1397/9/28 254

استرالیا، آرژانتین و چین در صدر تولید محصول ارگانیک از نظر کشت قرار دارند و بیش‌ترین کشاورزان تولیدکنندگان محصول ارگانیک در کشورهای هند، اوگاندا و مکزیک است

رییس انجمن ارگانیک ایران اعلام کرد

ایران چهل‌وسومین تولیدکننده ارگانیک/ دولت باید به کشاورزان ارگانیک یارانه بدهد

رییس انجمن ارگانیک ایران اعلام کرد که حدود 60 میلیون هکتار از اراضی و باغات در جهان محصول ارگانیک تولید می‌کنند که تعداد تولیدکننده‌های آن‌ها به دو میلیون و 700 هزار نفر می‌رسد و ایران از نظر سطح و میزان تولید چهل و سومین کشور در جهان است و دولت برای توسعه این محصولات باید به کشاورزان ارگانیک یارانه پرداخت کند.

به‌ گزارش ‌ایسنا، سیدرضا نورانی امروز در نشست خبری یازدهمین جشنواره ارگانیک تهران، اظهار کرد: 179 کشور در دنیا محصول ارگانیک تولید می‌کنند که سطح آن به 60 میلیون هکتار و تعداد کشاورزان آن به دو میلیون و 700 هزار هکتار می‌رسد و ایران چهل و سومین کشور از نظر سطح زیر کشت و میزان تولیدات است.

وی ادامه‌ داد: استرالیا، آرژانتین و چین در صدر تولید محصول ارگانیک از نظر کشت قرار دارند و بیش‌ترین کشاورزان تولیدکنندگان محصول ارگانیک در کشورهای هند، اوگاندا و مکزیک است که گردش مالی بیش از 100 میلیارد دلاری دارد و بیش‌ترین سرانه مصرف محصولات ارگانیک مربوط به کشورهای سوئد، دانمارک و سوئیس است.

رییس انجمن ارگانیک ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به این که بیش‌ترین بازار ارگانیک در جهان به آمریکا، آلمان و فرانسه اختصاص دارد، گفت‌: دولت برای محصولات ارگانیک باید از تولیدکنندگان آن حمایت کند، اما اگر تاکنون فرهنگی در این زمینه نهادینه شده، حاصل تلاش و فعالیت‌های انجمن ارگانیک ایران بوده است که طی سال‌های گذشته بدون حمایت دولتی آن را انجام داده است؛ تا امروز برخلاف گذشته که دولت به کشاورزان برای مصرف کودهای شیمیایی یارانه پرداخت می‌کرد باید برای توسعه محصولات ارگانیک به کشاورزان و تولیدکنندگان ارگانیک یارانه بدهد.

وی خاطر نشان کرد: میزان سطح زیرکشت محصولات ارگانیک هم‌چنان در ایران کمتر از یک درصد است و اگر یک روز به یک درصد برسیم، نشان می‌دهد که همه حمایت‌ها برای توسعه محصولات ارگانیک صورت گرفته است.

چگونه محصولات ارگانیک را از تقلبی تشخیص دهیم:

رییس انجمن ارگانیک ایران در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این‌که چگونه می‌توان محصولات ارگانیک را از غیر ارگانیک تشخیص داد، اظهار کرد: اگر بازاری خواهان بیش‌تری داشته باشد، قطعا تقلب در آن افزایش پیدا می‌کند، اما انجمن ارگانیک ایران با سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر دستگاه‌های متولی تفاهم نامه‌ای را امضا کرده است و درصدد است تا با متولیان امر جلوی تقلبات را در این زمینه بگیرد، اما مردم به هنگام خرید محصولات ارگانیک حتما از فروشندگان آن گواهی‌اش را دریافت کرده و محصولاتی را که به‌صورت بسته‌بندی شده و دارای کد 18 رقمی است را خریداری کنند، چراکه از طریق این شناسه 18 رقمی، می‌توان به سایت انجمن ارگانیک ایران مراجعه کرد و از اصالت آن اطمینان حاصل کرد.

نورانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، اضافه کرد: البته طی سال‌های گذشته تولید محصولات ارگانیک توسعه پیدا کرده است که می‌توان تولید انار در نی‌ریز فارس، خرمای خاش، پسته وحشی در منطقه مرزی استان خراسان رضوی و ... اشاره کرد که عمدتا از اتحادیه اروپا گواهی ارگانیک دارند و این نشان می‌دهد که تولید محصولات ارگانیک از نظر تنوع و میزان در ایران نیز در حال‌ گسترش است. هم‌اکنون نیز استان‌های خوزستان، فارس، اصفهان و زنجان جزو چهار استان برتر تولیدکننده محصولات ارگانیک هستند و امیدواریم که با توجه به اهداف تعیین‌شده در برنامه ششم توسعه، بتوانیم تولید محصولات ارگانیک را در کشور افزایش دهیم و سهم صادرات محصولات ارگانیک را که نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است را نیز ارتقاء دهیم.

رییس انجمن ارگانیک ایران در پایان خاطر نشان کرد: در تهران همه میادین میوه و تره بار یک غرفه عرضه محصولات ارگانیک دارند و به غیر از برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای که قفسه جداگانه‌ای برای عرضه محصولات ارگانیک تعبیه کرده است، 30 واحد عرضه‌کننده این محصولات در تهران و بیش از 60 واحد عرضه کننده در کشور در اختیار داریم که همگی تحت نظارت انجمن ارگانیک ایران هستند و دائما برروی آن‌ها نظارت صورت می‌گیرد و امیدواریم  به‌جای محصولات تراریخته که امروزه در حال‌ توسعه هستند،  محصولات ارگانیک توسعه پیدا کند.

به‌ گزارش ‌ایسنا، یازدهمین جشنواره ارگانیک تهران، بیست و دوم تا سی‌ام آذرماه امسال در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفت‌وگو برگزار می‌شود.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

لزوم ترویج روش مبارزه غیر شیمیایی و بدون مصرف سم به کشاورزان

سالانه ۲۰ میلیون تُن محصولات علوفه ای در کشور تولید می‌شود

نمایشگاه و جشنواره ارگانیک ایران تهران 98 دوازدهمین دوره

مسابقه دانشجویی با محوریت کشاورزی ارگانیک و شهری

برداشت ۴۸ تن شلتوک ارگانیک از روستاهای محدوده منطقه آزاد انزلی

پرورش بوقلمون ارگانیک در دانشگاه تبریز

"بیوره" چیست و چه عوارضی دارد؟

نود درصد زعفران جهان در ایران تولید می‌شود

پرورش کرم ابریشم در استان تهران احیا شد

طرح فراز؛ داربستی کردن باغهای انگور در ملایر

احداث اولین بازار بزرگ گل و گیاه در محدوده سرخه حصار

صادرات شلتوک خوزستان آزاد شد

قارچ شیتاکه (Shiitake) چیست

سرمازدگی پاییزه در کمین باغ‌ها و مزارع

تبدیل پسماند کشاورزی به علوفه؛ تجارتی جدید و سودآور

آشنایی با درخت زیبای نمدار یا تیلیا

مورینگا، گز روغن؛ معجزه طبیعت

آسیا و اقیانوسیه تحت تاثیر تغییرات اقلیم و ناامنی غذایی

سهم ایران از تجارت جهانی زعفران کمتر از ۱۰ درصد است

آغاز طرح پایش اراضی کشاورزی روستاهای ورامین

پیش‌بینی تولید ۴۰۰۰ تن عسل در همدان

برگزاری دومین کنفرانس بین‌المللی گل محمدی در آبان

نشست تخصصی گیاهان دارویی و قارچ‌های کوهی در کاشان

گوگل به هوش مصنوعی بو کشیدن یاد می‌دهد!

ارائه آموزش های نوین باغداری اولویت جهاد کشاورزی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی