1396/9/21 235

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: تولید عسل در این استان امسال با 14 درصد افزایش به یک هزار و 323 تن رسید.

افزایش ۱۴ درصدی تولید عسل طبیعی در کردستان

فرزاد معاونی روز سه شنبه اظهار کرد: طبق آخرین سرشماری کلنی‌های زنبور عسل، بیش از 196 هزار کلنی با یک هزار و 323 تن عسل در این استان شمارش شدند که از نظر تعداد کلنی، 6 درصد و از نظر میزان تولید نیز 14 درصد نسبت به سال گذشته افزایش دارد. به گفته وی، در این استان 10 هزار کلنی بومی‌و 186 هزار کلنی مدرن شمارش شد که شهرستان‌های سقز، سنندج، مریوان و کامیاران رتبه‌های اول از نظر تعداد کلنی و میزان تولید را دارند.

 

عسل کردستان با 97 درصد خلوص از برترین‌ها از نظر طبیعی بودن در کشور است
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی‌ سازمان جهاد کشاوری کردستان میانگین تولید عسل در کلنی را هفت کیلوگرم اعلام کرد و افزود: تولید عسل در این استان به علت اینکه ساکاروز کمتری دارد از میانگین کشوری پایین‌تر است. معاونی تاکید کرد: پایین بودن ساکاروز در عسل نشان از طبیعی بودن آن است و طبق آخرین آزمایش‌های انجام یافته در آزمایشگاه کیفی‌سنجی عسل این معاونت، اغلب عسل‌های تولید شده توسط زنبورداران کردستان دارای سه درصد ساکاروز است و در بالاترین حد به پنج درصد می‌رسد. وی یادآور شد: شناخته شدن عسل کردستان به عنوان یک عسل طبیعی باعث شد از این برند به عنوان فرصتی برای گردشگری استفاده شود و سازمان جهاد کشاورزی نیز از سال‌های گذشته به‌دنبال تقویت این برند است.

 

456 جوان روستایی برای اشتغال در حوزه تولید عسل آموزش دیدند/ توزیع 912 کلنی رایگان برای ایجاد اشتغال
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی‌ سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود در این استان می‌توان 2 برابر وضعیت فعلی نسبت به پرورش و تولید عسل اقدام کرد. به گفته وی، در یک سال گذشته این سازمان با برگزاری سه دوره به 456 جوان در 28 روستا آموزش حرفه ای پرورش زنبور عسل را ارائه کرده است. معاونی اضافه کرد: برای حمایت از این جوانان برای هر متقاضی 2 کندو مدرن و در مجموع 912 کلنی رایگان پیش بینی و واگذار شده و همه این متقاضیان در حال معرفی به صندوق فرض الحسنه کارآفرینی امید برای دریافت تسهیلات 200 میلیون ریالی هستند. وی افزود: این تسهیلات با نرخ 6 درصد و برای تهیه کندوهای تازه، لوازم زنبور داری و اعتبار سرمایه در گردش پرداخت می‌شود که تاکنون 40 نفر موفق به دریافت این تسهیلات شده‌اند. معاونی اظهار کرد: علاوه بر تحویل کندوی رایگان و ارائه تسهیلات کم‌بهره، نظارت و راهنمایی متقاضیان تا رسیدن به بازار هدف از برنامه‌های این سازمان است که این روند تا زمانی که جوانان روستایی تبدیل به زنبور دار نیمه‌حرفه‌ای شوند ادامه می‌یابد.

 

نخستین شرکت فرآوری عسل کردستان به ثبت رسید
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی‌ سازمان جهاد کشاوری با بیان اینکه احداث نخستین کارخانه فرآوری عسل کردستان با امضای تفاهم نامه‌ای سه جانبه بین استانداری، بنیاد برکت و سازمان جهاد کشاورزی از شهریور امسال آغاز شده است، افزود: هم اکنون اعضای اتحادیه کشاورزان موفق شدند شرکت خود را به نام هه‌نگوینی کویستانی کوردستان (عسل کوهستان کردستان) به ثبت رسانند تا مراحل احداث این کارخانه در قالب مشارکت اقتصادی اجتماع محور ادامه یابد. به گفته معاونی، سهم مشارکت بنیاد 49 درصد و سهم اتحادیه زنبورداران استان کردستان نیز 51 درصد است و عسل تولید شده استان در قالب این طرح بسته‌بندی متنوع شده و سایر محصولات نیز فرآوری می‌شود. پرورش زنبور عسل برای پنج هزار و 712 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کرده که یک هزار و 571 نفر از آنان این حرفه را به عنوان شغل اصلی خود انتخاب کرده‌اند. کردستان با مساحت سرزمینی بیش از سه میلیون هکتار، یک میلیون و 300 هزار هکتار مرتع، 300 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 200 هزار هکتار مزارع سرزمینی مناسب برای زنبورداری است.

منبع
ایرنا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

نخستین برداشت گیاه نیل گل خوشه‌ای در سیستان‌و بلوچستان

راهكارهایی برای نگهداری گل و گیاه در تابستان

افزایش ۴ برابری قیمت روزنامه باطله و کساد بازار گل

مقایسه نقش سیب زمینی و غلات در شکل‌گیری و دوام تمدن‌ها

آیا انقلاب کشاورزی و فناوری‌های نوین زندگی مارا بدتر کردند؟

خسارت باران به ۲۳ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان

تولید بیش از ۲۰ تن شیرابه گیاه آنغوزه در نیریز

گل حنا گیاهی بی‌حوصله

افزایش تولید انواع ماشین آلات کشاورزی

۱۲۰ هزار تن زیتون امسال تولید می شود

استفاده از برگ بلوط برای تغذیه زمستانه‌ دام ها

معرفی اجمالی انواع ماشین آلات بذر کار

اجاره داری اراضی کشاورزی آمریکا و اروپا

مهندسی ژنتیک محصولات کشاورزی برای جذب آهن بیشتر

معرفی گیاه آپاتمانی شفلرا

«پیشوا» پایلوت تولید محصولات سالم کشاورزی کشور

تنها ۱۳ درصد اراضی ایران مستعد کشاورزی است/ غرب استان تهران خوش‌نشینی را انتخاب کرده‌اند

انواع درخت صنوبر یا سپیدار

ظهور خوشه های طلایی برنج در ۱۸درصد از شالیزارهای گیلان

کدام کشورها بیشترین و کمترین ردپای آب را دارند؟

آسیب شناسی مدیریت کیفیت آب در ایران

افزایش ۱۰ برابری پلاک گذاری ماشین آلات کشاورزی

مدیریت پایدار خاک اولویت بخش کشاورزی است

صادرات عامل گرانی سیب زمینی

طراحی بستر کشت شناور هیدروپونیک توسط یک شرکت ایتالیایی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی