1398/7/21 2741

مهم‌ترین آفت انار در شهرستان سربیشه، کرم گلوگاه انار است

چگونه با کرم گلوگاه انار مبارزه کنیم؟


مریم جوادی بایگی، مدیر جهاد کشاورزی سربیشه در گفت‌وگو با ایسنا:
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه گفت: مهم‌ترین آفت انار در شهرستان کرم گلوگاه انار است که این آفت به محصول انار در دو مرحله درختی و انباری به طور متوسط تا 45 درصد خسارت می‌زند. وی در خصوص مبارزه با کرم گلوگاه انار، اظهارکرد: سطح زیر کشت انار در این شهرستان،  140 هکتار بارور و 50 هکتار غیربارور است. وی با بیان اینکه میزان تولید 1400 تن با متوسط عملکرد 10 هزار کیلوگرم انار است، افزود: با توجه به سرمازدگی باغات انار کاهش ۴۰ درصدی محصول نسبت به سال گذشته داشته است.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه بیان کرد: توصیه می‌شود در زمان برداشت میوه‌های سالم انار، میوه‌های آلوده جمع‌آوری شده و پس از جمع‌آوری، میوه‌های آلوده از محیط باغ خارج و منهدم شوند چراکه این کار موجب کاهش آلودگی  انار در سال بعد می‌شود.

جوادی بایگی با اشاره به اینکه مهم‌ترین آفت انار در شهرستان کرم گلوگاه انار است که این آفت به محصول انار در دو مرحله درختی و انباری به طور متوسط تا 45 درصد خسارت می‌زند، افزود: خسارت عمده این آفت مربوط به تغذیه لاروهای جوان است که با ایجاد سوراخ در محوطه داخلی تاج و نفوذ به داخل میوه انار از پوست و دانه‌های میوه تغذیه می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با بیان اینکه وجود لارو و تخم آفت در میوه‌های به ظاهر سالم برداشت شده در انبار نیز باعث توسعه آفت در انبار می‌شود، تصریح کرد: فرآیند پوسیدگی و ترشیدگی میوه و در حالت پیشرفته انبوه اسپورهای کپک سیاه و سبز آشکار می‌شود. وی با بیان اینکه در این مرحله سوسک‌های میوه‌خوار نیز موجب تسریع پوسیدگی می‌شوند، افزود: روش‌های مختلف مبارزه با این آفت شامل؛ زراعی، بیولوژیک و مکانیکی است.

مدیر جهاد کشاورزی سربیشه بیان کرد: روش زراعی شامل؛ بهبود و ایجاد باغات با شرایط زراعی مناسب و روش بیولوژیک شامل؛ رهاسازی زنبور تریکوگراما است که تخم‌های آفت را داخل تاج پارازیته می‌کند. جوادی بایگی ادامه داد: این مبارزه در سطح شش هکتار در شهرستان انجام شد و رهاسازی زنبور تریکو گراما سوش کرم گلوگاه انار به میزان 100 گرم پیش شفیره زنبور در هکتار، معادل هزار عدد تریکو کارت یک صدم گرمی در ١٠ نوبت رهاسازی انجام شده است.

وی افزود: روش مکانیکی نیز شامل؛ جمع‌آوری میوه‌های باقیمانده روی درختان یا ریخته شده روی زمین و دفن یا سوزاندن آن‌ها و استفاده از تله‌های فرمونی به منظور تعیین زمان ظهور و اوج پرواز آفت است.

 مدیر جهاد کشاورزی سربیشه بیان کرد: حذف پرچم به منظور جلوگیری از تخم‌گذاری پروانه ماده لابلای پرچم‌ها به وسیله دستگاه پرچم‌زدا یا گل گرفتن گلوگاه انار نیز یکی از روش‌ها است.

جوادی بایگی ادامه داد: آفت کرم گلوگاه انار، تخم‌های خود را داخل تاج میوه می‌گذارد و به همین دلیل مبارزه شیمیایی با آن تقریباً غیرممکن است و از طرفی سمپاشی در باغ‌های انار سبب از بین رفتن حشرات مفید و در نتیجه طغیان سایر آفت‌ها به خصوص کنه‌ها می‌شود.

 وی خاطرنشان کرد: مدیریت کرم گلوگاه انار در شهرستان سربیشه از طریق برگزاری کلاس‌های آموزشی، بررسی پراکنش و میزان خسارت آفت در نقاط مختلف شهرستان، توسعه مبارزه بیولوژیک در سطح شهرستان، افزایش سطح مبارزه مکانیکی با کرم گلوگاه انار در شهرستان و بهبود و اصلاح باغات انار انجام می‌گیرد.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی