1397/9/28 1828

استرالیا، آرژانتین و چین در صدر تولید محصول ارگانیک از نظر کشت قرار دارند و بیش‌ترین کشاورزان تولیدکنندگان محصول ارگانیک در کشورهای هند، اوگاندا و مکزیک است

رییس انجمن ارگانیک ایران اعلام کرد

ایران چهل‌وسومین تولیدکننده ارگانیک/ دولت باید به کشاورزان ارگانیک یارانه بدهد

رییس انجمن ارگانیک ایران اعلام کرد که حدود 60 میلیون هکتار از اراضی و باغات در جهان محصول ارگانیک تولید می‌کنند که تعداد تولیدکننده‌های آن‌ها به دو میلیون و 700 هزار نفر می‌رسد و ایران از نظر سطح و میزان تولید چهل و سومین کشور در جهان است و دولت برای توسعه این محصولات باید به کشاورزان ارگانیک یارانه پرداخت کند.

به‌ گزارش ‌ایسنا، سیدرضا نورانی امروز در نشست خبری یازدهمین جشنواره ارگانیک تهران، اظهار کرد: 179 کشور در دنیا محصول ارگانیک تولید می‌کنند که سطح آن به 60 میلیون هکتار و تعداد کشاورزان آن به دو میلیون و 700 هزار هکتار می‌رسد و ایران چهل و سومین کشور از نظر سطح زیر کشت و میزان تولیدات است.

وی ادامه‌ داد: استرالیا، آرژانتین و چین در صدر تولید محصول ارگانیک از نظر کشت قرار دارند و بیش‌ترین کشاورزان تولیدکنندگان محصول ارگانیک در کشورهای هند، اوگاندا و مکزیک است که گردش مالی بیش از 100 میلیارد دلاری دارد و بیش‌ترین سرانه مصرف محصولات ارگانیک مربوط به کشورهای سوئد، دانمارک و سوئیس است.

رییس انجمن ارگانیک ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به این که بیش‌ترین بازار ارگانیک در جهان به آمریکا، آلمان و فرانسه اختصاص دارد، گفت‌: دولت برای محصولات ارگانیک باید از تولیدکنندگان آن حمایت کند، اما اگر تاکنون فرهنگی در این زمینه نهادینه شده، حاصل تلاش و فعالیت‌های انجمن ارگانیک ایران بوده است که طی سال‌های گذشته بدون حمایت دولتی آن را انجام داده است؛ تا امروز برخلاف گذشته که دولت به کشاورزان برای مصرف کودهای شیمیایی یارانه پرداخت می‌کرد باید برای توسعه محصولات ارگانیک به کشاورزان و تولیدکنندگان ارگانیک یارانه بدهد.

وی خاطر نشان کرد: میزان سطح زیرکشت محصولات ارگانیک هم‌چنان در ایران کمتر از یک درصد است و اگر یک روز به یک درصد برسیم، نشان می‌دهد که همه حمایت‌ها برای توسعه محصولات ارگانیک صورت گرفته است.

چگونه محصولات ارگانیک را از تقلبی تشخیص دهیم:

رییس انجمن ارگانیک ایران در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این‌که چگونه می‌توان محصولات ارگانیک را از غیر ارگانیک تشخیص داد، اظهار کرد: اگر بازاری خواهان بیش‌تری داشته باشد، قطعا تقلب در آن افزایش پیدا می‌کند، اما انجمن ارگانیک ایران با سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر دستگاه‌های متولی تفاهم نامه‌ای را امضا کرده است و درصدد است تا با متولیان امر جلوی تقلبات را در این زمینه بگیرد، اما مردم به هنگام خرید محصولات ارگانیک حتما از فروشندگان آن گواهی‌اش را دریافت کرده و محصولاتی را که به‌صورت بسته‌بندی شده و دارای کد 18 رقمی است را خریداری کنند، چراکه از طریق این شناسه 18 رقمی، می‌توان به سایت انجمن ارگانیک ایران مراجعه کرد و از اصالت آن اطمینان حاصل کرد.

نورانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، اضافه کرد: البته طی سال‌های گذشته تولید محصولات ارگانیک توسعه پیدا کرده است که می‌توان تولید انار در نی‌ریز فارس، خرمای خاش، پسته وحشی در منطقه مرزی استان خراسان رضوی و ... اشاره کرد که عمدتا از اتحادیه اروپا گواهی ارگانیک دارند و این نشان می‌دهد که تولید محصولات ارگانیک از نظر تنوع و میزان در ایران نیز در حال‌ گسترش است. هم‌اکنون نیز استان‌های خوزستان، فارس، اصفهان و زنجان جزو چهار استان برتر تولیدکننده محصولات ارگانیک هستند و امیدواریم که با توجه به اهداف تعیین‌شده در برنامه ششم توسعه، بتوانیم تولید محصولات ارگانیک را در کشور افزایش دهیم و سهم صادرات محصولات ارگانیک را که نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است را نیز ارتقاء دهیم.

رییس انجمن ارگانیک ایران در پایان خاطر نشان کرد: در تهران همه میادین میوه و تره بار یک غرفه عرضه محصولات ارگانیک دارند و به غیر از برخی از فروشگاه‌های زنجیره‌ای که قفسه جداگانه‌ای برای عرضه محصولات ارگانیک تعبیه کرده است، 30 واحد عرضه‌کننده این محصولات در تهران و بیش از 60 واحد عرضه کننده در کشور در اختیار داریم که همگی تحت نظارت انجمن ارگانیک ایران هستند و دائما برروی آن‌ها نظارت صورت می‌گیرد و امیدواریم  به‌جای محصولات تراریخته که امروزه در حال‌ توسعه هستند،  محصولات ارگانیک توسعه پیدا کند.

به‌ گزارش ‌ایسنا، یازدهمین جشنواره ارگانیک تهران، بیست و دوم تا سی‌ام آذرماه امسال در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفت‌وگو برگزار می‌شود.

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی