1396/5/11 2036

رئیس اتاق ایران در دیدار رئیس دفتر نمایندگی موریتانی در ایران بر لزوم تبادل هیات‌های تجاری و افزایش ارتباطات فعالان اقتصادی دو طرف تأکید کرد.

نیاز موریتانی به خرید ماشین‌آلات کشاورزی و محصولات غذایی از ایران


غلامحسین شافعی اتاق ایران در این دیدار با اشاره به رویکرد مثبت دولت ایران به کشورهای آفریقایی گفت: دولت ایران به‌ویژه دولت رئیس‌جمهور روحانی در مورد توسعه ارتباطات با قاره آفریقا به‌ویژه کشورهای مسلمان مانند موریتانی سیاست ویژه‌ای دارد و به تازگی هم توصیه فراوانی برای افزایش ارتباطات با کشورهای آفریقایی شده است. غلامحسین شافعی بر اشتراکات دینی میان ایران و موریتانی تأکید کرد و گفت: در نگاه دینی و مذهبی ما، اولین موذنی که صدای تکبیرش به گوش مسلمانان رسید صدای بلال حبشی بود و در نظر ما آفریقا و آفریقایی‌ها در نشر دین اسلام یک سابقه طولانی دارند.
 
رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور افزود: با توجه به فضایی که در سطح بین‌الملل برای ایران ایجاد شده است و نگاه ویژه دولت به آفریقا، علاقه‌مندیم تا با کشورهای دوست مانند موریتانی، آغاز جدیدی داشته باشیم. شافعی همچنین با اشاره به موقعیت ویژه موریتانی در قاره آفریقا گفت: موریتانی موقعیت ویژه و مزیت‌های اقتصادی فراوانی دارد و می‌تواند زمینه‌های فعالیت‌های اقتصادی مختلفی در آفریقا فراهم کند. رئیس اتاق ایران با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی موریتانی گفت: این کشور در زمینه شیلات و مواد غذایی حلال توانایی‌های زیادی دارد و آماده هستیم در این بخش‌ها با موریتانی همکاری کنیم.
 
شافعی افزود: معادن بسیار غنی و قابل توجهی در موریتانی وجود دارد و ایران هم در صنایع معدنی و استخراج و فراوری این محصولات تجربیات زیادی دارد. دو طرف می‌توانند در این زمینه‌ها هم همکاری داشته باشند. رئیس اتاق ایران، روابط بخش خصوصی دو طرف را مقدمه آغاز همکاری‌ها میان ایران و موریتانی ؛ بیان و تصریح کرد: در چنین شرایطی نیاز داریم که هیات‌هایی اقتصادی میان دو طرف مبادله شوند و باید تسهیلات لازم را برای دیدارهای مختلف اعضای اتاق‌های بازرگانی دو طرف فراهم کنیم. شافعی با اشاره به برنامه کشت فراسرزمینی ایران در کشورهای دیگر افزود: با توجه به اینکه موریتانی اراضی قابل توجه و حاصلخیزی دارد و کشت فراسرزمینی هم از برنامه‌های ماست در این زمینه هم می‌توانیم همکاری داشته باشیم. رئیس اتاق ایران خدمات فنی و مهندسی را هم از دیگر زمینه‌های بالقوه برای همکاری ایران و موریتانی عنوان کرد.
 
قیر، بازیافت روغن و ماشین‌آلات کشاورزی از نیازهای موریتانی است
کاردار و رئیس نمایندگی موریتانی در ایران در ابتدای سخنانش گفت: از سال 2010 که ارتباط میان ایران و موریتانی از سر گرفته شد ارتباط اقتصادی چندانی میان دو کشور رقم نخورده است. محمد سیداتی در بیان زمینه‌های همکاری میان ایران و موریتانی گفت: قیر و محصولات نفتی، بازیافت روغن، ماشین‌آلات کشاورزی، مواد غذایی از نیازهای موریتانی است و فعالان اقتصادی موریتانی علاقمند هستند در این زمینه‌ها با فعالان اقتصادی ایرانی همکاری داشته باشند.

به گفته سیداتی ، قیر موردنیاز موریتانی باید در کانتینرهایی که قیر را گرم نگاه دارد به موریتانی برسد، همچنین ماشین‌آلات کشاورزی که از هند و چین وارد می‌شود کیفیتشان خوب نیست و موریتانی می‌خواهد ماشین‌آلات با کیفیت بهتر را از ایران بخرد. رئیس نمایندگی موریتانی در ایران همچنین با اشاره به ظرفیت‌های این کشور در زمینه شیلات گفت: موریتانی دومین شریک تجاری اتحادیه اروپا و پنجمین شریک تجاری ژاپن در زمینه شیلات است و اگر بتوانیم تجار دو کشور را در زمینه شیلات با یکدیگر متصل کنیم، همکاری‌های دو کشور توسعه خواهد یافت.
 
ارتباط تجار برای پیشرفت در روابط
رئیس اتاق ایران بعد از سخنان سیداتی گفت: در زمینه بازیافت روغن تجربیات خوبی در کشورهای آسیای مرکزی داشته‌ایم و ایران در این زمینه تقریباً در منطقه پیشرو است و برای فعالان اقتصادی ایران جذابیت‌های زیادی وجود دارد. شافعی افزود: لازمه بالقوه کردن زمینه‌های همکاری، این است تا تجار و فعلان اقتصادی دو طرف با یکدیگر ارتباط داشته باشند؛ باید مقدمات سفر اتاق بازرگانی موریتانی را با هیاتی از بخش‌خصوصی این کشور به ایران مهیا کنیم. رئیس اتاق ایران بر آمادگی اتاق ایران برای پذیرش هیات تجاری موریتانی تأکید کرد. شافعی با اشاره به سخنان سیداتی در مورد همکاری در زمینه ماشین‌آلات کشاورزی و صنایع تبدلی هم گفت: ایران در زمینه ماشین‌آلات کشاورزی و صنایع تبدیلی در طول سال‌های گذشته پیشرفت‌های زیادی کرده است و در مجموع ما آمادگی داریم در این زمینه‌ها با موریتانی همکاری کنیم.
منبع
IRIB

نظر شما

پرطرفدارترین مطالب امروز

تازه های اگرونیک

دانشگاه تهران در جمع ۳ مرکز دانشگاهی برتر دنیا در تولید علم حوزه کشاورزی محیط‌های کنترل‌شده

تاکنون بیش از ۴۵۰ گلخانه و باغ استان یزد شناسنامه‌دار شده‌اند

پیش‌بینی ۷‌ هزار میلیارد تومان اعتبار برای طرح آبیاری و زهکشی غرب و شمال‌غرب کشور

کسب درآمد با رام کردن تمشک‌های وحشی در گلستان

آموزش، زیربنای استفاده کشاورزان از سیستم‌های آبیاری نوین

برداشت برنج از ۵۵ درصد اراضی شالیکاری گیلان

آموزش و ترویج مهم‌ترین برنامه جهاد کشاورزی

کاهش اثرات تنش آبی در محصولات کشاورزی

خسارت ۲۵ درصدی علف‌های هرز به محصولات کشاورزی

پاییز امسال ۳۸ هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان به زیر کشت گندم می‌رود

کشاورزان در ساعات اوج گرما آبیاری نکنند

۴۰۲ هکتار گلرنگ در لرستان کشت شده است

امسال بیش از ۷۰ هزار تن پسته در رفسنجان برداشت می‌شود

دانه‌های روغنی کاملینا از کشاورزان خراسان شمالی خرید تضمینی می‌شود

مازاد تولید شالیکاران گلستانی خریداری می‌شود

تامین آب ۲۲ هزار هکتار زمین کشاورزی از طریق سدهای خراسان شمالی

کشاورزان از آتش زدن بقایای گیاهان خودداری کنند

تعجیل در برداشت برنج ممنوع

آسیای میانه و روسیه خریدار محصولات گلخانه‌ای هرمزگان

بررسی مستندی درباره فروچاله‌ها

تجهیز ۵۷ هزار هکتار از اراضی لرستان به سیستم آبیاری نوین

شناسایی ۴۷٠ گونه گیاهان دارویی در آذربایجان غربی

در پی ساماندهی فارغ‌التحصیلان جویای کارِ کشاورزی هستیم

پیش‎‌بینی برداشت ۵۰ هزار تن هلو از باغات چهارمحال و بختیاری

«کشاورزی حفاظتی » بهترین راه برای صرفه جویی آب و انرژی

اگرونیک در شبکه های اجتماعی