزی برای مقابله با کرونا

نصب دستگاه دیتالاگر در باغات شهرستان سامان

فعالیت نوروزی گشت‌ سیار حفاظت از اراضی استان اردبیل

درگذشت 2 مدیر جهاد کشاورزی در گیلان و گلستان بر اثر کرونا

کرونا با بازار گل و گیاه چه کرد؟

عقب‌نشینی کشاورزان مازندران از برنامه کشت کلزا

شایعات کرونایی تقاضا و قیمت میوه را افزایش داد

استقرار ۵۰ سامانه ضد تگرگ در باغات آذربایجان شرقی

واکنش وزارت جهاد به انتقادات از سامانه بازارگاه

سه چالش کشاورزی ایران و بلاتکلیفی الگوی کشت

هشدار جدی بیماری‌های «زنگ زرد» و «زنگ قهوه‌ای» گندم در مزارع آق‌قلا

لیست ۱۰ عدد از دردسرساز ترین آفات و بیماری ها در باغبانی

باید و نبایدهای کشاورزی ایمن در فصل کرونا

لایحه حفاظت از زمین های کشاورزی و ضوابط ساخت وساز تقدیم دولت شد

توضیحاتی در خصوص حمله میلیونی ملخ‌ها به آبادان

ساخت کرم ضد آفتاب از پسماندهای کشاورزی

از سال آینده تولید گندم سفارشی می‌شود

انواع کمباین های برداشت غلات

سال آینده پیوندک گردو وارد بازار می‌شود

چه عواملی حیات تالاب کجی نمکزار را تهدید می‌کند؟

انجام شخم زمستانه در ۱۰۰هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

کشت گیاهان دارویی در ۱۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی

توصیه‌های غذایی فائو برای مقابله با کرونا

تمبر هندی و خواص آن

اگرونیک در شبکه های اجتماعی