1397/11/26 1459

امنیت غذایی یعنی دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی و سالم به منظور زندگی سالم

امنیت غذایی چیست؟


آرزو کاوه‌ای، کارشناس تغذیه

مفهوم امنیت غذایی، دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی و سالم به منظور زندگی سالم است.

آرزو کاوه‌ای در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، با اشاره به شعار سازمان بهداشت جهانی با عنوان «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره»، اظهار کرد: ایمنی غذا تنها به این معنا نیست که غذا باکتری یا ویروس نداشته باشد بلکه ایمنی غذا از جهت آلودگی به باکتری‌های باقیمانده مواد شیمیایی مانند سموم، آنتی بیوتیک‌ها، فلزات سنگین، هورمون‌ها و یکسری حشرات مورد نظر است.

مواد غذایی از زمان کشت تا مصرف یک زنجیره غذایی را طی می‌کند و بر این اساس رعایت ایمنی غذا موجب می‌شود تولید غذا، عرضه و مصرف آن در طول این زنجیره سالم بماند.

کاوه‌ای درباره اقداماتی که برای ایمنی غذا باید انجام شود، گفت: باید در مزرعه مراقبت‌های لازم در مورد میزان کود مصرفی انجام شود، همچنین باید میزان مصرف آفت‌ها و سموم کنترل شود و در مواقع حمل و نقل حصول اطمینان از عدم آلودگی به مواد شیمیایی و ورود حشرات موذی ضروری است.

ایمنی غذا فقط به موارد یاد شده ختم نمی‌شود و افراد پس از خرید مواد غذایی هم باید در منزل اصولی نظیر خرید مواد غذایی با ظاهر مناسب و حمل و نقل درست مواد غذایی را رعایت کنند همچنین افراد نباید نان را در کنار سبزی نشسته قرار دهند و باید مواد خام و پخته را جدا از هم نگهداری کنند.

حتما در تهیه مواد غذایی بهداشت را رعایت کرده و سبزیجات را انگل زدایی کنید، مواد غذایی متفاوت را در طبقاتی جدا از هم نگه دارید و آشپزخانه و سطوحی که روی آن غذا تهیه می‌شود را پاکیزه و دور از آلودگی نگهداری کنید.

منبع
ایسنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

راهکار جهاد کشاورزی برای جلوگیری از سرمازدگی باغات گردو

دستیابی به نتایج خوب در زمینه پرورش گیاهان دارویی در استان مازندران

افزایش ۷ برابری مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در کشور

پیش‌بینی برداشت ۷۰۰ تن گل‌محمدی در همدان

تولید سیستم آبیاری هوشمند برای حل مشکلات حوزه کشاورزی

نشاء مکانیزه برنج در ۴۵ درصد از شالیزارهای گیلان

توسعه سیستم های کشاورزی با تاکید بر نظام دانش و اطلاعات کشاورزی

"مزرعه زعفران شاهرود" مزرعه نوآور کشوری شد

آغاز برداشت زردآلو در سیستان و بلوچستان

راه‌اندازی بزرگترین نهالستان کشور در کشت و صنعت مغان

سیب پاک بدون باقیمانده سم و کود در مقیاس انبوه تولید شد

احداث ۵ شهرک گلخانه‌ای در گیلان

توسعه حوزه بذر و نهال با ایده‌های نوآورانه

توزیع نهال رایگان جهت اجرای پروژه‌های احیایی در جنوب کرمان

کشت مکانیزه ۱۰۰ درصد مزارع ذرت علوفه‌ای در تایباد

افتتاح و بهره برداری ۲ واحد فرآوری سیب زمینی در همدان

60 درصد کشت برنج مازندران به شکل مکانیزه است

آغاز برداشت مزارع گندم و کلزا در جیرفت

افزایش تولید و فروش بهار نارنج در گیلان

پیش بینی حدود ۲۰۰۰ تن تولید کلزا در خراسان شمالی

صرفه‌جویی ۱۰ میلیون مترمکعبی آب در کشاورزی یزد

گسترش کشت‌های گلخانه‌ای در نهاوند برای مقابله با خشک‌سالی

توسعه کشت گیاهان دارویی در خراسان شمالی با توزیع نهاده های ارزان قیمت

برآورد کشت ۲۶ هزار هکتار ذرت‌دانه‌ای در کرمانشاه

راه‌های رسیدن به کشاورزی تجاری چیست؟

اگرونیک در شبکه های اجتماعی