آرزو کاوهای، کارشناس تغذیه
مفهوم امنیت غذایی، دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی و سالم به منظور زندگی سالم است.
آرزو کاوهای در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، با اشاره به شعار سازمان بهداشت جهانی با عنوان «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره»، اظهار کرد: ایمنی غذا تنها به این معنا نیست که غذا باکتری یا ویروس نداشته باشد بلکه ایمنی غذا از جهت آلودگی به باکتریهای باقیمانده مواد شیمیایی مانند سموم، آنتی بیوتیکها، فلزات سنگین، هورمونها و یکسری حشرات مورد نظر است.
مواد غذایی از زمان کشت تا مصرف یک زنجیره غذایی را طی میکند و بر این اساس رعایت ایمنی غذا موجب میشود تولید غذا، عرضه و مصرف آن در طول این زنجیره سالم بماند.
کاوهای درباره اقداماتی که برای ایمنی غذا باید انجام شود، گفت: باید در مزرعه مراقبتهای لازم در مورد میزان کود مصرفی انجام شود، همچنین باید میزان مصرف آفتها و سموم کنترل شود و در مواقع حمل و نقل حصول اطمینان از عدم آلودگی به مواد شیمیایی و ورود حشرات موذی ضروری است.
ایمنی غذا فقط به موارد یاد شده ختم نمیشود و افراد پس از خرید مواد غذایی هم باید در منزل اصولی نظیر خرید مواد غذایی با ظاهر مناسب و حمل و نقل درست مواد غذایی را رعایت کنند همچنین افراد نباید نان را در کنار سبزی نشسته قرار دهند و باید مواد خام و پخته را جدا از هم نگهداری کنند.
حتما در تهیه مواد غذایی بهداشت را رعایت کرده و سبزیجات را انگل زدایی کنید، مواد غذایی متفاوت را در طبقاتی جدا از هم نگه دارید و آشپزخانه و سطوحی که روی آن غذا تهیه میشود را پاکیزه و دور از آلودگی نگهداری کنید.