حسین اصغری ، در پاسخ به این سؤال که چرا در برخی مواقع شاهد کمبود یک محصول و در برخی مواقع با مازاد مواجهایم و چه فکری برای این موضوع شده، اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی کشور امکان تولید تمام محصولات سبزی و صیفی در فصول مختلف وجود دارد و در همین راستا هر 6 ماه یکبار الگوی کشت را به جهاد کشاورزی استانها ابلاغ میکنیم، اما اینکه چقدر این الگو رعایت میشود، ابزاری برای برخورد با آن نداریم. وی تصریح کرد: اگر الگوی کشت رعایت شود، در هر فصل با توجه به سردسیر یا گرمسیر بودن هر منطقه محصول روانه بازار میشود و تعادل قیمتی هم اینگونه در بازار هم به وجود میآید.
مدیرکل سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سؤال که برخی کارشناسان تولید محصولات آببر از جمله هندوانه را مقرون به صرفه نمیدانند، نیز گفت: ما باید سعی کنیم تا منابع مختلف تأمین غذا را برای اقشار مختلف داشته باشیم. اگر قرار باشد محصولی مانند هندوانه را با قیمت پایین در بازار نداشته باشیم و آن را حذف کنیم، شاهد افزایش قیمت در سایر محصولات خواهیم بود و عکسالعمل بازار را در این مورد نمیدانیم.
اصغری بابیان اینکه برخلاف صحبتهایی که در مورد آببر بودن هندوانه میشود، آمارها چیز دیگری میگوید، تصریح کرد: بهازای تولید 25 تا 30 تن هندوانه در هکتار، هندوانه به طور میانگین در کشور 8500 مترمکعب آب مصرف میکند، در صورتیکه بسیاری از محصولات سردرختی آببری بیشتری نسبت به هندوانه دارند. وی این را هم گفت که البته تولید هندوانه در برخی استانها از جمله آذربایجان غربی به ازای هر هکتار 6273 مترمکعب آببری دارد.
مدیرکل سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد که اگر روشهای آبیاری نوین را به طور کامل اجرا کنیم و بیشتر از سیستم نشاءکاری و سیستم تیپ (آبیاری نواری) استفاده کنیم، قاعدتاً مصرف آب در کشت محصولات کاهش مییابد. به گفته اصغری یافتههای تحقیقی میگویند، نشاکاری در کشت محصولات 15 درصد مصرف آب را کاهش میدهد؛ چراکه آبی که برای کاشت بذر استقرار و سبز شدن استفاده میشود، از بین میرود.
وی اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی را نیازمند یک عزم ملی دانست و افزود: در کنار این موضوع اینکه قیمت محصولات کشاورزی از تولید تا مصرف بهشدت تغییر میکند، حلقه مفقوده ماست، مضاف بر اینکه از مزرعه تا مصرف ضایعات زیادی داریم که باید سیستم بازاررسانی، بستهبندی و صنایع تکمیلی را کمی تقویت کنیم.