1399/8/6 2303

اکبر فتحی، رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی: این استان با داشتن ۴۵۰ گونه گیاهان دارویی یکی از غنی‌ترین استان‌ها در سطح کشور است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان مطرح کرد

شناسایی ۴۵۰ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان‌شرقی

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: این استان با داشتن 450 گونه گیاهان دارویی یکی از غنی‌ترین استان‌ها در سطح کشور بوده که این میزان در حدود 25 درصد گونه‌های شناسایی شده استان است.

اکبر فتحی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی زنجیره تولید گیاهان داروئی در استان، تامین نهاده، بذر و نشاء این گیاهان بوده و متاسفانه در سطح استان نشاء گیاهان داروئی تولید نمی‌شود و کشاورزان مجبورند نشاء مورد نیاز خود را از سایر استان‌ها تامین کنند.

وی با بیان این‌که زنجیره تولید گیاهان داروئی، از تامین نهاده تا بازار فروش را شامل می‌شود، ادامه داد: از سرمایه گذاران دعوت می‌شود تا در امر تامین نهاده و کشت نشاء گیاهان داروئی سرمایه گذاری کرده و به فعالیت مشغول شوند. وی با اشاره به مسائل و مشکلات گیاهان داروئی، گفت: هم فرآوری کنندگان این محصولات بابت عدم محصولات باکیفیت ناراضی هستند و هم تولیدکنندگان از عدم وجود مشتریان مناسب اظهار نارضایتی می‌کنند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اظهار کرد: علت اصلی این مسئله تکیه گیاهان داروئی بر منابع طبیعی است، گیاهان داروئی از منابع طبیعی و عرصه‌های ملی تولید می‌شوند و طبیعتاً اسانس مورد نظر و ماده موثر در طول سنوات مختلف تغییر پیدا می‌کند. وی گفت: برای حل این معضل در مرحله اول باید به طرف زراعی سازی گیاهان داروئی پیش رفته و در مرحله بعد، کشت گیاهان داروئی باید براساس کشاورزی قراردادی انجام شود تا هم کشاورزان و هم فرآوری کنندگان این محصولات با خیال راحت به فعالیت خود ادامه دهند.

فتحی گفت: در سال زراعی 99-98 بیش از 3523 هکتار از اراضی زراعی استان به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته بود که 18 هزار و 721 تن انواع گیاهی دارویی تولید شد. وی ادامه داد: در سال زراعی 99-98 در سطح 204 هکتار گیاهان دارویی با تولید 816 تن و گل محمدی در سطح 142 هکتار و زعفران در سطح 37 هکتار توسعه یافته است.

وی اظهار کرد: تعداد 21 واحد فرآوری گل محمدی (گلاب و اسانس)، عرقیات گیاهان دارویی، شربت‌های گیاهان دارویی، بسته بندی گیاهان دارویی، بسته بندی زعفران و سماق در سطح استان فعال هستند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با بیان این‌که برنامه ابلاغی اقتصاد مقاومتی برای کشت گیاهان دارویی در آذربایجان شرقی 691 هکتار بود، افزود: در اجرا 720 هکتار از اراضی زراعی استان به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته است.

وی در ادامه با تاکید بر اجرای برنامه الگویی طرح توسعه گیاهان دارویی از محل اعتبارات احیای دریاچه ارومیه یارانه نهال و گیاهان دارویی، افزود: مبلغ 3630 میلیون ریال جهت توسعه گیاهان دارویی تخصیص یافته که از این مبلغ 1597 میلیون ریال در کاشت بهاره جهت خرید بذر، نشا و قیم گیاهان دارویی در شهرستان‌های حوزه دریاچه ارومیه هزینه شده و مبلغ دو هزار و 33 میلیون ریال نیز در کاشت پاییزه گیاهان دارویی موسیر، آویشن و سیاهدانه هزینه خواهد شد.

به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان، وی، ادامه داد: از اعتبارات یارانه نهال و گیاهان دارویی مبلغ 80 میلیون ریال در سطح 11.5 هکتار در شهرستان‌های خداآفرین، مرند، عجب شیر، اسکو و بستان آباد جهت کاشت زیره سبز و سیاه دانه در کاشت بهاره و پاییزه اختصاص یافته است.
منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی