گیلان پور در جلسه کشاورزی گیلان که امروز در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد، گفت: کاداستر یا حدنگاری اراضی کشاورزی با هدف تعیین محدودههای مالکیت اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور تسهیل و دقت در صدور یا اصلاح اسناد مالکیت و کاهش دعاوی در برنامه ششم توسعه در دستور کار قرارگرفته است. وی با بیان اینکه در ۳۵ هزار هکتار از اراضی استان گیلان نقشه برداری صورت گرفته است، افزود: سازمان امور اراضی بهعنوان دستگاه مسئول اجرایی حدنگاری، این موضوع را پیگیری میکند.
گیلان پور با بیان اینکه با توجه به اینکه حدنگاری زمینه اجرای دو قانون مهم حفظ کاربری و جلوگیری از خرد شدن زمین را فراهم میکند، گفت: حدنگاری با تثبیت مالکیت، بخشی از نگرانی سرمایهگذاری را در بخش کشاورزی مرتفع خواهد کرد. از این رو سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت امور اراضی در این مورد اهتمام ویژه دارند. وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس در سال ۹۵ حدنگاری اراضی کشاورزی بخشهای لشت نشا و خشک بیجار از توابع شهرستان رشت در سطح بالغ بر ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار در دستور کار قرار گرفت که با جذب اعتبار لازم از سازمان امور اراضی کشور اجرا شد.
گیلان پور ادامه داد: متعاقبا حدنگاری دهکا آستانه و کل شهرستان لاهیجان مجموعاً در مساحت بیش از ۵۰ هزار هکتار مصوب شد که همگی با انجام تشریفات به مشاوران دارای صلاحیت برونسپاری شد. مدیر امور اراضی استان گیلان عنوان کرد: با توجه به مسائل مربوط به اراضی شرکت سهامی کشاورزی و دامپروری سپیدرود عملیات اجرایی حدنگاری ۱۰ هزار هکتار دیگر در سال ۹۷ آغاز شد.
وی با بیان اینکه از مجموع این سطوح تاکنون در مساحت ۳۵ هزار هکتار نقشه تولید و جهت تائید غایی به مراجع ذیصلاح از جمله سازمان نقشهبرداری ارسالشده است، گفت: بعد از تائید نهایی فرایندهای صدور یا اصلاح اسناد عملیاتی خواهد شد. گیلان پور، متوسط پیشرفت فیزیکی قراردادها را ۵۰ درصد عنوان و بیان کرد: در مجموع این طرح ها با جذب بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال اعتبار در حال اجرا هستند.