1397/10/13 1489

پسماندهای غذایی و فضولات ایجاد شده توسط ماهی‌ها می‌تواند منجر به افزایش توده‌های جلبکی، کاهش اکسیژن آب و ایجاد شرایط بی‌هوازی در مخزن و در نتیجه افت کیفیت آب و ایجاد بو و طعم در آب شود.

مدیرکل دفتر استانداردها و طرح‌های آب و آبفای وزارت نیرو:

پرورش‌ ماهی در مخازن سدهای تامین آب آشامیدنی ممنوع است


مدیرکل دفتر استانداردها و طرح‌های آب و آبفای وزارت نیرو گفت: اجرای طرح پرورش‌ماهی در مخازن سدها به ویژه سدهای با هدف تامین شرب به‌لحاظ تاثیر منفی بر شرایط کیفی تابع ضوابط خاص بوده و تاکنون هیچ مجوزی به هیچکدام از سدهای تامین کننده آب شرب در سطح کشور اعطا نشده است.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، تقی عبادی با اشاره به اینکه وزارت نیرو با اجرای طرح پرورش ماهی در سدهای شرب مخالف بوده و در این رابطه مجوزی صادر نشده است، اظهار کرد: ایجاد آلودگی توسط ماهی‌ها و مغذی شدن مخزن سد بر اثر مواد خوراکی و در نتیجه افت کیفیت آب، عمده‌ترین دلایل عدم اعطای مجوز وزارت نیرو به این طرح‌هاست. وی با اشاره به تغییر شرایط کیفی آب سدها بر اثر اجرای طرح پرورش ماهی در قفس افزود: پسماندهای غذایی و فضولات ایجاد شده توسط ماهی‌ها می‌تواند منجر به افزایش توده‌های جلبکی، کاهش اکسیژن آب و ایجاد شرایط بی‌هوازی در مخزن و در نتیجه افت کیفیت آب و ایجاد بو و طعم در آن شود که مستلزم هزینه‌های چند برابری جهت بهبود کیفیت به‌ویژه برای مصارف شرب است.

مدیرکل دفتر استانداردها و طرح‌های آب و آبفای وزارت نیرو ادامه داد: در شرایط کاهش ورودی به سدها و به دلیل نوسانات تراز آب در مخازن، ناچار به آبگیری از رقوم‌های پایین‌تر هستیم، بنابراین با مشکل بی‌هوازی شدن آب به ویژه در لایه‌های پایین مواجه می‌شویم. وی با اشاره به کمبود آب سال‌های اخیر در سدها به‌ویژه سد مارون در استان خوزستان افزود: آب شبکه و زمین‌های کشاورزی در پایین دست سد مارون طی این سال‌ها از طریق نوبت‌بندی تامین شده و تلاش می‌شود با اعمال مدیریت مصرف در این حوضه تامین نیازهای پایین دست کنترل شود.

عبادی تصریح کرد: در این حوضه به دلیل عدم تکمیل طرح‌های توسعه‌ای آبرسانی، همچنان برداشت آب شرب از منابع آب خروجی سد مذکور در پایین دست صورت می‌گیرد، حال اگر مشکل کمی آب با مشکل کیفی نیز همراه شود، مدیریت بهره‌برداری بسیار دشوارتر شده و نارضایتی‌های اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.

مدیرکل دفتر استانداردها و طرح‌های آب و آبفای وزارت نیرو با بیان اینکه آیین‌نامه آبزی‌پروری در مخازن سدها و شبکه‌های آبیاری و زهکشی با هدف غیرشرب با همکاری وزارت نیرو، سازمان محیط زیست و سازمان شیلات ایران تنظیم و ابلاغ شده است، گفت: هرگونه فعالیت آبزی‌پروری در مخازن با هدف غیرشرب می‌بایست بر اساس مطالعات و فرایندهای تعریف شده در آیین‌نامه مذکور صورت گیرد. وی خاطرنشان کرد: بر این اساس تا زمانی که نتایج بررسی‌ها مطابق آیین نامه مذکور، اجرای اینگونه طرح‌ها را تایید نکرده است، اقدام اجرایی در این زمینه به صلاح نبوده و توصیه نمی‌شود.

کلیدواژه:

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی