رئیس جهاد کشاورزی کردستان گفت: باید موانع واگذاری اراضی به مردم را برداشته و افراد تحصیلکرده بخش کشاورزی را برای مشارکت در این طرح تشویق و ترغیب کنیم. به گزارش ایسنا، «کریم ذوالفقاری» در جلسه مشترک سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل منابع طبیعی کردستان در راستای طرح توسعه باغات دیم، اظهار کرد: موانع واگذاری اراضی به مردم را باید برداشته و افراد تحصیل کرده بخش کشاورزی را برای مشارکت در این طرح تشویق و ترغیب کنیم.
وی اولین ارزش توسعه باغات دیم توجیه اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار دانست و افزود: شرایط مرتع در استان کردستان در مقایسه با تعدادی از استانهای دیگر بهتر است و این ظرفیت میتواند در راستای افزایش اشتغال اما با توجیه اقتصادی تاثیرگذار باشد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: درجه بندی مراتع به چهار سطح، منجر به تسهیل در انجام روند واگذاریها میشود و انگیزهی حضور و مشارکت مردم را تضمین میکند.
وی خاطرنشان کرد: مدیران جهاد کشاورزی در شهرستانها باید با جدیّت کامل در رسیدگی به پروندهها اقدام کنند و برای تحقق اهداف مشخص شده یعنی افزایش باغات دیم در استان اهتمام بیشتری ورزند. ذوالفقاری ادامه داد: یکی از اهداف ما مشارکت دادن بسیج سازندگی در طرح توسعه باغات دیم است که این همکاری میتواند در راستای اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، به عنوان یک فرصت ویژه برای اشتغال بسیجیان مفید واقع شود.
وی در ادامه، با اشاره به کاهش دغدغه کشاورزان کردستانی برای تهیه نهال مناسب، افزود: نهالهای مناسب و گواهی شده با استفاده از گونههایی که توجیه اقتصادی مناسبی دارد باید در اسرع وقت در اختیار باغداران قرار گیرد و نگرانی در این مورد نداشته باشند و با اطمینان خاطر نسبت به کاشت نهال به موقع اقدام کنند. ذوالفقاری اظهار کرد: تا پایان سال ۹۶ باید شش هزار هکتار از اراضی ملی جهت توسعه باغات دیم عقد قرارداد و اجرائی شود.
وی با تاکید بر اولویت قرار دادن اهمیت آموزش در طرح توسعه باغات دیم، عنوان کرد: فراموش نکنیم که لازمه موفقیت در اجرای هر طرحی آموزش است که میتواند تضمینی برای موفقیت باغداران باشد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان تاکید کرد: مدیران منابع طبیعی با هماهنگی و تامل بیشتر با مدیران جهاد کشاورزی در شهرستانها نسبت به تعیین تکلیف پروندههای واگذاری اراضی برای پیشبرد طرح توسعهی باغات دیم اقدام کنند.
وی گفت: طرح مشارکتی جنگل میتواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد، استفاده از گونههایی مانند انگور و... به جای گونههای جنگلی اقدامی ارزشی برای افزایش درآمد برای مرتع است. ذوالفقاری در پایان با تاکید بر تسهیل در پروسه های اداری، خاطرنشان کرد: تسهیل در پروسههای اداری انگیزهی مشارکت مردم را افزایش میدهد.
طرح توسعه باغات دیم از سال 88 در قالب اعتبارات ملی در کردستان آغاز و در شش شهرستان سنندج، سقز، بانه، کامیاران، سروآباد و مریوان تداوم دارد.