1396/12/2 143

ساخته نشدن یا دوام نداشتن برند در کشور ما دلایل بسیاری دارد، اما مهم ترین دلیل آن دلایل ساختاری و زیر بنایی است، زیربنای اقتصادی، تاریخی و فرهنگی است.

کارآفرین "کندلوس":

کشاورزی معیشت محور، برند نمی‌سازد

ساخته نشدن یا دوام نداشتن برند در کشور ما دلایل بسیاری دارد، اما مهم ترین دلیل آن دلایل ساختاری و زیر بنایی است، زیربنای اقتصادی، تاریخی و فرهنگی است. علی اصغر جهانگیری، استاد دانشگاه و کارآفرین برند صنایع غذایی "کندلوس" معتقد است ساخت و دوام برند نیازمند شرایط خاصی است و زیرساخت‌هایی نیاز دارد که ما فاقد آن هستیم.

او در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ایانا می‌گوید: ساخته نشدن برند در حوزه کشاورزی یا صنایع غذایی کشورمان را باید در این نکته جستجو کرد که کشاورزی ما همچنان معیشت محور و فقط برای سیر کردن شکم است. از زمان سلجوقیان تا به امروز نیز این تفکر تغییر نکرده است. او اضافه می‌کند: همین طرز تفکر باعث شده ما تا به امروز پیشرفتی در این زمینه حاصل نکنیم. کشوری مانند هلند با وسعتی کمتر از استان مازندران از صادرات گل سالانه ۷۴ میلیارد دلار درآمد حاصل می‌کند، اما ما چه کردیم!؟

جهانگیری با اشاره به اینکه کالاهای خاصی مانند زعفران، پسته و... توانایی برند شدن و انحصاری ماندن در جهان را داشتند، می‌گوید: هیچ اندیشه و تفکری در این مورد تغییر نکرده است که این کالای اختصاصی ایران که شهرت جهانی دارد، تبدیل به یک برند جهانی شود. او اضافه می‌کند: ایران کشوری است که ۹ اقلیم جهانی دارد و مناطق و اقلیم‌های مختلف آن به کشت و پرورش انواع گیاه اختصاص می یابد، اما با این همه امکانات ذاتی چه کرده‌ایم!؟ این موضوع نشان می‌دهد که تفکری برای ساخت و پرداخت برند در اقتصاد و جامعه ما وجود ندارد و برای به‌وجود آوردنش هم کاری نکردیم.

منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

چشمه علی و چند قنات تاریخی در شهرری خشک شدند؟

تولید ربات برای برداشت محصولات کشاورزی

استفاده از ماهواره های فضایی در کشاورزی

محصولات کم آب بر بکارید

سودجویی با نام غذای ارگانیک

معرفی گیاه گون و انواع آن

کشت محصولات ارگانیک در تربت جام افزایش یافت

مبارزه بیولوژیک برای کنترل کرم ساقه خوار برنج

خودکفایی کشاورزی و مرگ تاب آوری سرزمینی ایران

تحمیل ماشین آلات کشاورزی با قیمت بالا به کشاورزان

گروه بندی علمی گیاهان و اهمیت «رقم» در باغبانی

تدوین سند بیابان زدایی با همکاری فائو

مساحت جنگل‌های شمال روند کاهشی داشته است

سنبل آبی، یک تهدید ملی!

آموزش تولید گل و گیاه در جهاد دانشگاهی

توسعه کشت ارگانیک سیب زمینی در اردبیل

تاثیر گوجه فرنگی در سلامت قلب

نحوه کشت و کار پیاز در ایران

معرفی گیاه الفانت گراس یا علف فیل

نود درصد محصول پسته رفسنجان نابود شد

طرح توسعه کارخانه ماشین آلات کشاورزی همدان

هفت هزار شرکت تعاونی مازندران غیرفعالند

محلات؛ دومین تولید کننده گل و گیاه در کشور

شن مخصوصی که آب جوی را آشامیدنی می‌کند

برگزاری هفتمین دوره تخصصی کشت بافت گیاهی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی