1396/5/19 6354

یک مزرعه دار قطری از کارآفرینان هم‌ وطنش درخواست کرده است که هرچه سریع‌تر در بخش کشاورزی به ویژه به روش آبکشت (پرورش گیاهان بدون خاک و استفاده از مواد معدنی محلول در آب) سرمایه ‌گذاری کنند.

کشاورزی آب کشت (هیدروپونیک)

قطر به کشاورزی آب‌کشت روی آورد


یک مزرعه دار قطری از کارآفرینان هم‌ وطنش درخواست کرده است که هرچه سریع‌تر در بخش کشاورزی به ویژه به روش آبکشت (پرورش گیاهان بدون خاک و استفاده از مواد معدنی محلول در آب) سرمایه ‌گذاری کنند. به عقیده‌ی او این‌ کار تجارتی خوب و سالم است و منفعت خوبی به همراه دارد. به گزارش سایت "گلف تایمز"، مدیر شرکت آگریکو، ناصر احمد آل خلف، با در نظر گرفتن شیوه‌ی آبکشت به عنوان "آینده‌ی کشاورزی" تاکید می‌کند قطری‌هایی که می‌خواهند در این کسب و کار سرمایه گذاری کنند باید از این فرصت استفاده کنند او می‌گوید: "من آن ها را تشویق می‌کنم که در کشاورزی سرمایه گذاری کنند. این کار نه تنها یک مدل تجاری خوب است بلکه به آن ها روحیه‌ی خوبی نیز می‌دهد."
 
آگریکو که یک شرکت خصوصی قطری در توسعه‌ی کشاورزی است در سال ۲۰۱۱ با هدف کمک به قطر برای دستیابی به امنیت قضایی تاسیس شده است. این شرکت حدود ۱۲ هکتار مزرعه‌ی آبکشت ارگانیک در "الخور" ایجاد کرده است. سیستمی که آگریکو توسعه داده است از سرمایه گذاران کوچکی حمایت می‌کند که می‌خواهند در زراعت به شیوه‌ی آبکشت ارگانیک فعالیت کنند. آل خلف می‌گوید بخشی از حمایت‌های آن ها از سرمایه گذاران شامل تامین گیاهان سالم و ساختن گلخانه‌هایی با کیفیت بالا و قیمت مناسب است. او توضیح می‌دهد که: " ما مسئول اجرای کار هستیم، به آن ها آموزش می‌دهیم چگونه کار را مدیریت کنند، چگونه گیاهان را بدون استفاده از آفت کش‌ها پرورش بدهند، چگونه از کودهای ارگانیک استفاده کنند و چگونه سیستم آبیاری را به کار بگیرند. ما همه‌ی این موراد را به طور رایگان به آن ها آموزش می‌دهیم."
 
مالک مزرعه اضافه می‌کند که به سرمایه گذاران برای بازاریابی و توزیع محصولات نیز کمک می‌کنند. او می‌گوید: "مزیت دیگر سرمایه گذاری در کشاورزی این است که فشار اقتصادی از جانب کشورهای عربی همسایه در حوزه ی خلیج فارس موجب رونق این کسب و کار شده است. " وضعیت کنونی قطر فرصتی طلایی برای کشاورزان محلی فراهم کرده است تا تمام پتانسیل‌شان را محقق و بر روی افزایش تولید تمرکز کنند. دولت قطر و بانک توسعه‌ی قطر با تمام قدرت از بخش کشاورزی حمایت می‌کنند تا امنیت غذایی در این کشور به دست آید.
 
آل خلف می‌گوید: "برای دستیابی به این هدف، آن‌ ها یکی از سیستم‌های منحصر به فرد او را توسعه داده‌اند که می‌تواند در طور سال و حتی در فصل تابستان میوه و سبزیجات بیشتری تولید کنند." او در ادامه بیان می‌کند که: "این یک گلخانه‌ی قطری است و از نظر کیفیت و هزینه نسبت به رقبای دیگر وضعیت بهتری دارد. ثابت شده است که ما می‌توانیم تکنولوژی خودمان را بسازیم که قادر است میوه و سبزیجات را در تمام طول سال به صورت بی وقفه و ارگانیک تولید کند. این دقیقا یک مدل ایده‌آل است که می‌تواند برای تولیدات کشاورزی در بدترین شرایط در دنیا از آن استفاده شود."
 
این شرکت همچنین بر روی پروژه‌ای کار می‌کند که در صدد ساختن سیستم مشابهی برای زراعت خانگی است. آل خلف می‌گوید او یک گلخانه‌ی آبکشت کوچک ساخته است که مناسب برای استفاده در خانه‌ها است و در مدت یک ماه به محصول می‌رسد. وی می‌گوید: "پیش از این ما فقط برای چهار یا حداکثر شش ماه محصول داشتیم ولی اکنون همیشه میوه و سبزیجات کافی در اختیار داریم."
منبع
ایانا

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی