1397/4/17 24794

مناسب‌ترین روش برای کاشت گل مینا، کاشت بذر گیاه در اوایل بهار است تا در تابستان شاهد گل‌های زیبای آن باشید. گل مینا به نور فراوان خورشید، آبیاری متوسط و خاک لومی حاصلخیز نیاز دارد. در صورت کاشت گل مینا در گلدان و تامین شرایط محیطی مورد نیاز، گیاه تا سه سال گل خواهد داد.

نحوه کاشت و نگهداری گل مینا


گل مینا یا گل ستاره‌ای از گلهای فصل تابستان است که کاشت و نگهداری از آن در باغچه و گلدان به آسانی میسر است. این گل زیبا علاوه بر جنبه زینتی، مصارف درمانی گسترده‌ای داشته و در طب سنتی و صنعت داروسازی کاربرد دارد. در این بخش شما را با نحوه کاشت گل مینا در گلدان، نگهداری و شرایط محیطی مورد نیاز این گیاه آشنا می‌کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

 

نحوه کاشت گل مینا و تکثیر آن
نحوه تکثیر گل مینا به دو طریق کاشت بذر و تقسیم بوته است. بهترین زمان برای کاشت گل مینا، اوایل بهار و مناسب‌ترین روش برای کاشت گل مینا، از طریق بذر گیاه است. مراحل کاشت گل مینا در گلدان به شرح زیر می‌باشد:
 

گلدان کوچکی را انتخاب و آن‌ را با خاک سبک و غنی از مواد آلی پر کنید. بذر گل مینا را از مراکز مطمئن تهیه و از داشتن قوه نامیه بذر اطمینان حاصل کنید. بذر گل مینا را در عمق دو تا سه سانتی‌متری از سطح خاک بکارید. اگر از گلدان‌های کوچک فانتزی استفاده کرده‌اید، در هر گلدان یک بذر بکارید و اگر از گلدان‌های مستطیلی شکل مخصوص تراس استفاده می‌کنید، حداقل فاصله بین دانه‌ها را ۲۴ سانتی‌متر در نظر بگیرید. برای زهکشی بهتر می‌توانید، دو یا سه سوراخ در کف گلدان‌ها ایجاد کنید، زیرا تجمع و باقی ماندن آب در گلدان باعث از بین رفتن و پوسیده شدن ریشه‌های گل خواهد شد.

 

 

بعد از کاشت گل مینا، خاک را به طور کامل آبیاری کنید و گلدان‌ها را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید. گل‌های مینا، برای رشد، نیازمند نور کامل خورشید هستند و لازم است، حداقل چهار ساعت در روز در برابر نور خورشید قرا گیرند. گلدان‌ها را دو تا سه بار در هفته، آبیاری کنید و قبل از هر بار آبیاری دقت کنید، خاک گلدان خشک باشد. حدود ۵ الی ۱۰ روز بعد بذرها سبز می‌شوند و گیاه شما در اوایل تابستان به گل خواهد رفت. لازم به ذکر است، اکثر انواع گل مینا دائمی یا سه ساله بوده و برای سال‌های بعد هم باقی می‌ماند و هر سال گل می‌دهد.


نکته: چنانچه قصد دارید برای سال‌های بعد کاشت گل مینا را از طریق تقسیم بوته و پاجوش‌های گیاه انجام دهید، می‌توانید پاجوش‌ها را در بهار و پاییز سال بعد از بوته جدا  کرده و در گلدان جداگانه بکارید. توجه داشته باشید، گل مینا را در زمستان و پس از این‌ که برگ‌هایش ریخت، هرس کنید تا شادابی و کیفیت گل‌ها برای سال بعد حفظ شود.

 

مشخصات گل مینا
گل مینا گیاه علفی و چند ساله‌ای است که انواع مختلفی داشته، بسته به گونه آن دارای ارتفاعی از ۱۰ تا ۱۵۰ سانتی‌متر است. گل مینا در جنگل و دشت‌ها به طور وحشی می‌روید. این گل در کشور ما در دشت‌های غرب کشور به حال خودرو یافت می‌شود و در فضای سبز شهری و گلکاری‌ها نیز کاشت آن صورت می‌گیرد. گل مینا همچنین از خواص دارویی خوبی برخوردار است و طبق نظریه متخصصان، درمان خوبی برای سردرد‌های میگرنی است.  فصل باز شدن گل‌های مینا، از اوایل تابستان تا پاییز است.


از مشخصات ظاهری گل مینا، داشتن ساقه‌ای به شکل قائم، ساده یا منشعب است. برگ‌های قاعده ساقه آن ساده و دارای کناره های دندانه‌دار با همواری‌های مشخص و بریدگی های نسبتا عمیق است. گل‌ها در رنگ‌های سفید، زرد، صورتی و بنفش دیده میشوند. این گل نیز مانند گل همیشه‌ بهار هر زمان، هوا نامساعد و طوفانی است جمع شده و در مواقعی که هوا خوب باشد، باز می‌شود. این گیاه از انواع گیاهان سه ساله است و حدود سه یا چهار سال پس از کاشت اولیه گل می‌دهد.

 

 

شرایط محیطی مورد نیاز کاشت گل مینا و نگهداری از آن

خاک: خاک لومی برای کاشت گل مینا مناسب است، همچنین شما می‌توانید از خاک‌های سبک غنی از کود و مواد آلی نیز برای کاشت گل مینا در گلدان استفاده کنید.

دما: دمای مناسب برای جوانه‌زنی بذر گل مینا ۲۱ تا ۲۲ درجه سانتی‌گراد است. گل مینا، تحمل سردی هوا تا منفی ۶ درجه سانتی‌گراد را دارد، ولی بهتر است در معرض باد‌های سرد و خشک قرار نگیرد.

آبیاری: یک تا دو بار آبیاری در طول هفته برای گیاه مناسب است. توجه داشته باشید خاک گلدان در فاصله دو آبیاری خشک شده باشد. در صورت بالا بودن دما می‌توانید روزانه دو بار گیاه را غبارپاشی کنید.

نور: گل مینا برای داشتن رشد بهینه نیاز به نور کامل آفتاب دارد و لازم است حداقل چهار ساعت در روز در برابر نور خورشید قرا گیرد.

کوددهی: دادن کود سالیانه به گیاه به رشد بهتر گل کمک خواهد کرد. به این منظور استفاده از کود کمپوست در اطراف ریشه گیاه توصیه می‌شود.

آفات و بیماری‌ها: گل مینا به شته‌ها، کنه، حلزون و نماتد حساس است، پس چنانچه نشانه‌ای مشاهده کردید، سریعا اقدام کنید.

 

منبع
ستاره

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی