1396/11/2 1939

رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد خاک‌های کشور محتوای ارگانیک کربن کمتر از یک درصد دارند، گفت: یکی از راه‌های افزایش و حفظ کربن آلی در خاک انجام کشاورزی حفاظتی است.

۶۰ درصد خاک‌های کشور محتوای ارگانیک کربن کمتر از ۱درصد دارند


کامبیز بازرگان در افتتاح کارگاه آموزشی تهیه نقشه رقومی کربن آلی خاک که ظهر امروز در معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به جایگاه منابع خاک به عنوان یکی از منابعی که بیشترین ذخیره کربن را دارد، اظهار داشت: با توجه به شرایط ارگانیک کربن در کشور، بیش از 60 درصد خاک های کشور محتوای ارگانیک کربن کمتر از یک درصد دارند. رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه حد پایه وجود ارگانیک کربن در خاک برای پایداری کشاورزی 2 درصد است، ادامه داد: ارگانیک کربن توان بالقوه و بالفعل خاک را در تولید حمایت می‌کند و توان نگهداری رطوبت در خاک را افزایش می‌دهد.

 

وی با اشاره به اینکه جذب کربن سبب می‌شود تا شدت گرم شدن زمین به صورت کند پیش رود، بیان کرد: خاک‌های کشور به طور عمده دچار فقر مواد آلی هستند و وزارت خانه روی این موضوع کار کرده و برنامه‌هایی را پیشنهاد داده است. بازرگان با بیان اینکه یکی از این برنامه‌ها بحث افزودن مواد آلی به خاک و مدیریت مواد آلی موجود در خاک و جلوگیری از از بین رفتن آن است، افزود: هر منبع ماده آلی تجدیدپذیر باید به منابع خاک برگردد که با این روش در حال حاضر بر روی تبدیل کردن سرشاخه‌های درختان بدست آمده از هرس به شکل کود کار می‌شود. وی با اشاره به اینکه باید عملیات کشاورزی جهت حفظ منابع آلی بهتر انجام شود، گفت: باید در این امر کشاورزی حفاظتی انجام شود که سبب افزایش باردهی خاک هم می‌شود.

 

بازرگان با بیان اینکه در سال جاری به موضوع کشاورزی حفاظتی توجه شده است و در بودجه اعتباری در جهت حمایت از کشاورزان قرار داده‌اند، ادامه داد: بیشترین مشکلات کمبود کربن در مناطق کم‌ باران و بیابانی وجود دارد که در کشور بیشترین کربن آلی در خاک استان‌های گیلان و مازندران و گلستان است و کمبود آن در استان‌های یزد و اصفهان وجود دارد. وی با اشاره به اینکه کشاورزی سنتی در کشور بیشتر مبتنی بر مواد آلی بوده است، اظهار داشت: ورود ارقام پرمحصول به کشاورزی در 50 سال اخیر سبب برداشت بیشتر و در نتیجه کم شدن مواد کربن آلی بوده است و به همین سبب کشاورزی به سمت مبتنی بر کودهای شیمیایی رفته است.

منبع
تسنیم

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

برداشت ۷ کیلو زعفران در هکتار

با نهال بادام پول‌ساز و پرسود آشنا شوید

آغاز کشت بهاره «گلرنگ» در کبودراهنگ

ثبت ۲۴۲۵ شغل ایجاد شده در بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری در سامانه رصد

اگروتوریسم در خراسان رضوی فراگیر خواهد شد

لرستان پیشرو در ایجاد خانه‌های محیط زیست

تعویق رشد رویشی محصولات کشاورزی گلستان

تجهیز ۶۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به روش‌های نوین آبیاری

صرفه جویی ۵ میلیون مترمکعب آب در راستای سازگاری با کم آبی در چهارمحال و بختیاری

پیش‌بینی تولید ۳۵۰ هزار تن گندم سال جاری در لرستان

برداشت گلچه های گلرنگ مزارع سیستان وبلوچستان از شهرستان دشتیاری

کاشت ۳۰۰ هزار اصله نهال در کرمانشاه در هفته منابع طبیعی

آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار تن کودشیمیایی بهاره در بروجرد

راه مواجهه با بحران کمبود آب استفاده از فناوری در کشاورزی

اراضی کشاورزی قزوین مجهز به سامانه نوین آبیاری می‌شود

توسعه نخلستان ها راهی مطمئن برای تجارت خرما در سیستان وبلوچستان

کشت ۵۰۰۰ بوته آناناس برای اولین بار در شهرستان زرآباد

ضدعفونی بیش از 88 هزار تن بذور غلات در همدان

صادرات بیش از ۲۳۸ هزار گلدان گل از نوشهر

کشت سیب زمینی در شهرستان خاش آغاز شد

۱۸۰ هزار تن گوجه فرنگی در بوشهر برداشت می‌شود

آزمایشگاه کشت بافت گیاهی مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان زنجان افتتاح شد

آغاز طرح ایجاد مزارع نوآوری در استان بوشهر

احداث ۳۰ هکتار باغ گل محمدی در شهرستان تفتان

لرستان قطب محصولات گلخانه‌ای خواهد شد

اگرونیک در شبکه های اجتماعی