1400/1/21 1080

فاجعه خُشک‌سالی، قحطی، سیل‌های مخرب و سایر بلایای طبیعی در بیشتر نقاط دنیا، اغلب مستقیماً در رابطه با مسائل اکولوژیکی خود را آشکار می‌کند.

عوامل سرعت‌بخش در جنگل‌زدایی کدامند؟


یک کارشناس‌ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: از عمده‌ترین عوامل جنگل‌زدایی در سطح استان می‌توان به قطع درختان و تخریب اراضی جنگلی به منظور استفاده جهت کشاورزی، تخریب جنگل به منظور تهیه سوخت و زغال‌گیری، تخریب در اثر چرای دام، سیستم ضعیف مدیریت جنگل، آتش سوزی عمدی و غیرعمدی و ... اشاره کرد.

فردین مرادزاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: فاجعه خُشک‌سالی، قحطی، سیل‌های مخرب و سایر بلایای طبیعی در بیشتر نقاط دنیا در شکل حاد خود بدون این‌که اهمیت مناسب اقتصادی ـ اجتماعی نادیده گرفته شود، اغلب مستقیماً در رابطه با مسائل اکولوژیکی خود را آشکار می‌کند.

وی ادامه داد: ایران به علت وجود شرایط نامساعد طبیعی از یک سو و رابطه ناسالم انسانی با طبیعت از سوی دیگر باعث شده بهره‌برداری بیشتر از توان سرزمین و استفاده‌های ظالمانه، طبیعت و سرزمن خود را در اثر انواع فعالیت‌های تخریب‌گرایانه به نابوی بکشند.

مرادزاده افزود: لرستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و اکولوژیکی مناسب از پوشش گیاهی خوب و مطلوب‌تری نسبت به بسیاری از مناطق کشور برخوردار است، به همین دلیل تاکنون با وجود گستردگی دامنه تخریب، امحاء پوشش گیاهی، فرسایش خاک، هدر رفت آب  و ... تخریب عرصه‌های طبیعی به صورت جدی و ملموس به نظر نرسیده است.

این کارشناس‌ارشد مهندسی منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان  تأکید کرد: در صورت ادامه تخریب جنگل، تخریب طبیعت در روند دگدگونی‌های عمیق و گسترده، محیط نمی‌تواند همیشه مصون از آسیب‌های باقی‌ بماند و همچنان خدمات اکوسیستمی خود را ارائه کند.

وی افزود: در دهه‌های اخیر تغییر فرم رویشی جنگل‌های لرستان از شکل پرورشی دانه‌زاد به شاخه‌زاد، فقر و تخریب خاک، رسوب‌گذاری در پشت سدهای مخزنی، زیر حوزه‌های آبریز استان، انقراض و در معرض خطر بودن بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری به علت تخریب برد اکولوژیکی آن‌ها و ... از این دسته تغییرات به وجود آمده است.

مرادزاده تصریح کرد: در عین حال به دلیل داشتن قابلیت‌های بالقوه در سطح استان در صورت برنامه‌ریزی صحیح نیز می‌توان بسیاری از معضلات پیش آمده و پیش روی زیست محیطی و اقتصادی را در عرصه محیط طبیعی استان برطرف کرد.

این کارشناس‌ارشد مهندسی منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: از عمده‌ترین عوامل جنگل‌زدایی در سطح استان می‌توان به قطع درختان و تخریب اراضی جنگلی به منظور استفاده جهت کشاورزی، تخریب جنگل به منظور تهیه سوخت و زغال‌گیری، تخریب در اثر چرای دام، سیستم ضعیف مدیریت جنگل، آتش سوزی عمدی و غیرعمدی و ... اشاره کرد.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی